Ploegfoto

ploegfoto PROVU13 Welkom op de pagina van onze jeugdploeg Prov. U13
Voor sommige ploegen zoeken we nog medewerkers.
Wenst u zich kandidaat te stellen, mail dan
naar jeugd@sporting.be!

Voor vragen of berichtjes die hier op deze pagina verschijnen kan u mailen naar de redactie op het adres
redactiePROVU13@sporting.be.

Lokeren - Maldegem (6/12/2014)

Onze laatste match van 2014 speelden we thuis tegen Maldegem onder een stralend winterzonnetje. Iedereen was van de partij om dit jaar in schoonheid af te sluiten. 

Beide ploegen vlogen er stevig in maar Lokeren scoorde eerst via Duran op een assist van Matteo. In het 2de spelkwartier zagen we een knappe redding van Milan en een vrije trap, gezet door Matteo op de binnenkant van de paal. Maldegem kon gelijk komen tot 1-1 maar ze hadden daarvoor wel Renzo neergelegd terwijl de scheidsrechter liet verder spelen. Dario zette ons nog voor de rust terug op voorsprong. 

Lokeren kon op het einde nog verder uitlopen tot 4-1 via goals van Kenzo op aangeven van respectievelijk Jens N en Dario. 

We hebben de voorbije maanden 11x gewonnen, 2x verloren en 1x gelijk gespeeld. De supporters konden 87 keer juichen terwijl we slechts 28x een tegengoal moesten toelaten.  Knappe prestatie mannen of zoals Matteo blogt: 'We are one great team!'

Sint-Gillis-Waas - Lokeren (29/11/2014)

 We begonnen deze match met Milan in de goal, Burak, Jens DC en Renzo in de verdediging, Jens N in het midden en Wietse, Matteo en Duran als aanvallers. Matteo opende de score en maakte er in het 1ste spelkwartier nog 0-2 van via een vrije trap na een fout op Renzo. Na een knappe actie van Jaouad scoorde Jens N de 0-3 en Renzo scoorde de 0-4. Jens DC scoorde in de 20ste minuut al de 5de goal.  Milan zag dan toch eens een aanvaller van St-Gillis-Waas op zich afkomen maar kon de tegengoal niet verhinderen.  Jaouad en Wietse dreven de score nog voor de rust op tot 1-7.

In de 2de helft bleef Lokeren de wet dicteren met veel kansen. De keeper van St-Gillis-Waas was echter een perfect sluitstuk en hij hield zijn netten schoon.  Hoe hard Lokeren ook bleef aandringen, de bal wou er niet meer in. 

Ondanks de gemiste kansen in de 2de helft, vierden we toch voor de 10de keer de overwinning dit seizoen en ook nu weer met ruime cijfers. Trainer Dirk en zijn team is dus heel goed bezig!

Vrasene - Lokeren (22/11/2014)

Onder een stralend herfszonnetje nam Lokeren meteen de match in handen met een eerste goal van Duran op voorzet van Matteo in de 45ste seconde.  Een minuutje later knalde Matteo zelf al de 0-2 binnen. Keeper Milan kwam goed tussen toen hij de grote spits van Vrasene op hem zag afkomen en  Jens DC trapte zelfverzekerd de derde goal tegen de netten, gevolgd door Matteo en Duran.  Matteo scoorde in het 2de spelkwartier 3x en ook Jaouad pikte zijn goaltje mee. Al deze goals zijn uiteraard niet alleen het werk van de afwerkers want iedereen was vandaag top.

Na de rust probeerde trainer Dirk enkele nieuwe posities uit en moest onze vaste nr 10, Jens N, even aan de kant. Ook met Matteo op het middenveld werd er nog gescoord door Matteo, Jaouad en uiteindelijk Jens N. Vrasene bleek al in de heenmatch een maatje te licht voor Lokeren en ook vandaag gingen we terug naar Lokeren met een ruime 0-12 overwinning.

Lokeren - Waasland Beveren (15/11/2014)

Het eerste duel tegen Beveren hadden we ruim gewonnen maar we hadden toen wel al gemerkt dat Beveren een sterke tegenstander was. Trainer Dirk verwittigde dus zijn spelers dat ze alert moesten spelen.

Beveren begon het sterkst aan de match.  Lokeren  creërde ook kansen maar de afwerking mislukte.  Bij Beveren liep dat beter en dus konden ze 2x scoren in het eerste kwartier.  Net voor de rust versierde Matteo een corner, gaf de perfecte voorzet en Jordy scoorde de 1-2.

Lokeren had het meeste balbezit maar Beveren lag voortdurend op de loer om bij elk foutje de bal te onderscheppen.  Zo zag keeper Yesten meermaals de aanvallers op zijn doel afstormen maar onze Yesten stond daarbij zeker zijn mannetje. Beveren kon uitlopen tot 1-3 maar Lokeren voerde de druk op en dat resulteerde in een goal van Jordy en tenslotte de gelijkmaker van Duran.

We besloten deze fel bevochten match dus met een gelijkspel en dat kwam wel overeen met het spelbeeld.

 

Zelzate - Lokeren (8/11/2014)

In de heenmatch hadden we met 2-0 gewonnen van Zelate maar in feite hadden onze jongens dan heel veel kansen gemist.  Vandaag werden er dus wel meer doelpunten verwacht. 

Het veld in Zelzate lag er zo vroeg op het seizoen al triestig bij waardoor de bal alle kanten opbotste.  Het spel van Zelzate bestond uit lange ballen naar voor.  Zo konden ze scoren met een bal die bleef hangen na een corner en ze konden Burak verrassen met een verre uittrap.  Maar verder dan die 2-0 lieten onze Lokeren-boys het niet komen.

In de 26ste minuut zagen we een knappe actie van Renzo die de bal voorzette en Jens Nijskens scoorde de 2-1.  Duran maakte het vroeg in de 2de helft gelijk.  Na een mooie actie van Matti kon Senn ons op voorsprong schieten waarna Duran ons met 2 goals op een ruime 2-5 bracht.  Uiteindelijk legde Jaouad de bal nog klaar voor Senn die de 2-6 op het bord zette.

Yesten verving onze gekwetste Milan in de goal en hij deed dat met verve. 

De ploeg van trainer Dirk wordt elke week beter en is klaar voor de derby van volgende week tegen onze vrienden van Waasland-Beveren ... "en we steken die van Beveren op n'een borstelsteel ..."

Lokeren - Lochristi (1/11/2014)

Na de revanche van vorige week tegen Melsele, hadden we vandaag dezelfde opdracht.  Op Lochristi maakten we onze kansen niet af waardoor we verloren maar dat konden we vandaag rechtzetten. 

Lochristi zette meteen druk en dat resulteerde al na 2 minuten in een tegengoal.  Lokeren moest nog wat wakker worden en Lochristi nam de match in handen.  Maar toch overleefden we de eerste 10 minuten en in de 13de minuut schoot Jens N de gelijkmaker binnen. Nog voor de rust trapte Duran een assist van Matteo binnen.

Trainer Dirk had de jongens gewaarschuwd dat Lochristi weer alles zou geven na de rust om te kunnen terugkomen en dat bleek ook zo.  De sfeer werd wat grimmiger, de supporters werden zenuwachtig maar onze Lokeren-boys lieten zich niet uit hun lood slaan. Jaouad scoorde de 3-1 in de 50ste minuut.  Lochristi kon eventjes aansluiten tot 3-2 maar daarna werden onze jongens heel trefzeker met goals van Jaouad, Matti en 2x Duran.  Zo stuurden we Lochristi met een ruime 7-2 pandoering naar huis en dat mocht uiteraard uitbundig gevierd worden: OVERAL WAAR WE KOMEN, VRAGEN DE MENSEN, WIE WIJ ZIJN, EN DAN ZEGGEN WIJ ...  WIJ ZIJN VAN LOKEREN ... LALALA ...

Melsele - Lokeren (25/10/2014)

We hadden nog iets recht te zetten tegen Melsele want in de 1ste match van het seizoen verloren we tegen deze ploeg.  Trainer Dirk verwittigde zijn spelers voor de snelle spitsen van Melsele en vroeg om de kansen deze keer meteen te verzilveren.

Zogezegd, zogedaan, dachten de spelers en na 1 minuut scoorde Jordy al.  Hij maakte ook de 0-2.  Jens Nijskens verraste mama Leen met een mooie goal in de 25ste minuut. En Jordy stuurde ons met een ruime 0-4 de rust in.

Melsele begon steviger aan de 2de helft en kon terugkomen tot 2-4.  Maar Lokeren liet zich niet overdonderen en bleef alert.  Jens DC, Renzo & Burak speelden een volwassen match.  Kenzo scoorde heel mooi de 2-5 en Matti scoorde de 2-6.  Melsele kon nog de 3-6 maken maar de overwinning was duidelijk voor de Lokeren boys.

Maldegem - Lokeren (18/10/2014)

Het was een prachtige oktoberdag en dus reden we vol goede moed in de vroege ochtend naar Maldegem.  Trainer Dirk verwachtte een sterke tegenstander en dus vlogen onze jongens er meteen in.  In de eerste helft bleek al vlug dat Maldegem stevig in duel ging maar dat Lokeren veel beter voetbalde.  Brent opende de score, Jordy scoorde zijn hattrick en ook Dario hielp mee in de 0-5 voorsprong bij rust.

In de 2de helft was het overwicht van Lokeren iets minder opvallend maar zowel Jordy als Naoufal scoorden nog 2x. Ook Maldegem kon 2x scoren.  Jens verzette zoals steeds veel werk op het middenveld en Burak was een prima laatste man.  Maar uiteraard droegen ook Matteo, Duran, Kenzo, Matti, Dario, Jaouad, Milan, Jordy,Brent & Naoufal hun steentje bij voor deze mooie overwinning met een ruime 2-8.

Lokeren - St-Gillis-Waas (11/10/2014)

Na de mooie overwinning van vorige week, stonden onze jongens deze week klaar om St-Gillis-Waas te verslaan.  Naoufal opende in de 2de minuut de score op voorzet van Kenzo.  Nog in het eerste kwartier zette Matteo de bal voor en Naoufal scoorde de 2-0. 

St-Gillis-Waas voetbalde echter goed mee en scoorde de aansluitingstreffer. 

Na de rust kon Lokeren eerst uitlopen tot 3-1 via een goal van Matteo maar St-Gillis-Waas kwam terug tot 3-3.  Het was echter uiteindelijk Lokeren dat de match meer naar zich toe kon trekken via goals van Matteo & Jordy.  Zo wonnen we deze match met een ruime 7-3.  Puik gespeeld mannen!

Lokeren - Vrasene (4/10/2014)

Door het offerfeest ontbraken vandaag Burak, Duran & Jaouad.  Ook Milan & Matteo speelden niet mee vanwege een blessure.  Wietse, Sen & Yesten kwamen onze ploeg gelukkig aanvullen.  Vrasene kwam met enkele grote spelers aan de aftrap maar dat 'groter' niet altijd 'beter' betekent, werd heel vlug duidelijk.  In het eerste kwartier scoorden Jens, Matti & Wietse al de 3-0. 

En zo ging het constant verder.  Jens en Wietse scoorden elk 2x in het 2de kwartier en Sen zette de 8-0 op het bord. Mooie combinaties, sterke duels en prima schoten binnen het kader werden enkel door Lokeren op de mat gelegd.

Trainer Dirk liet zijn mannen na de rust weer met een 0-0 beginnen maar ze scoorden nog meer dan in de eerste helft en zo wonnen we deze match met 17-1 via mooie goals van Sen, Wietse (2), Matti, Renzo, Dario & Kenzo.

Jammer voor de tegenpartij maar onze spelers zullen uit deze match zeker genoeg vertrouwen kunnen tanken hebben voor de volgende match tegen St-Gillis-Waas.

Waasland Beveren - Lokeren (27/9/2014)

Een derby is altijd een beetje speciaal, dus kwamen onze jongens zeker gemotiveerd aan de aftrap.  Trainer Dirk schatte de tegenpartij hoog in en vreesde veel tegengoals maar dat bleek onterecht.  In het eerste kwart van de match ging het gelijk op.  We zagen goed voetbal, maar geen goals. 

In de 17de minuut zette Duran de bal voor en Matteo werkte af.  Eén minuutje later kwam de assist van Matteo en werkte Jens Nijskens de 0-2 binnen. 

Na de rust kon Matteo ons op 0-3 voorsprong schieten op assist van Dario.  Waasland Beveren bleef echter druk zetten en kon de 1-3 scoren.  Een sterke Duran drukte de hoop van Beveren al gauw de kop in met 2 goals.  Beveren kon nog milderen tot 2-5 maar Matteo zette uiteindelijk de 2-6 op het bord.

Knappe match mannen!! Laat ons verder doen op hetzelfde elan.

Lokeren - Zelzate (20/9/2014)

Het werd al snel duidelijk dat er bij Zelzate weinig gevoetbald werd.  Bij Lokeren ging het goed tot net voor de goal.  Daar ontbrak het ons aan efficiëntie waardoor het heel lang 0-0 bleef.    Burak ving de weinige aanvallen van Zelzate perfect op en Jens N, Kenzo & Dario bleven de goal van Zelate bestoken.  Uiteindelijk was het Kenzo die de verlossende 1-0 binnenwerkte.  Matti maakte er 2-0 van en daarmee was de eerste hard verdiende zege een feit. 

Prov U13 wint Bekeren van Lokeren (17/9/2014)

Onder een stralende zon mochten we met onze Prov U13 ploeg vandaag naar Daknam om te gaan strijden voor de Beker van Lokeren.

Onze eerste tegenstander was Daknam.  De tegenstander stond op het veld met een aantal U12 & U11 spelers en die deden hard hun best maar konden niet verhinderen dat Sporting won met 0-4 via goals van Matteo (2), Duran & Dario

De volgende match was tegen Eksaarde en kregen we opnieuw hetzelfde spelbeeld als de voorbije competitiematchen.  Mooi voetballen, massa's kansen maar de tegenstrever kon de weinige kansen meteen verzilveren en dus verloren we met 2-1.

De laatste match tegen Doorslaar vatten onze mannen de koe meteen bij de horens via een goal van Kenzo.  Deze maakte er ook nog 0-2 van.  Doorslaar prikte even tegen maar Jens N , Matteo en Dario scoorden ook nog en we wonnen met 2-7.

Daarmee was de Beker van Lokeren van ons want WIJ ZIJN VAN LOKEREN hé mannen!!!

Speelden mee: Milan, Yesten, Matti, Jens DC, Renzo, Duran, Kenzo, Jens H, Jaouad, Matteo,  en Jens N.

 

Lochristi - Lokeren 13/9/2014

Voetbal is simpel:"als je niet scoort, kan je niet winnen", en dat is wat onze ploeg al 2 weken na elkaar overkomt.  Ze spelen goed, zetten zich in, voetballen mooie kansen bij elkaar maar bij de afwerking, loopt het mis.  De laatste trap op doel ontbreekt, is te zwak, gaat naast doel of wordt gepakt door de keeper. Ondertussen lukt het dan bij de tegenstander wel en zo ga je naar huis met een 2-0 verlies, terwijl je toch een goede match speelde.  Maar kop op jongens ... met een beetje meer durf vóór de goal, zal dat scoren wel lukken.

Lokeren - Melsele 5/9/2014

Na de zomertornooien waar onze jongens al eens konden wennen aan de nieuwe spelsituatie van 8 tegen 8, begon vandaag de competitie.  Melsele begon het best aan de match en na 6 minuten keken we al tegen een 0-2 achterstand aan.  Trainer Dirk bleef echter aanmoedigen en instructies geven en daar kwamen mooie kansen van voor Lokeren.  Renzo zette voor en Duran schoot op de paal.  Eén minuutje later schudde Jens N een mooie actie uit zijn mouw maar ook zijn poging strandde op de paal.  Even later alweer een mooie pas van Jens N naar Renzo maar die schoot naast.  Zo besloten we het eerste kwartje dus zonder goals. 

In het 2de kwart begon Melsele terug sterker en ze maakten 3 goals in 10 minuten.  Onze verdedigers lieten zich te gemakkelijk passeren en Melsele was efficiënter in de afwerking.  Jens N kon net voor de rust nog de 1-5 scoren.

Na de rust begon Lokeren sterker en Kenzo scoorde de 2-5.  Een foutje van Milan werd echter cash betaald met 2-6 en de bal wou er bij Lokeren niet in.  Lokeren kreeg nog meerder kansen maar scoren lukte niet.  We begonnen de competitie dus niet goed qua score maar volgende week krijgen we al een nieuwe kans om dit recht te zetten.

Pagina's

Logo Q-teamLogo Maximum ImageLogo JartaziLogo ConcordiaLogo Combell