04/10/1997
20:00:00
Romain Eric
20000

Het was al van bij het begin duidelijk dat beide ploegen op het élan van hun vorige wedstrijd door zouden gaan. Anderlecht met snel en agressief aanvalsvoetbal, Lokeren met een afwachtende houding en een bijzonder onzekere verdediging. Al na drie minuten waren de bezoekers op achtervolgen aangewezen. Chris Janssens gleed even weg (een ziekte waar blijkbaar verschillende spelers last van hadden) en gaf zo genoeg ruimte aan uitblinker Stoica om uit te halen en de score te openen. (1-0) Lokeren reageerde onmiddellijk met een knappe actie van Budka maar Milojevic stond op de goede plaats. Op het kwartier blunderde de Lokerense verdediging opnieuw bij een hoekschop van Zetterberg. Doll kon volledig ongehinderd inkoppen, de bal werd nog van de lijn weggewerkt maar Dheedene was goed gevolgd om raak te schieten. (2-0) Het bleef achteraan bij Lokeren klungelen dat het niet mooi weer was. Goor, Debbah en Zetterberg (op vrije trap) kwamen dicht bij een derde doelpunt. Reynders had tijdens de rust keuze genoeg om spelers te vervangen. Hij koos voor Köller en Lamaire. Ze werden vervangen door Lisasi en Musa Kanu. Lokeren begon agressief en aanvallend aan de tweede helft. (wat een verschil met het wedstrijdbegin) Dit resulteerde in een aantal kansen die onbenut bleven. Eerst besloot Snoeckx een open kans zwak in de handen van Milojevic, kort nadien werd een nog grotere mogelijkheid hoog over geschoten door Ekakia. Er was ook nog een fase met Lisasi waar een strafschopreukje aan vasthing maar de tv-beelden geven de scheidsrechter gelijk : Selymes speelde eerst de bal. Ekakia was nog gevaarlijk met een geplaatste kopbal maar Milojevic bleef sterk acteren. In plaats van de verdiende 2-1 werd het 3-0 omdat de gevaarlijke Stoica weer te veel ruimte kreeg van een teleurstellende Gysbrechts. Lokeren had pech toen een knap schot van Budka uiteenspatte op de paal. De bezoekers zakten net zoals tegen Germinal in de eindfase volledig weg. Debbah kon nog twee maal tegen treffen. Een verdiende maar overdreven overwinning van Anderlecht met aan de kant van Lokeren een collectief zwakke prestatie met vooral een bijzonder zwakke verdediging, terwijl iedereen toch dacht dat Sporting daar dit seizoen versterkt zou zijn... Tom Hillaert