Ploegfoto

ploegfoto PROVU13 Welkom op de pagina van onze jeugdploeg Prov. U13
Voor sommige ploegen zoeken we nog medewerkers.
Wenst u zich kandidaat te stellen, mail dan
naar jeugd@sporting.be!

Voor vragen of berichtjes die hier op deze pagina verschijnen kan u mailen naar de redactie op het adres
redactiePROVU13@sporting.be.

Lokeren - Aalter (25/4) en Scheldewindeke - Lokeren (26/4)

Helaas kon de laatste competitiematch van het seizoen niet doorgaan omdat Aalter forfait gaf.  Gelukkig hadden we een uitnodiging gekregen van KVV Windeke om een voormatch te spelen.  Dus trokken we op zondag met z'n allen naar Scheldewindeke.  We werden er hartelijk ontvangen en speelden een goede partij die eindigde op 0-5 via goals van Matteo, Dario & Burak.

Lokeren - Maldegem (18/4/2015)

Voor de 4de keer dit seizoen speelden we tegen Maldegem.  Jens Nijskens en Burak speelden bij de U15 en Djovkar en Jens Hellemans van de U12 deden met ons mee. Het werd meteen duidelijk dat Jens H zijn mannetje kon staan op de 3 en Djovkar deed het ook alweer prima op de 10. De eerste kans voor Matteo ketste af op de paal maar in de 9de minuut trof hij dan wel raak op aangeven van Kenzo. Matteo scoorde ook de 2-0 en Maldegem kon terugkomen tot 2-1. Nog voor de rust knalde Djovkar de 3-1 binnen na een prima uitgespeelde kans van Matteo en Kenzo.  

Na de rust kon Maldegem opnieuw terugkomen maar Kenzo scoorde ook al gauw. We hadden echter al ondervonden in de vorige duels dat Maldegem niet vlug opgeeft en dat bleek nu niet anders te zijn. Ze scoorden de 4-3 en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Renzo zou het kunnen afwerken hebben maar zijn schot ketste op de paal. Matteo maakte het even later wel af en dus wonnen we met 5-3.  

Aalst - Lokeren (11/4/2015)

Maandag voetbalden we nog 11 tegen 11 op een groot veld tijdens het Paastornooi op Lochristi maar vandaag stond de competitiematch op Aalst op het programma.  In de heenmatch hadden we met ruime cijfers verloren maar nu vlogen we er meteen goed in.  Jaouad kreeg de eerste kans maar het was Kenzo die in de 3de minuut de 0-1 maakte na een mooie combinatie van Renzo en Jens N.  Aalst was heel fel in de duels maar het eerste spelkwartier hadden wij in feite de mooiste kansen.  Het niet verzilveren van die kansen werd nog voor de rust afgestraft door een gelijkmaker van Aalst.  Na de rust creëerde Lokeren minder kansen en Aalst werd steeds steviger.  Ongelukkig verdedigen van Lokeren resulteerde in een te gemakkelijke goal van Aalst en zo kwamen we op achterstand.  In het laatste spelkwartier zette Lokeren goed druk maar het zat niet mee en we kregen de bal niet meer tegen de netten.  Toch zagen de supporters een goede match met veel inzet van iedereen.  Speciale dank nog aan stand-in trainer Chris die alles in goede banen wist te leiden.

Lokeren - Lede (28/3/2015)

Op Lede was de match niet kunnen doorgaan door de toestand van het veld en dus was het ons eerste duel met deze tegenstander.  In de eerste helft ging het spel wat gelijk op met niet echt veel kansen aan beide zijden.  We gingen dan ook rusten met een 0-0 stand.

In de 37ste minuut riep trainer Dirk naar Burak 'doe maar Burak' en zijn schot ging onhoudbaar binnen.  Via een mooie combinatie scoorde Jaouad 10 minuten later de 2-0 en Matteo maakte het helemaal af in de 58ste minuut.  We stuurden Lede dus met een 3-0 nederlaag naar huis.  De kansen werden vandaag efficiënt afgewerkt en dat resulteerde in een overwinning. Prima werk Lokeren-boys!

Waarschoot - Lokeren (21/3/2015)

Het was vandaag een verre en vroege verplaatsing naar Waarschoot. Djovkar van de U12 kwam ons team aanvullen en deed dat met verve. Waarschoot kon als eerste scoren in het begin van het 2de spelkwartier.  Maar Jens N kon al gauw tegenscoren via een corner, gezet door Matteo.  In de 32ste minuut keurde de scheidsrechter een twijfelachtige goal van Waarschoot goed en kwamen we dus weer op achterstand. Ondertussen strooiden de robuuste Waarschootse speelsters met verwijten naar onze spelers en raakte iedereen wat van zijn stuk. Matti trapte een perfecte vrije trap maar Waarschoot stond blijkbaar met 2 keepers op het veld want de scheids merkte de overduidelijke handsfout niet op.  Zo gingen we met een nederlaag terug naar huis maar dat lag zeker niet aan een gebrek aan inzet. Dus vol goede moed op naar een nieuw duel volgende week tegen Lede.

Lovendegem - Lokeren (14/3/2015)

Lokeren begon goed aan de match met meerdere kansen in de eerste minuten.  In de 5de minuut kwam er een pass van Jens N naar Renzo, die paste naar Jaouad en Kenzo werkte af: 0-1.  Op basis van de kansen hadden er gerust wat meer goals op de teller mogen staan.  Vanaf het 2de kwartier kwam Lovendegem beter in de match terwijl Lokeren terugviel.  Ook na de rust zagen we nog weinig mooie spelcombinaties van Lokeren en het kostte karakter om de 0 te houden.  Jaouad en Dario kregen nog wel enkele kansen om de score op te drijven maar konden die niet verzilveren.  Jani keepte goed en uiteindelijk sleepten we de overwinning uit de brand. 

Lokeren - Drongen (7/3/2015)

Trainer Dirk had zijn spelers gewaarschuwd dat we Drongen wel al eens hadden verslagen maar dat ze vandaag zeker niet mochten onderschat worden.  En dat werd dan ook al snel duidelijk.  Lokeren deed zijn best maar had het moeilijk om greep op het spel te krijgen.  We gingen dan ook de rust in met 0-3.

Na de rust kon Matteo vlug de 1-3 scoren maar Drongen bleef verder kansen bijeen spelen en scoren.  Matteo ging alleen op de keeper af en scoorde een mooie 2-4 maar daarna dicteerde vooral Drongen de wet.  Uiteindelijk sloten we af met 2-6 en moesten we vandaag in Drongen onze meerdere erkennen. 

Trainer Dirk pepte zijn spelers op na de match.  Via inzet op training & match in de komende weken zullen we  zeker nog overwinningsliederen kunnen zingen.

 

Lokeren - Aalter (28/2/2015)

Nu keeper Milan terug is uit blessure, heeft trainer Dirk de spelers deze week speciaal laten oefenen op 'afwerken op doel'.  Want kansen bij elkaar voetballen, lukt heel goed maar efficiëntie is nog steeds een hekel punt.  En dat was ook tegen Aalter het geval.  Aalter speelde wel goed mee maar het was toch Lokeren dat het meeste doelgevaar creëerde.  Jens N kon ons dan op voorsprong brengen in de 27ste minuut op aangeven van Duran.  Het bleef heel lang 1-0 tot Matti in de 56ste minuut de 2-0 kon scoren.  Aalter hield er de spanning in door kort daarna terug te komen tot 2-1.  De scheidsrechter liet heel lang overspelen en uiteindelijk kon Jordy de 3-1 scoren. 

Maldegem - Lokeren (21/2/2015)

We hadden Maldegem al 2x verslagen in de bis-competitie maar vandaag verliep het toch wat anders dan in de andere matchen.  Lokeren begon heel sterk aan de match met de ene kans na de andere terwijl Maldegem met moeite een schot op ons doel kon plaatsen.  Maar ondanks al die kansen duurde het tot de 16de minuut vooraleer de 0-1 op het bord kwam via een pass van Matti naar Jordy.  In de 25ste minuut kon Maldegem gelijk maken.  Ook in het vervolg van de match kreeg Lokeren meerdere doelkansen maar scoren blijft moeilijk.  Kenzo bracht ons dan op voorsprong en Matteo scoorde de 1-3.  Het leek erop dat we naar huis zouden gaan met een magere 1-3 zege terwijl we in feite met 1-25 hadden moeten winnen.  Maar in de slotminuten vergaten onze verdedigers hun positie te houden en Maldegem kon daar 2x van profiteren.  Ze scoorden zo 2 gemakkelijke doelpunten en kwamen gelijk tot 3-3.  Resultaat: ongeloof bij de spelers & de supporters en ontgoocheling bij trainer Dirk. 

Drongen - Lokeren (14/2/2015)

In tijden van griep en verkoudheden heeft ook onze ploeg het goed te pakken.  Matteo & Renzo konden gans de week niet trainen, Burak kwam al snotterend op de match toe maar toch probeerden ze er het beste van te maken.  En dat ging dan ook nog prima.  Lokeren dicteerde de wet en Drongen kwam amper aan kansen toe.  Jens N kon de openingsgoal maken met een knap schot van ver in de 8ste minuut.  Ook Jordy scoorde nog in het eerste kwartier na een mooie actie van Kenzo.  In het 2de kwartier regende het kansen maar scoren lukte niet.  De paal, de deklat, voorlangs, net naast, de bal wou er precies niet meer in.  Na de rust kon Drongen de aansluitingstreffer scoren en Lokeren bleef kansen bijeen voetballen zonder te scoren. Ze hielden de spanning erin tot de 55ste minuut.  Jaouad legde de bal klaar voor Jordy en die scoorde eindelijk1-3.  Jens DQ etaleerde een knappe actie met een goal in de 56ste minuut en in de 58ste minuut legde Jaouad de 1-5 binnen op aangeven van Matteo.   

Lokeren - Aalst (7/2/2015)

Eindelijk na 2 maanden stonden onze jongens nog eens klaar voor de match.  Maar het werd al vlug duidelijk dat de snelheid en gretigheid bij sommigen ontbrak.  Aalst begon meteen sterk aan de match en na het eerste kwartier stonden we al 0-2 achter.  In het 2de kwartier ging het iets beter en we gingen rusten met 1-3.  Trainer Dirk probeerde zijn mannen wakker te schudden met de melding dat we niet in 'Vlaanderen Vakantieland' zaten maar ook na de rust was Aalst duidelijk de betere ploeg. 

Jaouad speelde een sterke match en kon 2x scoren. We hebben 2015 dus gestart met een 3-6 verlies.  Het was een match om snel te vergeten en er zal deze week hard moeten worden gewerkt op training om een versnelling hoger te kunnen schakelen.  Dus werk voor de boeg mannen!

Lokeren - Maldegem (6/12/2014)

Onze laatste match van 2014 speelden we thuis tegen Maldegem onder een stralend winterzonnetje. Iedereen was van de partij om dit jaar in schoonheid af te sluiten. 

Beide ploegen vlogen er stevig in maar Lokeren scoorde eerst via Duran op een assist van Matteo. In het 2de spelkwartier zagen we een knappe redding van Milan en een vrije trap, gezet door Matteo op de binnenkant van de paal. Maldegem kon gelijk komen tot 1-1 maar ze hadden daarvoor wel Renzo neergelegd terwijl de scheidsrechter liet verder spelen. Dario zette ons nog voor de rust terug op voorsprong. 

Lokeren kon op het einde nog verder uitlopen tot 4-1 via goals van Kenzo op aangeven van respectievelijk Jens N en Dario. 

We hebben de voorbije maanden 11x gewonnen, 2x verloren en 1x gelijk gespeeld. De supporters konden 87 keer juichen terwijl we slechts 28x een tegengoal moesten toelaten.  Knappe prestatie mannen of zoals Matteo blogt: 'We are one great team!'

Sint-Gillis-Waas - Lokeren (29/11/2014)

 We begonnen deze match met Milan in de goal, Burak, Jens DC en Renzo in de verdediging, Jens N in het midden en Wietse, Matteo en Duran als aanvallers. Matteo opende de score en maakte er in het 1ste spelkwartier nog 0-2 van via een vrije trap na een fout op Renzo. Na een knappe actie van Jaouad scoorde Jens N de 0-3 en Renzo scoorde de 0-4. Jens DC scoorde in de 20ste minuut al de 5de goal.  Milan zag dan toch eens een aanvaller van St-Gillis-Waas op zich afkomen maar kon de tegengoal niet verhinderen.  Jaouad en Wietse dreven de score nog voor de rust op tot 1-7.

In de 2de helft bleef Lokeren de wet dicteren met veel kansen. De keeper van St-Gillis-Waas was echter een perfect sluitstuk en hij hield zijn netten schoon.  Hoe hard Lokeren ook bleef aandringen, de bal wou er niet meer in. 

Ondanks de gemiste kansen in de 2de helft, vierden we toch voor de 10de keer de overwinning dit seizoen en ook nu weer met ruime cijfers. Trainer Dirk en zijn team is dus heel goed bezig!

Vrasene - Lokeren (22/11/2014)

Onder een stralend herfszonnetje nam Lokeren meteen de match in handen met een eerste goal van Duran op voorzet van Matteo in de 45ste seconde.  Een minuutje later knalde Matteo zelf al de 0-2 binnen. Keeper Milan kwam goed tussen toen hij de grote spits van Vrasene op hem zag afkomen en  Jens DC trapte zelfverzekerd de derde goal tegen de netten, gevolgd door Matteo en Duran.  Matteo scoorde in het 2de spelkwartier 3x en ook Jaouad pikte zijn goaltje mee. Al deze goals zijn uiteraard niet alleen het werk van de afwerkers want iedereen was vandaag top.

Na de rust probeerde trainer Dirk enkele nieuwe posities uit en moest onze vaste nr 10, Jens N, even aan de kant. Ook met Matteo op het middenveld werd er nog gescoord door Matteo, Jaouad en uiteindelijk Jens N. Vrasene bleek al in de heenmatch een maatje te licht voor Lokeren en ook vandaag gingen we terug naar Lokeren met een ruime 0-12 overwinning.

Lokeren - Waasland Beveren (15/11/2014)

Het eerste duel tegen Beveren hadden we ruim gewonnen maar we hadden toen wel al gemerkt dat Beveren een sterke tegenstander was. Trainer Dirk verwittigde dus zijn spelers dat ze alert moesten spelen.

Beveren begon het sterkst aan de match.  Lokeren  creërde ook kansen maar de afwerking mislukte.  Bij Beveren liep dat beter en dus konden ze 2x scoren in het eerste kwartier.  Net voor de rust versierde Matteo een corner, gaf de perfecte voorzet en Jordy scoorde de 1-2.

Lokeren had het meeste balbezit maar Beveren lag voortdurend op de loer om bij elk foutje de bal te onderscheppen.  Zo zag keeper Yesten meermaals de aanvallers op zijn doel afstormen maar onze Yesten stond daarbij zeker zijn mannetje. Beveren kon uitlopen tot 1-3 maar Lokeren voerde de druk op en dat resulteerde in een goal van Jordy en tenslotte de gelijkmaker van Duran.

We besloten deze fel bevochten match dus met een gelijkspel en dat kwam wel overeen met het spelbeeld.

 

Pagina's

Logo Q-teamLogo Maximum ImageLogo JartaziLogo ConcordiaLogo Combell