30/08/1998
15:00:00
Wuyts Marc
3500

Heel wat Lokeraars waren meegereisd naar West-Vlaanderen voor de tweede wedstrijd van de competitie. Van begin af aan zat de sfeer er goed in. De trommel van de B-Boys zorgde voor ambiance. En ook op het veld lukte het aardig. Kortrijk speelde verassend open en voetbalde goed mee. Dat gaf ook ruimte aan Lokeren en al na tien minuten konden de tricolores daar van profiteren. Verdediger Martin Penicka was goed gevolgd en schoof de 0 - 1 binnen. Geen tien minuten later was het opnieuw prijs door een prachtig afstandsschot van Roman Vonasek : 0 - 2. Lokeren zat op rozen en verlost van alle stress begon het nog beter te voetballen. Nog voor de rust kon Chris Janssens de geruststellende 0 - 3 aantekenen via een mooie schuiver waar doelman Vandoorne geen verhaal tegen had. Kortrijk trok aan het korste eind en begon wat bitsiger te acteren. Een zware tackle op Lisasi leverde "slechts" geel op. Boeka wilde zich met een lichte tik revancheren en kreeg hetzelfde karton onder zijn neus. Even later werd de lichtgeblesseerde Lisasi door Reynders naar de kant gehaald. Ook D'hondt verscheen niet meer aan de aftrap van de tweede helft. Hij kwam vlak voor de rust in botsing met Keita. De twee helft was duidelijk van een mindere kwaliteit. Scheidsrechter Wuyts begon meer en meer met de rood-witten mee te leven want verscheidene fouten op Lokerse spelers werden onbestraft. Zo moest hij ondermeer een penalty fluiten toen Koller in de grote backlijn werd neergetrokken. Wel bediende Wuyts twee maal twee spelers van KV met dubbel geel zodat de Kortrijkzanen met negen de wedstrijd dienden vol te maken. Voordien had Ronny Van Geneugden DE reuzekans gehad om Lokeren op 0-4 te brengen, maar zijn lobbal was niet goed geplaatst. Het was pas later wanneer Jan Koller, in de eerste helft stevig in de greep van Stefan Leleu, met een mooie actie Vonasek zijn tweede van de middag op een schoteltje aanbood : 0 - 4. En nauwelijks later kreeg Koller de gemakkelijk 0 - 5 van Penicka aangeboden. Tot slot maakte ook Martin zijn tweede goal van de match. Een schot van Koller werd door Vandoorne nog geraakt maar Martin was sneller dan de doelman en duwde het leder over de lijn : 0 - 6. Een ruime en overduidelijke zege voor Lokeren dat hiermee zijn meegekomen supporters op een prachtige manier bedankte. Filip Baeke