Bouw tribune 2014

Voor het seizoen 2014-2015 werd er achter het doel de publiwall verwijderd en werd een nieuwe tribune gebouwd die de stadioncapaciteit verhoogt tot 12.000 plaatsen. De groene stoeltjes werden vervangen door stoeltjes met een correcte hoogte qua rugleuning en uiteraard in de clubkleuren.

Voor de realisatie van de nieuwbouw ging Sporting Lokeren in zee met de firma AB Tribunes uit het Limburgse Hamont. Dit is een nog vrij jonge firma die in 1988 startte als een verhuurbedrijf van demonteerbare tribunes. Sindsdien is het bedrijf sterk gegroeid en ging het zich ook specialiseren in het realiseren van vaste tribunes.

AB Tribunes zorgde ondertussen voor voetbaltribunes in tal van Europese landen, waaronder bijvoorbeeld Engeland (AFC Bournemouth), Duitsland (Mainz 05), Roemenië (CFR Cluj). In eigen land zorgden zij voor de (tijdelijke) tribune van KAS Eupen.

Het bedrijf verdiende verder ook al zijn sporen in andere sporten. Zo bouwden ze tribunes voor de autosport (Brands Hatch, Nürnburgring, Silverstone) en voor de  Olympische Winterspelen in Turijn (2006)

De nieuwe tribune is een bouwwerk van 72 meter lang, 22 meter breed en 16 meter hoog. Het is een stalen constructie met betonvloer, die een overdekte zitplaats biedt aan 2.953 supporters. Er zijn 26 rijen. Er is heel veel belang gehecht aan de veiligheid. Zo is de tribune toegankelijk via niet minder dan zes toegangshallen.

De zitplaatsen bestaan uit stoeltjes met een rugleuning van 30 cm, conform aan de Europese eisen. De zitjes zijn allemaal in één van de clubkleuren. Er zit een golvende beweging in die de uitrusting van de spelers symboliseert. Onder het dak van de tribune is er ook een cameraplatform voorzien. Onder de tribunes zijn er vijf commerciële ruimtes en zijn er voldoende sanitaire voorzieningen.

Naast de hoofdtribune kwam er ook nog een kleinere zittribune voor bezoekende supporters. Het gaat om een constructie met 7 rijen stoeltjes, samen goed voor 350 niet overdekte zitplaatsen, toegankelijk via 2 trappenhallen. De zitjes kregen hier een neutrale grijze kleur.

Tegenover de hoofdtribune, in tribune 2, werden dezelfde stoeltjes gemonteerd als in de nieuwe tribune, met dezelfde kleuren, in een zelfde golvend patroon.

Logo Q-teamLogo Maximum ImageLogo JartaziLogo ConcordiaLogo Combell