Na een prima stage in het Spaanse La Manga lijken onze jongens klaar voor de terugronde met als doel Europees voetbal af te dwingen.
Voor het eerste echte doelgevaar moeten we een kwartier wachten. Na een verre inworp komt de bal bij Bangoura, die trapt maar Van der Straeten weert af en Vonasek krijgt vanuit een moeilijk hoek het leder niet verder dan het zijnet.
Voor de rest was er niets waar we ons konden aan verwarmen. Ruststand : 0 - 0.
Na de pauze werd Vonasek vervangen door Karim Sylla.
In de veertiende minuut een vrije trap van Kristinsson tot bij Zoundi, maar die besluit recht op Van der Straeten.
Twee minuten later een voorzet vanop links van Arnar Vidarsson tot in het strafschopgebied waar een hoog klimmende Patrick Zoundi perfect binnenkopt : 1 - 0.
En nauwelijks later een vrije trap van Kristinsson en opnieuw zijn de Lokerse Afrikanen sterker, Bangoura springt boven iedereen uit en kopt de 2 - 0 binnen.
In de vierentwintigste minuut trapt Davy De Beule rakelings naast de rechterpaal. Sporting neemt het te nonchalant op.En zeven minuten voor tijd slagen de Pallieters er nog in tegen te scoren via Archie Thompson en hierdoor wordt het nog bijzonder spannend.
Gelukkig wijzigt de score niet meer en wint Lokeren SNW verdient.
Het geleverde spel, vooral de eerste helft, was ondermaats, maar de drie punten zijn binnen en dat telt.