20:00:00
De Bleeckere Frank
4500
logo Excelsior Mouscron

Lokeren begon met de 11 spelers die tegen Standard de eerste overwinning behaalden terwijl Moeskroen de gekwetste Pierre moest missen. Zijn plaats werd ingenomen door Zoran Ban. De wedstrijd begon snel met al na twee minuten een grote kans voor de bezoekers. Van Durme lanceerde Bohari, die de weg naar het doel vrij had. D'Hondt kwam gepast tussen en ook de rebound van Ban werd gepareerd. Lokeren zette de goede lijn van de match in Standard verder : gezond aggressief spel en een gebalanceerd middenveld dat dicht bij de voorste linie aansloot. Een eerste waarschuwing kwam er via Köller die knap werd bediend door een sterk spelende Ekakia. Zijn schot week af en ging net naast het doel. Kort nadien was het wel raak. Köller brak door op rechts en Van Durme zorgde ongewild voor een voorzet tot bij Vonasek die niet meer kon missen. (1 - 0, 16') Even later had de score verdubbeld moeten worden : Snoeckx schilderde de bal op het hoofd van Köller die op drie meter van Feys er niet in slaagde om te scoren. Jan speelde een verdienstelijke wedstrijd maar koppen is jammer genoeg iets wat hij nooit zal leren. Feys was dan toch bijna voor de tweede maal verslagen via een knappe vrije trap van Budka. Het was echter Moeskroen dat volledig onverwacht voor de gelijkmaker zorgde via een kopbal van Ban, na een hoekschop van Van Durme. (1 - 1, 25') Stilstaande fases blijven kennelijk een oud zeer voor de Lokerense verdediging. Lokeren was aangeslagen en moest het spel nu ondergaan. Er werd minder gestoord en de lijn verdween uit de acties. Vlak voor rust kreeg Ekakia de 2 - 1 op een blaadje gepresenteerd van Lesjak. Hij speelde bij de opbouw de bal totaal onnodig breed naar Vidovic die de bal helemaal niet verwachtte. Elos onderschepte de bal en omspeelde knap Feys. (44') De tweede helft was van een beduidend minder niveau met een thuisploeg die iets meer op zekerheid speelde en Moeskroen dat niet in staat bleek de Lokerense defensie in de problemen te brengen. Lokeren kreeg nog de grootste kansen via Ekakia en Vonasek. Vlak voor tijd was er nog even opschudding toen Lamaire bijna de eigen doelman klopte met een slechte controle. Een zes op zes voor Willy Reynders en het ziet er ineens allemaal weer veel rooskleuriger uit. De tweede speeldag was Lokeren nog laatste met 0 op 6 en nu staan de tricolores op maar liefst de vijfde plaats. Tom Hillaert