1-2
goal44
1-3
goal72

Opnieuw een barslechte wedstrijd, vooral van Lokerense kant. Weliswaar ontbraken nog altijd de gekwetste Tsjechen VONACEK en BUDKA en de geschorste JANEVSKI, toch scheen er in de beginfase van de wedstrijd geen reden te zijn waarom Lokeren deze partij niet zou kunnen winnen. In de eerste minuten enkele goede combinaties, een eerste kans komt er na 6 minuten, Kanu knalde echter voorlangs. Daarna valt Lokeren stil en laat het - een aarzelend begonnen - Cercle makkelijk in de wedstrijd komen. De gastheren voetballen te lax, zonder veel inzet en er wordt dan logisch gezien ook te weinig bewogen. Het middenveld is vaak onvindbaar, er wordt niet aangesloten, ... zo krijg je nooit een gesmeerde machine. Behalve de samba-dans van Koller met een cornervlak, de geniepige trucjes van Kamerman tegen Ekakia en de Vidmar-duik van ref DROPSY (had zijn naam niet gestolen), was er voor het thuispubliek niet veel reden tot lachen. Bij die Bruggelingen was de nodige inzet er wel en op basis daarvan kunnen zij zeker aanspraak maken op een overwinning. Die komt er dan ook op een voor Lokeren beschamend makkelijke manier. Na ongeveer 25 minuten spelen trapt de goedspelende Davy Cooreman een vrije schop over de muur in de linker bovenhoek, de Schrijver kan de bal niet meer stoppen : 0 - 1. Lokeren lijkt dan even wakker te schieten. Ekakia met een zeldzaam mooie actie, zet voor tot bij de lange KOLLER en die kopt de 1 - 1 op de bordjes. Daarna is het vooral Cercle dat komt dreigen. Terwijl iedereen aan een 1 - 1 ruststand dacht, vooral ook de Lokerense verdediging en doelman De Schrijver inkluis, kopte de wakkere RENTY binnen : 1 - 2. Van Hoof wist wat hem te doen stond tijdens de rust : zijn mannen eens goed onder handen nemen. Waar zitten die kerels met hun beroepsernst ? Wanneer worden de Lokerense supporters nog eens verwend ?? Na de rust geen beterschap. Cercle schept de beste kansen. Vooral Gabor Torma miste een keer of vier een unieke kans. De vijfde maal was het wel prijs. Na een harde kopbal van Simioni komt de rebound bij Torma : 1 - 3. Even voor tijd treft Renty ook nog eens de kruising. Het had gerust 2 - 6 kunnen zijn, ... zo een mooie uitslag die Lokeren ooit op Cercle behaalde eind September. Toen was er nog collectiviteit en wist men het doel nog staan... maar nu, nu zijn ze ziekjes. Persoonlijk vond ik ze gisterenavond rijp om samen met Cercle naar tweede te gaan. Gelukkig is het voor de tricolores nog niet te laat, voor groen-zwart wellicht wel.