Ons logo

logo van Sporting Lokeren

Verklaring van de gebruikte symboliek

Het logo werd ontworpen in 1970, n.a.v. de fusie tussen de Koninklijke Racing Lokeren (kleuren wit – zwart) en Fc Standaard Lokeren (kleuren geel –zwart). Het symboliseert de band tussen de stad Lokeren en beide clubs.

Kunstenaar Marcel Van Raemdonck ontwierp het logo. Hij werd hierbij geholpen door Fiel Laureys, oudspeler en supporter nummer 1. Fiel volgt onze geliefde club onafgebroken sinds 1946 en sinds 1957 is hij Verantwoordelijk Bestuurslid. Fiel kwam met het idee op de proppen om de raap (het stadssymbool van Lokeren en het voedsel voor de armen) te vervangen door een voetbal. Marcel Van Raemdonck was een gekend kunstenaar die werkte bij Ars & Labor, het textielkunstdrukbedrijf van onze toenmalige Voorzitter Adhemar Goeters.

Het rooster verwijst naar de patroonheilige van de stad, de Heilige Laurentius. Deze goede man zou de goederen van de kerk onder de armen hebben verdeeld en levend geroosterd zijn.

Het kroontje symboliseert het karakter van Koninlijke Vereniging.

De lauwerkrans, een idee van Marcel Van Raemdonck, verwijst behalve naar de overwinning, ook toevallig naar de achternaam van Fiel.. De lintjes verweven in de lauwerkrans, komen ook voor in het schild van de stad Lokeren. Kleine anekdote: de kleuren van de lintjes in het stadsschild van Lokeren zijn blauw. Dat bleek een vergissing te zijn, ontdekte Stadssecretaris Klein in 1908.. Tot die datum werd dus aangenomen dat de stadskleuren wit – blauw waren. De originele stadskleuren zijn echter wit – zwart! Pour la petite histoire: Racing Lokeren speelde in hun beginjaren in blauw – wit..

De gele kleur in het logo, moest eigenlijk goud zijn, maar omdat in de kleuren van de fusieclub geel voorkwam, werd deze kleur overgenomen.

Dit logo is gedeponeerd en gebruik zonder voorafgaande toestemming van Ksc Lokeren vzw zal gesanctioneerd worden!

Logo Q-teamLogo Maximum ImageLogo JartaziLogo ConcordiaLogo Combell