Ploegfoto

ploegfoto PROVU13 Welkom op de pagina van onze jeugdploeg Prov. U13
Voor sommige ploegen zoeken we nog medewerkers.
Wenst u zich kandidaat te stellen, mail dan
naar jeugd@sporting.be!

Voor vragen of berichtjes die hier op deze pagina verschijnen kan u mailen naar de redactie op het adres
redactiePROVU13@sporting.be.

Melsele - Lokeren (25/10/2014)

We hadden nog iets recht te zetten tegen Melsele want in de 1ste match van het seizoen verloren we tegen deze ploeg.  Trainer Dirk verwittigde zijn spelers voor de snelle spitsen van Melsele en vroeg om de kansen deze keer meteen te verzilveren.

Zogezegd, zogedaan, dachten de spelers en na 1 minuut scoorde Jordy al.  Hij maakte ook de 0-2.  Jens Nijskens verraste mama Leen met een mooie goal in de 25ste minuut. En Jordy stuurde ons met een ruime 0-4 de rust in.

Melsele begon steviger aan de 2de helft en kon terugkomen tot 2-4.  Maar Lokeren liet zich niet overdonderen en bleef alert.  Jens DC, Renzo & Burak speelden een volwassen match.  Kenzo scoorde heel mooi de 2-5 en Matti scoorde de 2-6.  Melsele kon nog de 3-6 maken maar de overwinning was duidelijk voor de Lokeren boys.

Maldegem - Lokeren (18/10/2014)

Het was een prachtige oktoberdag en dus reden we vol goede moed in de vroege ochtend naar Maldegem.  Trainer Dirk verwachtte een sterke tegenstander en dus vlogen onze jongens er meteen in.  In de eerste helft bleek al vlug dat Maldegem stevig in duel ging maar dat Lokeren veel beter voetbalde.  Brent opende de score, Jordy scoorde zijn hattrick en ook Dario hielp mee in de 0-5 voorsprong bij rust.

In de 2de helft was het overwicht van Lokeren iets minder opvallend maar zowel Jordy als Naoufal scoorden nog 2x. Ook Maldegem kon 2x scoren.  Jens verzette zoals steeds veel werk op het middenveld en Burak was een prima laatste man.  Maar uiteraard droegen ook Matteo, Duran, Kenzo, Matti, Dario, Jaouad, Milan, Jordy,Brent & Naoufal hun steentje bij voor deze mooie overwinning met een ruime 2-8.

Lokeren - St-Gillis-Waas (11/10/2014)

Na de mooie overwinning van vorige week, stonden onze jongens deze week klaar om St-Gillis-Waas te verslaan.  Naoufal opende in de 2de minuut de score op voorzet van Kenzo.  Nog in het eerste kwartier zette Matteo de bal voor en Naoufal scoorde de 2-0. 

St-Gillis-Waas voetbalde echter goed mee en scoorde de aansluitingstreffer. 

Na de rust kon Lokeren eerst uitlopen tot 3-1 via een goal van Matteo maar St-Gillis-Waas kwam terug tot 3-3.  Het was echter uiteindelijk Lokeren dat de match meer naar zich toe kon trekken via goals van Matteo & Jordy.  Zo wonnen we deze match met een ruime 7-3.  Puik gespeeld mannen!

Lokeren - Vrasene (4/10/2014)

Door het offerfeest ontbraken vandaag Burak, Duran & Jaouad.  Ook Milan & Matteo speelden niet mee vanwege een blessure.  Wietse, Sen & Yesten kwamen onze ploeg gelukkig aanvullen.  Vrasene kwam met enkele grote spelers aan de aftrap maar dat 'groter' niet altijd 'beter' betekent, werd heel vlug duidelijk.  In het eerste kwartier scoorden Jens, Matti & Wietse al de 3-0. 

En zo ging het constant verder.  Jens en Wietse scoorden elk 2x in het 2de kwartier en Sen zette de 8-0 op het bord. Mooie combinaties, sterke duels en prima schoten binnen het kader werden enkel door Lokeren op de mat gelegd.

Trainer Dirk liet zijn mannen na de rust weer met een 0-0 beginnen maar ze scoorden nog meer dan in de eerste helft en zo wonnen we deze match met 17-1 via mooie goals van Sen, Wietse (2), Matti, Renzo, Dario & Kenzo.

Jammer voor de tegenpartij maar onze spelers zullen uit deze match zeker genoeg vertrouwen kunnen tanken hebben voor de volgende match tegen St-Gillis-Waas.

Waasland Beveren - Lokeren (27/9/2014)

Een derby is altijd een beetje speciaal, dus kwamen onze jongens zeker gemotiveerd aan de aftrap.  Trainer Dirk schatte de tegenpartij hoog in en vreesde veel tegengoals maar dat bleek onterecht.  In het eerste kwart van de match ging het gelijk op.  We zagen goed voetbal, maar geen goals. 

In de 17de minuut zette Duran de bal voor en Matteo werkte af.  Eén minuutje later kwam de assist van Matteo en werkte Jens Nijskens de 0-2 binnen. 

Na de rust kon Matteo ons op 0-3 voorsprong schieten op assist van Dario.  Waasland Beveren bleef echter druk zetten en kon de 1-3 scoren.  Een sterke Duran drukte de hoop van Beveren al gauw de kop in met 2 goals.  Beveren kon nog milderen tot 2-5 maar Matteo zette uiteindelijk de 2-6 op het bord.

Knappe match mannen!! Laat ons verder doen op hetzelfde elan.

Lokeren - Zelzate (20/9/2014)

Het werd al snel duidelijk dat er bij Zelzate weinig gevoetbald werd.  Bij Lokeren ging het goed tot net voor de goal.  Daar ontbrak het ons aan efficiëntie waardoor het heel lang 0-0 bleef.    Burak ving de weinige aanvallen van Zelzate perfect op en Jens N, Kenzo & Dario bleven de goal van Zelate bestoken.  Uiteindelijk was het Kenzo die de verlossende 1-0 binnenwerkte.  Matti maakte er 2-0 van en daarmee was de eerste hard verdiende zege een feit. 

Prov U13 wint Bekeren van Lokeren (17/9/2014)

Onder een stralende zon mochten we met onze Prov U13 ploeg vandaag naar Daknam om te gaan strijden voor de Beker van Lokeren.

Onze eerste tegenstander was Daknam.  De tegenstander stond op het veld met een aantal U12 & U11 spelers en die deden hard hun best maar konden niet verhinderen dat Sporting won met 0-4 via goals van Matteo (2), Duran & Dario

De volgende match was tegen Eksaarde en kregen we opnieuw hetzelfde spelbeeld als de voorbije competitiematchen.  Mooi voetballen, massa's kansen maar de tegenstrever kon de weinige kansen meteen verzilveren en dus verloren we met 2-1.

De laatste match tegen Doorslaar vatten onze mannen de koe meteen bij de horens via een goal van Kenzo.  Deze maakte er ook nog 0-2 van.  Doorslaar prikte even tegen maar Jens N , Matteo en Dario scoorden ook nog en we wonnen met 2-7.

Daarmee was de Beker van Lokeren van ons want WIJ ZIJN VAN LOKEREN hé mannen!!!

Speelden mee: Milan, Yesten, Matti, Jens DC, Renzo, Duran, Kenzo, Jens H, Jaouad, Matteo,  en Jens N.

 

Lochristi - Lokeren 13/9/2014

Voetbal is simpel:"als je niet scoort, kan je niet winnen", en dat is wat onze ploeg al 2 weken na elkaar overkomt.  Ze spelen goed, zetten zich in, voetballen mooie kansen bij elkaar maar bij de afwerking, loopt het mis.  De laatste trap op doel ontbreekt, is te zwak, gaat naast doel of wordt gepakt door de keeper. Ondertussen lukt het dan bij de tegenstander wel en zo ga je naar huis met een 2-0 verlies, terwijl je toch een goede match speelde.  Maar kop op jongens ... met een beetje meer durf vóór de goal, zal dat scoren wel lukken.

Lokeren - Melsele 5/9/2014

Na de zomertornooien waar onze jongens al eens konden wennen aan de nieuwe spelsituatie van 8 tegen 8, begon vandaag de competitie.  Melsele begon het best aan de match en na 6 minuten keken we al tegen een 0-2 achterstand aan.  Trainer Dirk bleef echter aanmoedigen en instructies geven en daar kwamen mooie kansen van voor Lokeren.  Renzo zette voor en Duran schoot op de paal.  Eén minuutje later schudde Jens N een mooie actie uit zijn mouw maar ook zijn poging strandde op de paal.  Even later alweer een mooie pas van Jens N naar Renzo maar die schoot naast.  Zo besloten we het eerste kwartje dus zonder goals. 

In het 2de kwart begon Melsele terug sterker en ze maakten 3 goals in 10 minuten.  Onze verdedigers lieten zich te gemakkelijk passeren en Melsele was efficiënter in de afwerking.  Jens N kon net voor de rust nog de 1-5 scoren.

Na de rust begon Lokeren sterker en Kenzo scoorde de 2-5.  Een foutje van Milan werd echter cash betaald met 2-6 en de bal wou er bij Lokeren niet in.  Lokeren kreeg nog meerder kansen maar scoren lukte niet.  We begonnen de competitie dus niet goed qua score maar volgende week krijgen we al een nieuwe kans om dit recht te zetten.

Lokeren wordt 2de in het klassement.

Helaas konden we de laatste match van de competitie niet spelen omdat Waarschoot forfait gaf. Nochtans keken de spelers er wel naar uit om de 11-0 winst van de heenmatch nog eens over te doen.

In de A-reeks behaalden we de 2de plaats met 28 punten. Over het volledige seizoen 2013-2014 speelden we 28 competitiematchen waarvan we er 19 wonnen, 3 verloren en 6 gelijkspeelden. In totaal scoorde de ploeg 119 goals en kregen ze 40 tegengoals. Lokeren scoorde ook het meeste aantal gemaakte doelpunten. 

Kortom het was een plezant voetbaljaar waarin iedereen zich elke match opnieuw heeft ingezet om tot dit mooi eindresultaat te komen. 

Veel dank aan trainer Dirk en afgevaardigden Erik en Gursel! 

Groetjes vanwege jullie reporter, 

Sofie Van Damme.

Meldert - Lokeren (23/4/2014)

Door de slechte staat van het veld in Meldert moesten we vorige keer de match uitstellen en reden we dus nu terug naar Meldert.  Bij de match op Lokeren tegen Meldert bleven we steken op een 0-0 en ook nu kregen we in de eerste helft geen doelpunten te zien.  Meldert kreeg nochtans de eerste kans die ze in feite niet konden missen, maar toch schoten ze naast.  Ook Lokeren kreeg een kans met een pas van Gert-Jan naar Senne maar de keeper redde.

Na de rust was de eerste kans voor Lokeren.  Nathan veegde de nul van het bord en Senne leverde de bal af bij Gert-Jan die de 0-2 scoorde. Lucca, Burak, Jens & Matti stonden hun mannetje en vingen de afwezigheid van Yannick goed op.  Toch kon Meldert ook eens scoren.  Maar 1-2 was een behoorlijke score om mee af te sluiten want Meldert is een stugge ploeg om tegen te spelen.

Onze jongens konden dus uit volle borst afsluiten met: 'Overal waar we komen, vragen de mensen wie wij zijn ...

 

Ninove - Lokeren (9/4/2014)

Lokeren begon alweer goed aan de match en dwong al direct een corner af.  Enkele minuten later kregen we een vrije trap na een fout net buiten de 16 maar daarbij misten we Yannick die geblesseerd was.  Ninove kon net als in de heenmatch op voorsprong komen met een lucky goal die hoog in doel ging.  Maar Lokeren vocht terug en Thomas stak meermaals de bal diep zodat Gert-Jan & Senne op doel konden afgaan.  De scheids floot meermaals voor buitenspel terwijl dat niet zo was.  Lucca, Matti, Jens en Burak deden knap werk in de verdediging en in de 25ste minuut scoorde Gert-Jan de gelijkmaker na alweer een diepe pas van Thomas.

De 2de helft begon met 2 corners voor Ninove maar het was Lokeren die de beste kans kreeg in de 35ste minuut.  Senne dribbelde tussen 2 verdedigers van Ninove en speelde de bal naar Emirhan die voor doel stond maar die schoot naast.  In de 41ste minuut probeerde Senne alleen maar hij schoot op de keeper. Ninove kreeg nog een kans in de 56ste minuut maar Lander kwam goed tussen. Na een spannende match besloten we dit duel dus met een 1-1 gelijkspel.

Waarschoot - Lokeren (6/4/2014)

Het was vroeg opstaan op een zondag om reeds om 10u een match te spelen op Waarschoot.  Maar het was de moeite waard!  Al is éénrichtingsvoetbal niet spannend en een beetje zielig voor de verliezende ploeg, toch was het heerlijk om onze jongens zo te zien stralen.

Gert-Jan opende de score nog binnen de minuut.  In de 2de minuut kon hij de score al verdubbelen maar hij trapte over.  Waarschoot pleegde een handsfout op een corner van Lokeren en Yannick scoorde zijn 1ste goal van de dag.  In de 23ste minuut paste Thomas naar Senne die op zijn beurt zijn eerste goal van de dag scoorde.  Enkele minuten later maakte hij er 0-4 van.

Na de rust kwam Waarschoot zo mogelijk nog minder aan de bal.  Onze keeper kon enkel werkeloos toekijken hoe Lokeren het doel van de tegenstander bleef bestoken.  Na 5 minuten in de tweede helft stond er al 0-7 op het scorebord na goals van Jaouad, Senne & Gert-Jan.  Waarschoot kopieerde hun handsfout van de eerste helft en ook Yannick schoot de daaropvolgende penalty onhoudbaar binnen.  Senne scoorde zijn 4de goal van de dag en Yannick haalde met de 0-10 zijn derde binnen.  Nahtan scoorde met de kop na een vrije trap van Yannick de 0-11.

Het was vandaag dus doelpuntenkermis voor Lokeren en trainer Dominique zag dat het goed was.  Onze spelers kunnen met een zak vol zelfvertrouwen naar de match op Ninove aanstaande woensdag.  GO GO GO LOKEREN!!!

 

 

 

 

Lochristi - Lokeren (29/3/2014)

Vandaag was het een belangrijke match voor Lokeren want Lochristi staat aan de leiding. Maar op Lochristi is het ook altijd bikkelen en vechten met weinig plaats voor mooi voetbal.  Helaas was het vandaag niet anders. Lochristi scoorde als eerste al in de 7de minuut. Lokeren kon dit al een minuut later rechtzetten via een penaltyfout op Senne. Yannick scoorde de 1-1.   De beste kansen in de eerste helft waren voor ons. Gert-Jan, die net terug is na zijn appendix-operatie kon 2x koppen op een corner. Senne deed een knap schot op doel dat rakelings over scheerde en snelde even later de verdediging van Lochristi voorbij en bracht de bal voor. Nathan stond op de juiste plaats maar besloot op de keeper. 

Na de rust ging het mis met een terugspeelbal van Yannick op Milan en zo werd het in de 37ste minuut 2-1. Lokeren kwam niet veel meer aan voetballen toe werd overmeesterd door het opgezweepte spel van Lochristi. Een duwtje hier en een fout daar, weinig voetbal en spelertjes die er gefrustreerd van werden ... Via een vrije trap kon de tegenpartij met een gelukje nogmaals scoren en was de match beslist.  

Maar de competitie gaat nog enkele weken verder en onze jongens zullen vast en zeker nog wel eens demonstreren wat ze dit seizoen allemaal van trainer Dirk opgestoken hebben.

Foto's van Marijsse: https://plus.google.com/.../albums/5996523515664708497

Lokeren - Meldert (22/3)

Door de bekerfinale moesten we al vroeg uit de veren voor deze match.  Meldert voelbalde niet slecht maar ze kwamen moeilijk weg van hun eigen speelhelft. Lokeren zette mooie aanvallen op en kreeg al in de eerste helft meerdere kansen. 

Na de rust  situeerde het spel zich nog meer voor het doel van Meldert. Matteo en Duran kregen prima schietkansen maar de keeper had telkens het laatste woord. Ook Thomas en Senne kregen de kans om de wedstrijd te beslissen maar telkens ging de bal over doel of tegen de doelman. Zo eindigden we dus zonder doelpunten maar met opgeheven hoofd want alweer was Lokeren duidelijk de best voetballende ploeg.

Pagina's

Logo Q-teamLogo Maximum ImageLogo JartaziLogo ConcordiaLogo Combell