Ploegfoto

ploegfoto PROVU13 Welkom op de pagina van onze jeugdploeg Prov. U13
Voor sommige ploegen zoeken we nog medewerkers.
Wenst u zich kandidaat te stellen, mail dan
naar jeugd@sporting.be!

Voor vragen of berichtjes die hier op deze pagina verschijnen kan u mailen naar de redactie op het adres
redactiePROVU13@sporting.be.

Prov U13 wint Bekeren van Lokeren (17/9/2014)

Onder een stralende zon mochten we met onze Prov U13 ploeg vandaag naar Daknam om te gaan strijden voor de Beker van Lokeren.

Onze eerste tegenstander was Daknam.  De tegenstander stond op het veld met een aantal U12 & U11 spelers en die deden hard hun best maar konden niet verhinderen dat Sporting won met 0-4 via goals van Matteo (2), Duran & Dario

De volgende match was tegen Eksaarde en kregen we opnieuw hetzelfde spelbeeld als de voorbije competitiematchen.  Mooi voetballen, massa's kansen maar de tegenstrever kon de weinige kansen meteen verzilveren en dus verloren we met 2-1.

De laatste match tegen Doorslaar vatten onze mannen de koe meteen bij de horens via een goal van Kenzo.  Deze maakte er ook nog 0-2 van.  Doorslaar prikte even tegen maar Jens N , Matteo en Dario scoorden ook nog en we wonnen met 2-7.

Daarmee was de Beker van Lokeren van ons want WIJ ZIJN VAN LOKEREN hé mannen!!!

Speelden mee: Milan, Yesten, Matti, Jens DC, Renzo, Duran, Kenzo, Jens H, Jaouad, Matteo,  en Jens N.

 

Lochristi - Lokeren 13/9/2014

Voetbal is simpel:"als je niet scoort, kan je niet winnen", en dat is wat onze ploeg al 2 weken na elkaar overkomt.  Ze spelen goed, zetten zich in, voetballen mooie kansen bij elkaar maar bij de afwerking, loopt het mis.  De laatste trap op doel ontbreekt, is te zwak, gaat naast doel of wordt gepakt door de keeper. Ondertussen lukt het dan bij de tegenstander wel en zo ga je naar huis met een 2-0 verlies, terwijl je toch een goede match speelde.  Maar kop op jongens ... met een beetje meer durf vóór de goal, zal dat scoren wel lukken.

Lokeren - Melsele 5/9/2014

Na de zomertornooien waar onze jongens al eens konden wennen aan de nieuwe spelsituatie van 8 tegen 8, begon vandaag de competitie.  Melsele begon het best aan de match en na 6 minuten keken we al tegen een 0-2 achterstand aan.  Trainer Dirk bleef echter aanmoedigen en instructies geven en daar kwamen mooie kansen van voor Lokeren.  Renzo zette voor en Duran schoot op de paal.  Eén minuutje later schudde Jens N een mooie actie uit zijn mouw maar ook zijn poging strandde op de paal.  Even later alweer een mooie pas van Jens N naar Renzo maar die schoot naast.  Zo besloten we het eerste kwartje dus zonder goals. 

In het 2de kwart begon Melsele terug sterker en ze maakten 3 goals in 10 minuten.  Onze verdedigers lieten zich te gemakkelijk passeren en Melsele was efficiënter in de afwerking.  Jens N kon net voor de rust nog de 1-5 scoren.

Na de rust begon Lokeren sterker en Kenzo scoorde de 2-5.  Een foutje van Milan werd echter cash betaald met 2-6 en de bal wou er bij Lokeren niet in.  Lokeren kreeg nog meerder kansen maar scoren lukte niet.  We begonnen de competitie dus niet goed qua score maar volgende week krijgen we al een nieuwe kans om dit recht te zetten.

Lokeren wordt 2de in het klassement.

Helaas konden we de laatste match van de competitie niet spelen omdat Waarschoot forfait gaf. Nochtans keken de spelers er wel naar uit om de 11-0 winst van de heenmatch nog eens over te doen.

In de A-reeks behaalden we de 2de plaats met 28 punten. Over het volledige seizoen 2013-2014 speelden we 28 competitiematchen waarvan we er 19 wonnen, 3 verloren en 6 gelijkspeelden. In totaal scoorde de ploeg 119 goals en kregen ze 40 tegengoals. Lokeren scoorde ook het meeste aantal gemaakte doelpunten. 

Kortom het was een plezant voetbaljaar waarin iedereen zich elke match opnieuw heeft ingezet om tot dit mooi eindresultaat te komen. 

Veel dank aan trainer Dirk en afgevaardigden Erik en Gursel! 

Groetjes vanwege jullie reporter, 

Sofie Van Damme.

Meldert - Lokeren (23/4/2014)

Door de slechte staat van het veld in Meldert moesten we vorige keer de match uitstellen en reden we dus nu terug naar Meldert.  Bij de match op Lokeren tegen Meldert bleven we steken op een 0-0 en ook nu kregen we in de eerste helft geen doelpunten te zien.  Meldert kreeg nochtans de eerste kans die ze in feite niet konden missen, maar toch schoten ze naast.  Ook Lokeren kreeg een kans met een pas van Gert-Jan naar Senne maar de keeper redde.

Na de rust was de eerste kans voor Lokeren.  Nathan veegde de nul van het bord en Senne leverde de bal af bij Gert-Jan die de 0-2 scoorde. Lucca, Burak, Jens & Matti stonden hun mannetje en vingen de afwezigheid van Yannick goed op.  Toch kon Meldert ook eens scoren.  Maar 1-2 was een behoorlijke score om mee af te sluiten want Meldert is een stugge ploeg om tegen te spelen.

Onze jongens konden dus uit volle borst afsluiten met: 'Overal waar we komen, vragen de mensen wie wij zijn ...

 

Ninove - Lokeren (9/4/2014)

Lokeren begon alweer goed aan de match en dwong al direct een corner af.  Enkele minuten later kregen we een vrije trap na een fout net buiten de 16 maar daarbij misten we Yannick die geblesseerd was.  Ninove kon net als in de heenmatch op voorsprong komen met een lucky goal die hoog in doel ging.  Maar Lokeren vocht terug en Thomas stak meermaals de bal diep zodat Gert-Jan & Senne op doel konden afgaan.  De scheids floot meermaals voor buitenspel terwijl dat niet zo was.  Lucca, Matti, Jens en Burak deden knap werk in de verdediging en in de 25ste minuut scoorde Gert-Jan de gelijkmaker na alweer een diepe pas van Thomas.

De 2de helft begon met 2 corners voor Ninove maar het was Lokeren die de beste kans kreeg in de 35ste minuut.  Senne dribbelde tussen 2 verdedigers van Ninove en speelde de bal naar Emirhan die voor doel stond maar die schoot naast.  In de 41ste minuut probeerde Senne alleen maar hij schoot op de keeper. Ninove kreeg nog een kans in de 56ste minuut maar Lander kwam goed tussen. Na een spannende match besloten we dit duel dus met een 1-1 gelijkspel.

Waarschoot - Lokeren (6/4/2014)

Het was vroeg opstaan op een zondag om reeds om 10u een match te spelen op Waarschoot.  Maar het was de moeite waard!  Al is éénrichtingsvoetbal niet spannend en een beetje zielig voor de verliezende ploeg, toch was het heerlijk om onze jongens zo te zien stralen.

Gert-Jan opende de score nog binnen de minuut.  In de 2de minuut kon hij de score al verdubbelen maar hij trapte over.  Waarschoot pleegde een handsfout op een corner van Lokeren en Yannick scoorde zijn 1ste goal van de dag.  In de 23ste minuut paste Thomas naar Senne die op zijn beurt zijn eerste goal van de dag scoorde.  Enkele minuten later maakte hij er 0-4 van.

Na de rust kwam Waarschoot zo mogelijk nog minder aan de bal.  Onze keeper kon enkel werkeloos toekijken hoe Lokeren het doel van de tegenstander bleef bestoken.  Na 5 minuten in de tweede helft stond er al 0-7 op het scorebord na goals van Jaouad, Senne & Gert-Jan.  Waarschoot kopieerde hun handsfout van de eerste helft en ook Yannick schoot de daaropvolgende penalty onhoudbaar binnen.  Senne scoorde zijn 4de goal van de dag en Yannick haalde met de 0-10 zijn derde binnen.  Nahtan scoorde met de kop na een vrije trap van Yannick de 0-11.

Het was vandaag dus doelpuntenkermis voor Lokeren en trainer Dominique zag dat het goed was.  Onze spelers kunnen met een zak vol zelfvertrouwen naar de match op Ninove aanstaande woensdag.  GO GO GO LOKEREN!!!

 

 

 

 

Lochristi - Lokeren (29/3/2014)

Vandaag was het een belangrijke match voor Lokeren want Lochristi staat aan de leiding. Maar op Lochristi is het ook altijd bikkelen en vechten met weinig plaats voor mooi voetbal.  Helaas was het vandaag niet anders. Lochristi scoorde als eerste al in de 7de minuut. Lokeren kon dit al een minuut later rechtzetten via een penaltyfout op Senne. Yannick scoorde de 1-1.   De beste kansen in de eerste helft waren voor ons. Gert-Jan, die net terug is na zijn appendix-operatie kon 2x koppen op een corner. Senne deed een knap schot op doel dat rakelings over scheerde en snelde even later de verdediging van Lochristi voorbij en bracht de bal voor. Nathan stond op de juiste plaats maar besloot op de keeper. 

Na de rust ging het mis met een terugspeelbal van Yannick op Milan en zo werd het in de 37ste minuut 2-1. Lokeren kwam niet veel meer aan voetballen toe werd overmeesterd door het opgezweepte spel van Lochristi. Een duwtje hier en een fout daar, weinig voetbal en spelertjes die er gefrustreerd van werden ... Via een vrije trap kon de tegenpartij met een gelukje nogmaals scoren en was de match beslist.  

Maar de competitie gaat nog enkele weken verder en onze jongens zullen vast en zeker nog wel eens demonstreren wat ze dit seizoen allemaal van trainer Dirk opgestoken hebben.

Foto's van Marijsse: https://plus.google.com/.../albums/5996523515664708497

Lokeren - Meldert (22/3)

Door de bekerfinale moesten we al vroeg uit de veren voor deze match.  Meldert voelbalde niet slecht maar ze kwamen moeilijk weg van hun eigen speelhelft. Lokeren zette mooie aanvallen op en kreeg al in de eerste helft meerdere kansen. 

Na de rust  situeerde het spel zich nog meer voor het doel van Meldert. Matteo en Duran kregen prima schietkansen maar de keeper had telkens het laatste woord. Ook Thomas en Senne kregen de kans om de wedstrijd te beslissen maar telkens ging de bal over doel of tegen de doelman. Zo eindigden we dus zonder doelpunten maar met opgeheven hoofd want alweer was Lokeren duidelijk de best voetballende ploeg.

Merelbeke - Lokeren (15/3/2014)

Lokeren had nog iets goed te maken op Merelbeke na het puntenverlies in de heenmatch. En dat werd al meteen duidelijk want onze spelers begonnen gretig. Lucca deed een mooie pass middendoor naar Senne maar die werd goed bewaakt door de Merelbeekse verdediging. In de 12de minuut zette Thomas dan voor vanuit de hoek en Senne scoorde de 0-1.  Een minuutje later stoof Thomas alleen op de doelman af en scoorde de 0-2.  Jaouad maakte er 0-3 van. Een lichtgefloten duwfout van Yannick met een daaropvolgende penalty zette de score op 1-3.

Na de rust kreeg ook Lokeren een penalty na een fout op Senne. Yannick trapte de bal binnen het kader maar de doelman koos de juiste hoek en stopte de bal. Merelbeke raakte opgezweept door deze misser en hun vrije trap in de 40ste minuut knalde op de deklat. Het middenveld van Lokeren zakte wat in elkaar en de bal geraakte niet meer tot bij de aanvallers. Merelbeke haalde alles uit de kast maar was niet efficiënt in de afwerking. De laatste minuten kwam Lokeren er terug door. Senne legde de bal af voor Nathan en even later voor thomas en zo eindigden we met 1-5.

Lokeren - Waasland Beveren (8/3/2014)

Na het verlies van vorige week, stoomde trainer Dirk zijn spelers alweer klaar voor een derby tegen Waasland-Beveren.  De vorige 3 duels dit seizoen hadden we ruim gewonnen maar zonder Gert-Jan en Matteo hadden we toch al een voorgevoel dat het deze keer niet van een leien dakje zou lopen.

In het eerste kwartier van de match zagen we veel duels, maar weinig kansen.  Beide ploegen waren elkaar waard en het spel ging heen en weer.  Senne schoot in de 22ste minuut op doel maar de Beverse keeper was alert en ook een mooie voorzet van Senne met een knap schot op doel van Nathan werd perfect gestopt door de keeper.  Beveren trof 1x de paal in de eerste helft en dus gingen we rusten met 0-0.

In de 2de helft kregen we een gans ander verhaal met een vlugge goal van Senne.  Maar Beveren maakte direct daarna gelijk.  Senne schoot de bal dan voorlangs na een knappe pas van Duran en Lander deed een prima redding en ook Burak trapte de bal weg vanop de doellijn.  Maar Beveren bleef aandringen en scoorde in de 37ste minuut de 1-2.  Enkele minuten later kregen we een penalty na een handsfout en Yannick maakte gelijk.  Opnieuw kon Beveren op voorsprong komen met een verre hoge  bal.  Senne kreeg de kans op een gelijkmaker maar zijn trap van ver ging net naast.  Een aanval van Thomas & Senne werd afgewerkt door Emirhan in de 51ste minuut.  Yannick trapte daarna een vrije trap, die binnenging via een speler van Beveren.  Met 4-3 op het bord was de zege nog niet zeker en Thomas scoorde de 5-3, alweer na een vrije trap van Yannick.  Beveren kon nog terugkomen tot 5-4 maar dat volstond voor Lokeren om de 3 punten te pakken en daarmee waren spelers, supporters en trainer Dirk best wel tevreden. 

 

Lokeren - Ninove (1/3/2014)

Ninove had in het 1ste deel van dit seizoen al zijn matchen gewonnen , dus we hadden ons op een stevige tegenstander voorbereid. Lokeren begon goed met een knappe pass van Nathan naar  Matteo, maar de keeper was alert. Ninove kreeg in de 9de minuut een vrije trap en zette die onhoudbaar hoog in doel 0-1.  Enkele minuten later ging er een pass van Senne naar Nathan, die op doel schoot maar de keeper hield zijn netten schoon.  Matteo en Gert-Jan zetten ook  een mooie aanval op en Senne kon net niet afwerken. In de 31ste minuut ging een vlugge aanvaller van Ninove ricthting goal. De lokerse verdediging flaterde en de 0-2 was een feit. Direct daarna kon Emirhan de aansluitingstreffer scoren maar hij schoot op de paal.

De 2de helft begon slecht met een penaltyfout van Nathan en een daaropvolgende 0-3 achterstand. Ook al zijn onze jongens niet gewend om te verliezen, ze lieten het hoofd deze keer niet zakken.  Thomas scoorde de 1-3 en Senne werd in de 55ste minuut onderuitgehaald voor het doel. Yannick trapte de penalty zoals steeds feilloos binnen. Lokeren voelde dat een gelijkstand er nog inzat en voetbalde nog enkele mooie kansen bij elkaar maar Emirhan wou te veel zelf doen terwijl samenspel meer zou opgebracht hebben. Lander schudde nog een mooie redding uit zijn mouw in de 31ste minuut en ook de plas voor de goal redde ons net voor affluiten nog  van een tegengoal. 

Met een 2-3 eindstand verloren we dit seizoen voor de 2de keer maar we hebben ons geweerd en een gelijkstand zou een betere weergave van de match geweest zijn. Er staan ons zeker nog enkele spannende matchen te wachten maar met volle inzet van iedereen op training en match zal trainer Dirk zijn spelers ongetwijfeld het onderste uit de kan doen halen!

Tot slot moet ook nog gezegd worden dat onze Ruben de U15 moest gaan versterken deze week en dat hij dat met verve heeft gedaan. Knap gedaan Ruben!

Aalst - Lokeren (22/2/2014)

Na 2 weken zonder voetbal was het vandaag eindelijk nog eens matchday voor de Prov U13.  Het werd al vlug duidelijk dat we de 6-2 overwinning thuis konden herhalen of zelfs verbeteren.  Senne schoot als eerste op doel maar de bal ging over.  Thomas wou in de 7de minuut de bal voorzetten voor Gert-Jan maar de keeper van Aalst tikte zelf de bal binnen.  Onze verdediging deed goed werk met Brecht, Yannick, Jens en Burak en ook Lucca kwam goed tussen bij een aanval van Aalst.  In de 12de minuut scoorde Duran op een voorzet van Thomas.

Na de rust scoorde Gert-Jan al de 0-3, nog voor de meeste supporters terug uit de kantine waren. Yannick kreeg een vrije trap na een fout op Nathan en hij trapte die perfect voorbij de Aalsterse keeper: 0-4.  Het regende kansen voor Lokeren en Gert-Jan kopte de bal hard binnen op een corner van Thomas.  Mooi samenspel van Lucca, Gert-Jan & Duran werd door Senne afgewerkt met de 0-6 en ook de 0-7 ging binnen nadat Senne was gevolgd op een sprint van Gert-Jan.  Een mooie eindscore van 0-7 kwam dus op het bord al moet wel gezegd dat we hier in feite dubbel zoveel goals hadden kunnen scoren met nog meer samenspel en betere afwerking. 

 

 

Lokeren - Lochristi (1/2/2014)

We hebben dit seizoen al 2x gespeeld tegen Lochristi waarbij de punten evenredig verdeeld werden. 

Lokeren begon goed aan de match met een eerste schot op doel van Gert-Jan, gevolgd door een vrije trap voor Yannick die binnentrapte.  Het was daarmee al 1-0 nog binnen de minuut.  Lokeren bleef het beste voetbal brengen met een kans voor Senne die naast ging en een kopbal van Gert-Jan die tegen de deklat knalde.  In de 14de minuut kreeg Lochristi een vrije trap die over doel werd getrapt.  Kort daarna trapte Senne op de keeper, die loste maar Gert-Jan kon niet verder afwerken.  De match kon in feite al gespeeld geweest zijn maar we gingen rusten met een 1-0 stand.

Na de rust voetbalde Lochristi beter mee met kansen aan weerszijden.  Bijna scoorde Lokeren de 2-0 in de 49ste minuut maar de bal wou er precies niet in.  Voor de 2de keer op korte tijd kon de tegenstander in de slotminuten nog gelijk maken en moesten we ons dus tevreden stellen met een gelijkspel 1-1.

Sporting Lokeren - Merelbeke (18/1/2014)

Trainer Dirk had zijn ploeg verwittigd dat Merelbeke geen hapklare brok zou worden en zijn voorspelling kwam uit.  Niet omdat Lokeren onder lag want onze jongens hadden meteen de meeste kansen.  De vrije trap van Yannick ging op de paal, die van Matteo in het zijnet; Senne trapte op de keeper en Nathan op de paal.  In de 13de minuut dan trapte Thomas een lange bal richting Senne die de bal beheerst binnen trapte.  Milan moest slechts 1x tussenkomen en Merelbeke kwam voor de rest weinig of niet aan ons doel. Net voor de rust ging een aanval van Emirhan & Senne nog voorlangs.

In de 2de helft kreeg Senne direct een kans maar hij miste en ook Gert-Jan zijn trap ging over.  Maar in de 38ste minuut dan sprong Senne een corner, gezet door Thomas binnen: 2-0.  Merelbeke bleef vechten voor elke bal en dat vechten werd door de scheidsrechter enkel opgelost met een scheidsrechtersbal.  Nathan moest veel incasseren en met een lucky shot in de lucht scoorde Merelbeke de aansluitingstreffer.  Het gevecht ging verder tot in de 62ste minuut waar bij een corner van Merelbeke de bal voor doel bleef hangen en de gelijkmaker volgde.

Gelijkspel als je duidelijk de best voetballende ploeg bent is altijd balen maar de competitie is nog lang genoeg om dit recht te zetten.

Speelden mee: Milan, Lander, Yannick, Jens, Burak, Nathan, Thomas, Lucca, Senne, Gert-Jan, Matteo, Duran, Emirhan, Jaouad, Brecht.

{

Pagina's

Logo Q-teamLogo Maximum ImageLogo JartaziLogo ConcordiaLogo Combell