12/10/1996
20:00:00
Van Driessche Willy
8800

Het was een aangename terugkeer naar het Ottenstadion. Niet alleen voor de tricolores, die uiteindelijk met de 3 punten aan de haal gingen, ook alle andere supporters genoten van een op -en neergaande wedstrijd. Vooral in de eerste helft werd er langs beide kanten snel gespeeld, met veel inzet en mooie combinaties... wat soms de sfeer van een cupmatch (zoals die van vorig jaar) deed oproepen. Alleen ref. Vandendriessche acteerde zwakjes en slaagde er uiteindelijk in het tempo te breken, door vaak onnodig en foutief tussen te komen. Lokeren zorgde voor de mooiste kansen. Na 2 minuten : Ekakia langs zijn bewaker Herreman, voorzet tot bij Vonacek, schot op de paal. Nog geen 5 minuten later : hoekschop Budka, staalharde kopbal van Janssens, Vanderdonck redt op de lijn. Gent probeert dan stilaan het evenwicht te herstellen, doch Jbari en Martens besluiten te zwak. Ruststand 0 - 0. In de tweede helft minder spektakel, veldoverwicht voor de Buffalo's, maar weinig of geen echte kansen. Wel een hard afstandsschot van Gunter De Meyer, net naast de kooi van Hans De Schrijver. Dan een goed geplaatste corner van Vanderdonck op de rug van Bartholomeeussen, gelukkig stond Peeper op de goede plaats om op te ruimen. Aan de overzijde een lange bal van Budka op Ekakia maar Ramsic kan nog net het schot blokkeren. Van Hoof ruilt dan Peeper voor Linskens en lijkt met een puntje tevreden te zijn. Janevski denkt er echter anders over en maakt voor de zoveelste maal een cruciale verdedigingsfout. Hij verspeelt de bal, Jbari kan er van profiteren en schenkt Sandy Martens een makkelijk doelpunt. 1 - 0 op 20 minuten van het einde. Lokeren blijft echter niet bij de pakken zitten. Een schot van Ekakia gepakt door Deman en de wissel Köller-Torken brengen de ommekeer. Want 8 minuten voor tijd scoort Linskens met een pegel van buiten de grote backlijn. 1 - 1. Iedereen tevreden denkt men nu, maar dat is buiten de waard gerekend of liever buiten Vonacek. Want op voorzet (kopbal) van Ekakia stuurt de Tsjech het leer staalhard in de winkelhaak. 1 - 2 en dolle vreugde bij Lokeren. Gent zet dan nog alles op alles. Maar verder dan een schot van Martens vlak naast de linkerpaal kwamen ze niet meer.