11/05/1997
15:00:00
Romain Eric
8000

De partij was al minstens even slecht als het weer. De thuisploeg begon vrij krampachtig aan deze belangrijke wedstrijd en Lokeren profiteerde daarvan met 4 corners op enkele minuten tijd. Een van die hoekschoppen leverde ei zo na een doelpunt op, maar de bal belandde op de paal. Wat later bracht D'Hondt redding op een loeier van Tony Mols. Na een kwartier voor het eerst Aalsters gevaar en het was meteen raak. De Schrijver duwde het schot van Lassen nog wel tegen de lat maar de rebound werd door Lamberg (in buitenspel positie) binnen gekopt. De Ajuinen waren nu van hun schrik verlost en plots kwamen er enkele kansen voor Lamberg, Lassen en Lauwers. Sporting was de pedalen kwijt. En na een tweede doelpunt was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Deze goal kwam er na een betwistbare penalty die door Lassen werd omgezet. Ruststand : 2 - 0. Voorzitter Lambrecht had z'n jongens tijdens de rust nog eens met de neus op de feiten gedrukt (alsof dat nog nodig zou zijn), maar veel verandering bracht dit niet teweeg. Ook niet met de inbreng van Budka en Schockaert. Deze laatste mocht een opnieuw bijzonder zwakke Jan Koller komen vervangen. Maar Koentje verkeek de grootste mogelijkheid van de match. Peeper boorde zich prima doorheen de linkerflank,zette uitstekend voor maar de blonde Ledenaar knalde onbesuisd over het leer, weg kans, weg aansluiting, weg punten. Aalst hoefde zelfs niks terug te doen, op één mogelijkheid na gebeurde dat ook. De Schrijver redde gevat. Beide ploegen verdienden geen punten. Vooral Lokeren niet, zo geschiedde het ook en het krijgt nu Eendracht naast zich in het klassement. Het worden nog moeilijke weken. Opvallend is het gebrek aan inzet en vechtlust bij de Lokeraars. Er is nog werk aan de winkel voor Fi Van Hoof...