27/10/1996
15:00:00
Hanssens Marc
6000

Net zoals elke onderneming had ook Sporting vandaag zijn opendeurdag. Het eerste kwartier zelfs met vrije ingang voor elke paarswit-speler. Origi kreeg al na drie minuten een vrijgeleide op links, "bewaker" Janevski toonde nog maar eens aan te traag te zijn. Mike mocht eenvoudig voorzetten tot bij de - ook al - alleenstaande Verschelde die naast De Schrijver binnentikte : 1 - 0. Nog niemand wakker bij KSC, dus ging het snedige Racing verder. Enkele minuten later mocht Origi ongestoord de bal in de hoek plaatsen : 2 - 0. Nog niets aan de hand, dat vond ook Fi Van Hoof die niet ingreep. En Origi lapte er nog een derde in, dit maal met het hoofd : 3 - 0. We waren nog niet eens een kwartier bezig. Wedstrijd gespeeld. De 1500 Lokeraars konden eigenlijk al huiswaarts. Nog wat later hoekschop voor Harelbeke met Origi (weeral hij) als afwerker : een zuiver hattrick. Alleen ref. Hanssens zag het anders, hij keurde onterecht de zuivere goal af. Wellicht compensatie voor een eerdere niet gefloten strapschop voor Lokeren. Naar het einde van de eerste helft trachtte Lokeren dan toch het evenwicht te herstellen. Het was Köller die in zijn typische stijl de tricolores toch nog wat hoop gaf : 3 - 1, de ruststand. Na de pauze een duidelijk beter geïnspireerd Lokeren. Geel-wit-zwart had niks meer te verliezen en trok radicaal in de aanval. Maar het geluk lag niet aan hun zijde. Harelbeke, met zijn snelle spitsen, kon zijn favoriete spelletje spelen : de counter. Dat resulteerde uiteindelijk in een strafschop, omgezet door Patrice Zère : 4 - 1. De kous was nu helemaal af. Toch bleef KSC verder op zoek naar een tweede doelpunt. Gaspercic en de paal verhinderden een verdiende treffer. Helemaal op het einde strafte Boudry hen dan nog af met een vijfde doelpunt : 5 - 1 nadat Racing al twee maal het doelhout had getroffen. Zware cijfers, logisch gezien de eerste helft, overdreven echter na een verdienstelijke tweede beurt. Met daarin vooral een uitstekende Ekakia. Paarswit gaf Lokeren een lesje in efficiëntie.