Wedstrijdverslag

Sporting Lokeren

1 - 5

KRC Genk

logo Lokeren Seizoen:
1997-1998
Datum:
16/08/1997
20:00:00
Scheidsrechter:
Lemotte Luc
Toeschouwers:
5500
logo KRC Genk
 

Doelpunten

DoelpuntenmakerGoal
Ekakia Elos Elonga1-5goal90 
DoelpuntenmakerGoal
Gudjonsson Thordur0-1goal13 
Strupar Branko0-2goal40 
Oulare Souleymane0-3goal51 
Oulare Souleymane0-4goal64 
Peeters Jacky0-5goal66 

Ploegopstellingen

SpelersWisselsKaarten
Bartholomeeussen Joëlvervangen70 
D'Hondt Danny  
Ekakia Elos Elonga  
Gijsbrechts Davy gele kaart   
Janssens Christiaan rode kaart43
Kanu Musa  
Mols Tony  
Penicka Martin gele kaart   
Snoeckx Karelvervangen46 
Van Overtvelt Hervévervangen80gele kaart   
Vonasek Roman  

Lamaire Bertingevallen46 
Schockaert Koeningevallen80 
Van Dender Stefaningevallen70 
SpelersWisselsKaarten
Bukalski Krzysztof  
Clement Philippe  
Delbroek Wilfried  
Doumen Gert  
Gudjonsson Thordurvervangen78 
Kimoni Daniel  
Olivieri Domenico gele kaart   
Oulare Souleymanevervangen75 
Peeters Jacky  
Strupar Branko  
Vangronsveld Marcvervangen33gele kaart   

Hendrikx Marcingevallen75 
Nsumbu Ngoyingevallen78 
Van Geem Chrisingevallen33 

Verslag

Een zware nederlaag bij het debut van Rudy Cossey als hoofdtrainer van de tricolores, dat werd het resultaat van een tumultueus avondje voetbal op Daknam. De nieuwe grasmat, licht- en geluidsinstallatie mochten dan al optimaal werken, de ploeg doet dat nog zeker niet. Racing Genk begon snedig en greep Lokeren onmiddelijk bij de keel. De eerste verwittiging kwam er via Bukalski. Even later greep D'hondt gepast in voor de neus van gevaarlijke Oulare.

Na dertien minuten was het wel raak. Clement stuurt Gudjonsson de diepte in, hij passeert D'hondt en werkt, tussen drie verdedigers, kalm af : 0 - 1. Nauwelijks later scoort Oulare 0 - 2, maar het doelpunt wordt afgekeurd wegens een vermeende duwfout van de Guinees. Lokeren begint dan stilaan meer in de wedstrijd te komen en schept enkele kansen. Janssens trekt voor tot bij Vonasek, die Kanu aan de verste paal wil bedienen. Laatstgenoemde wordt door twee Genkenaars neergelegd. De ongelofelijk zwakke scheidsrechter Melotte, laat echter verder spelen. De man in het zwart haalt nog meer toeschouwers op z'n nek wanneer hij Vangronsveld ongestraft Vonasek laat neerschoffelen. Antheunis had het wel begrepen en nam zijn nummer 4 onmiddellijk naar de kant. Wat later wordt Ekakia door Olivieri neergetrokken. Iedereen verwachtte een rode kaart, maar ref Melotte houdt het onbegrijpelijk bij geel. En hij blundert nogmaals wanneer hij de obstructiefout van Mols op Oulare niet fluit. Melotte doet nog straffer als hij Janssens wel met rood de laan uit stuurt voor een trekfout op Oulare, terwijl Olivieri slechts geel kreeg. Vlak voor rusten komt de 0 - 2 er toch als Mols ongepast reageert en Strupar, die bij de pinken is, afrondt.

Bij de rust blijft Snoecks in de kleedkamer en komt Lamaire op rechts. Dat brengt meteen meer vaart. Vonasek knalt op de dwarslat. Van Overtvelt - terug opgevist na enkele weken B-kern - kopt maar net over. Dit had de aansluiting en het keerpunt in de wedstrijd kunnen zijn. Het is echter Souleyman Oulare die er anders over beslist en er met een droge knal 0 - 3 van maakt. Lokeren speelt nu achteraan man tegen man en daar kan Genk nog twee maal van profiteren. Eerst via Oulare en dan via Peeters die in buitenspel de forfaitcijfers op het bord mocht plaatsen. Een moedig Lokeren scoort in de laatste minuut toch nog een eerreddend doelpuntje. Lamaire trapt een mooie corner en Ekakia kopt laag binnen : 1 - 5.

Onze bedenkingen : de Genkenaars halen hierbij hun tweede - verdiende - zege van het seizoen. Scheidsrechter Luc Melotte floot hopelijk zijn eerste en meteen laatste wedstrijd in eerste klasse. Lamaire en debuterende Van Dender verdienen een pluim voor hun prima invalbeurt. Voor trainer Cossey wacht nog een moeilijke taak...

Filip BaekeLogo Q-teamLogo Maximum ImageLogo JartaziLogo ConcordiaLogo Combell