20 jaar Sporting online

Uitzicht website op het einde van seizoen 1995-96

Op 10 april 1996 was de eerste officiële website van Sporting Lokeren een feit. In die tijd stond Internet in België nog in zijn kinderschoenen. Met een tachtigtal bezoekers per week, waren onze eerste maanden, voor die tijd toch, al een aardig succes.

Uitzicht website op het einde van seizoen 1998-99

De eerste jaren lag de klemtoon op het verzamelen van informatie. UEFA Cup History, een wekelijks wedstrijdverslagje, een Latest News rubriek,... Voor de interactie met de andere Sporting supporters op het net zorgde het gastenboek, tot op de dag van vandaag nog steeds dé uitwisselplaats voor alle roddels die u uit goede bron vernomen hebt! De wekelijkse Man van de Match verkiezing, waarbij u na elke wedstrijd punten kunt geven aan de Sportingspelers, was een feit in november 1998.

Uitzicht website op het einde van seizoen 1999-2000

In 1999 kreeg Lokeren een nieuw logo, de site kreeg ook een nieuwe look. Voortaan waren de statistieken van de spelers opvraagbaar en met de wedstrijd IA Akranes - Sporting Lokeren leverden we ons eerste Europese live-verslag.

Uitzicht website op het einde van seizoen 2000-2001

Een nieuw seizoen, een nieuwe lay-out. Ook in 2000-2001. Sporting Lokeren was immers Sporting Lokeren Sint-Niklaas Waasland geworden! Voortaan waren alle competitieresultaten en eindklassementen van de club sinds z'n ontstaan in 1970 opvraagbaar in onze historiekdatabank. Onze URL werd ook definitief vastgelegd: www.sporting.be. Ene Fiel de Vos verraste ons regelmatig met z'n eigen blik op de Sportingactualiteit in een eigenzinnige column. Een deel van de site werd in het Frans en Engels vertaald.

Uitzicht website op het einde van seizoen 2001-2002

De site van seizoen 2001-02 kreeg naast een nieuwe face-lift ook een nieuwe interne motor. De volledige site werd opgetrokken in ASP, wat ons in staat stelde de site niet enkel dynamischer, maar ook sneller updatebaar te maken. Tevens werd in 2001 voor het eerst overgeschakeld naar een nieuwe provider : Combell. Ook het forum van Sporting, het Sporting.be Café, opende in dit seizoen z'n deuren.

Uitzicht website op het einde van seizoen 2002-2003

2002: Mijn Sporting.be, een meer gepersonaliseerde website voor de echte Lokeren fanaten werd geïntroduceerd. Wat de gewone bezoekers niet ziet is minstens even belangrijk. Systemen om de website sneller te updaten werden verbeterd. Medewerkers binnen het secretariaat, de technische staf of de jeugdwerking kregen meer mogelijkheden om hun nieuws tot bij de supporters te brengen.

Uitzicht website op het einde van seizoen 2003-2004

Terwijl de gewone website kleine verbeteringen bleef ondergaan, zag vip.sporting.be, ons speciale Vip-luik, het levenslicht. Op deze plaats vindt u meer informatie over de animatie in de Laurenti-feestzaal, over sponsoringformules en kunt u zich inschrijven voor een feestmaaltijd voor elke thuiswedstrijd.

Uitzicht website op het einde van seizoen 2004-2005

Voor het seizoen 2004-05 werd de site nog eens volledig aangepakt. Elke pagina werd opnieuw bekeken en in XHTML gestoken, dit om zoveel mogelijk bezoekers te kunnen bedienen, ongeacht welk systeem zij gebruiken. De site kwam niet alleen in een nieuw kleedje te zitten, bovenal werd de kaart getrokken van het universeel ontwerp. Ultieme doel: het nog makkelijker maken voor de bezoeker om de informatie te vinden die hij of zij zoekt.

Uitzicht website op het einde van seizoen 2005-2006

In 2005-06 werd dit werk verder voltooid. De Engelse en Franse versie van de website vierden hun terugkeer. Via SportingTV kunnen onze bezoekers nu ook via internet naar interviews en reportages kijken.

Uitzicht website op het einde van seizoen 2007-2008

In 2007 werd 100 jaar voetbal in Lokeren gevierd. De historiek afdeling werd grondig uitgebreid met video- en fotomateriaal en ploegopstellingen van alle wedstrijden van Sporting sinds 1982. U kan ook nog steeds alle gemaakte doelpunten van de laatste seizoenen rustig herbekijken. Via de website werd in dit jubileumjaar het Lokerse elftal van de eeuw verkozen.

Uitzicht website op het einde van seizoen 2009-2010

In 2009-10 kregen onze jeugdploegen extra aandacht. Voor elke ploeg is sindsdien een jeugdblog voorzien waar alle nieuwtjes over onze toekomstige idolen te lezen zijn.

Uitzicht website op het einde van seizoen 2010-2011

2009-10 was sportief een rampjaar, in 2010-2011 blies een frisse wind door Daknam. Het originele logo deed ook op de website z'n herintrede.

 

2011- tot op heden...