20:00:00
Bultynck Jean-Baptist
4000
logo RAAL La Louvière

Na de eerste nederlaag op Lommel had Sporting vanavond maar één opdracht: winnen van de bezoekers uit La Louvière. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker omdat Sporting het telkens moeilijk heeft tegen verdedigende ploegen. En tot die categorie kan La Louvière zeker gerekend worden. Met veel zoniet al het voetvolk achter de bal en snel en agressief storen. Dit leidde meteen ook tot slordig voetbal bij Sporting. De ploeg heeft het lastig met veel onzuivere passes en balverlies tot gevolg. La Louvière deed het die eerste helft trouwens niet onaardig en was zowaar de beter voetballende ploeg. En wat niet mag gebeuren tegen een ploeg zoals La Louvière gebeurt na 13': een doelpunt tegenkrijgen. Een actie en voorzet vanop rechts, Kenmogne kopt vallend binnen: 0-1.
En dan weet je dat het nog lastiger wordt. Alhoewel Sporting nauwelijks 2 minuten later tegenscoort: Zoundi kopt de bal tot bij Bangoura die in doel werkt. Helaas heeft de grensrechter buitenspel gezien en gaat het feestje niet door. Muzinga - die de zieke Gretarsson verving op het middenveld - zat slecht in de match en wordt dan ook volledig terecht vervangen door Papy Kimoto. Meteen voel je toch de extra aanvallende kracht en Sporting komt nu toch wat beter in de match. Maar verder dan een Roberto-Carlos-rush en schot van Conté komt Sporting niet. Die poging verdiende beter. Het is in tegendeel La Louvière dat dichter tegen de 0-2 komt. Tilmnat besluit een scherpe counter op de paal. Lichtpunt in die eerste helft is toch weer het publiek en met name de sfeervakken. Waar op Daknam in het verleden het publiek na een dergelijke eerste helft wel eens kon stilvallen of - erger nog - fluiten, blijven de jongens van het sfeerteam 100% positief achter de ploeg staan. Toch gaan rusten met een 0-1 achterstand. De tweede helft lijkt niet direct beterschap te brengen. Lokeren wil echt wel, maar alles loopt toch zo stroef. Hét verschil met de eerste helft is in ieder geval dat La louvière er nu nauwelijks nog uitkomt en anti-voetbal speelt uit het boekje. Veel vallen, wachten bij uitgooien of bij vrije trappen,... de ploeg van Ariël Jacobs beheerst dat trucje geweldig. Waar scheidsrechter Bultynckx voor dit gedrag in de eerste helft nog genade had, levert dit de wolven in de tweede helft enkele gele kaarten op. La Louvière speelt ook agressief op het bitsige af. Zoundi wordt onder de zoden getrapt en moet het veld worden afgedragen. Sylla komt in zijn plaats. En dan eindelijk in de 78' minuut toch een scherpe actie van Sporting. De Beule speelt heerlijk door naar Kimoto die de bal mooi meeneemt en binnenschuift. De verdiende gelijkmaker toch wel en Sporting gaat door op zijn elan. Het wil La Louvière naar de keel grijpen en afmaken, en dat lukt ei zo na. De Beule alweer legt aan voor een raketschot. Het strandt op de paal... het was duidelijk niet de avond van Sporting. In de volle eindsprint krijgt Sporting 3 (drie!) luttele minuten extra tijd 4de official. We tellen 4 vervangingen in die tweede helft, een lijnrechter die eventjes het veld afmoet (om een plasje te maken?), veel verzorgingen op het veld en eindeloos tijdgewin van de Waalse spelers. Na zo'n tweede helft moeten in alle eerlijkheid dubbele cijfers de hoogte in als het om extra tijd gaat. Maar ook dat mocht dus niet zijn. Een veldslag verloren, maar niet de oorlog! Stefaan Roets