Goal
Goal
0-1
goal52

We zagen een matige eerste helft daar achter de Kazerne, met licht veldoverwicht voor de thuisploeg. Dit werd echter niet uitgedrukt in kansen. Eén maal dient Stefaan Staelens de bal van M'Bonaboucya van de lijn te keren. Dat was een zeldzame keer dat hij zich kon doorzetten voor de rest zat hij in de zak van Wilhelm Vidal die opnieuw een prima partij speelde. Aan de overzijde noteerden we een goed schot van Ekakia door de Mechelse goalie gepakt en na een half uur een te zachte schuiver van Vonasek door Willockx makkelijk opgeraapt. Frank Leen knalde nog een bal net over de deklat, maar de ruststand bleef evenwel 0 - 0. De tweede helft moest en zou beterschap brengen. Vooral de Waaslanders hadden dit begrepen. Een veel snediger Lokeren zorgde voor constant gevaar. Een geplaatste bal van Jan Koller door Willockx nog net in hoekschop gewerkt. Die corner kort gegeven door Peeper tot bij Vonasek, een voorzet, en Staelens die op de paal kopt. Daarna Ekakia die met het hoofd Vonasek op links in de diepte stuurt, de Tsjech zet onmiddelijk voor, net iets te hoog voor zijn landgenoot Koller. De Lokerense druk blijft aanhouden en nauwelijks later zwiept Bartholomeeussen een bal over de Mechelse defensie tot bij Vonasek die in één tijd op de hand van Willockx schiet. Even over het kwartier dan een vrije schop van Tony Mols doorgekopt door Chris Janssens tot bij Jan Koller, die controleert het leder en knalt binnen : 0 - 1. Een verdiende voorsprong voor al dat aanvallend geweld. Door die achterstand lijkt KV even wakker te schieten. M'Bonaboucya schroeit even later de vuisten van Hans De Schrijver. De roodgele aanhang schreeuwt nog twee maal voor penalty na een duik van Gijsbrecht en twee minuten voor het einde een val van Vreven. Maar een niet bepaald pro-Lokerense ref Meese fluitte terecht geen strafschop. Peeper verkijkt nog een reuzekans op de geruststellende 0 - 2 en ook Koller laat nog de mogelijkheid liggen om zijn 9e treffer van het seizoen aan te tekenen. Willockx moest zich nog reppen om een kortgenomen hoekschop van het duo Peeper - Vonasek, onder de lat weg te halen. Het bleef 0 - 1 en dat leverde Lokeren verdient belangrijke punten op.