06/11/1996
20:00:00
Struys Benoit
7000

Burgemeester Leona Detiège verbood de wedstrijd op zaterdag 28/09/1996 omdat de veiligheid van de supporters onvoldoende was gegarandeerd ! Een tiental Lokerse supportersbussen maakten de trip naar het Bosuilstadion voor een extra midweekmatch. De wedstrijd die door de stunt van het Antwerps clubbestuur in coalitie met hun burgemeester bijna 6 weken was verdaagd tot wanneer het hen beter uitkwam, leverde voor de rood-witten een vijfde plaats in het klassement op. Goed gepokerd en snel op de bal.
Snel op de bal waren ook hun jongens. Al startte Lokeren het best met een mooie kopbal van Ekakia, al even mooi uit de hoek gehaald door Klak. Janevski kon in de rebound enkel overknallen. Daar had meer ingezeten. Na nog geen kwartier trok Antwerp voor de eerste keer aan de bel en het was meteen bingo. Balverlies bij Janevski, Smidts kon profiteren en stuurde Severeyns in het straatje : 1 - 0. Nauwelijks 3 minuten later : hoekschop FC, Cedomir - om niet steeds dezelfde familienaam te noemen - onder de bal door, De Schrijver verrast, en Severeyns kompleet vrij om binnen te koppen : 2 - 0.
Lokeren ging dan nog meer de kaart van de aanval trekken. Maar Ekakia - stilaan door alle verdedigers goed gekend - raakte niet echt goed op dreef en werd door menige supporters (vaak ten onrechte) uitgejoeld. Ondanks de aanvallende ingesteldheid van de tricolores bleef een doelpunt uit. Even over het halfuur opnieuw een sublieme save van doelman Klak op vrije trap van Marcel Peeper. Even later een nog betere kans voor Peeper, Godfroid en Klak gooiden er even met hun pet naar, maar de Nederlander schoot net naast het lege doel (Een pass op Köller had beter geweest). Voordien had Köller ook al - draaiend en vallend - overgetrapt. Antwerp loerde op de counter. Smidts knalde over en Severeyns, op aangeven van Nikolovski, kopte naast. Net voor de rust scoorde rood-wit een derde maal, het doelpunt werd door Struys afgekeurd. Een minuut na de rust werd het dan toch 3 - 0. Janevski - weeral hij !! - legde de bal domweg in de voeten van Makayev, die vriendelijk bedankte. Net toen Fi Van Hoof toch wou ingrijpen met een dubbel wissel, scoorde de Cisse zijn derde doelpunt met een magistraal lobballetje : 4 - 0. Torken en Boonen i.p.v. Peeper en Janevski trachtten het tij nog te doen keren. Dat leek te lukken. Nauwelijks tien minuten later scoorde Torken : 4 - 1. Maar twee afgekeurde goals van Lokeren verhinderde de aansluiting... Was de wedstrijd maar op 28 september gespeeld, dan hadden we wellicht een beter resultaat gehad...maar ja... als ons een kat een koe was...