20:00:00
Bultynck Jean-Baptist
6000
logo SK Lierse

Na de verloren toppers tegen Anderlecht en Brugge, stond Sporting voor een zware opdracht. Winnen tegen Lierse, de ploeg van Emilio Ferrera die zoals iedereen weet uitblinkt in countervoetbal. Sporting startte met Kristinsson op de bank; Runar was deze week enkele dagen ziek geweest. Conté - geel geschorst - werd vervangen door Muzinga op rechts. Lokeren start aanvallend aan de partij, maar botst op een sterk georganiseerd Lierse. Lierse houdt zoals steeds achterin de boel goed op slot; niet voor niets is Lierse de ploeg met het minst aantal tegendoelpunten in onze competitie. We noteren 2 goede kansen voor Sporting in de eerste 20 minuten van de partij. Muzinga geeft een gemeten voorzet af voor De Beule. Davy is een centimertje te klein om de bal met het hoofd in doel te kunnen deviëren. Ook Kimoto krijgt nog een goede kopkans: een prima voorzet van Van Hoeylandt vanop rechts, Papy kopt goed naar de grond, maar Van Der Straeten kan vallend de bal uit doel houden. Diezelfde Van Der Straeten was trouwens ook al goed tussengekomen bij een lage voorzet van Kimoto. Ook Lierse had dan al een aantal keren de neus aan het venster gestoken. In de eerste minuten al moest Sven een kopbal van Imschoot onder de dwarsligger wegtikken. En midden de tweede helft was er een ingestudeerd nummertje van Lierse bij een vrije trap, dat Katana nog net kon onschadelijk maken voor het echt gevaarlijk werd. En dan het moment dat Paul Put tijdens de persbabbel zou noemen als het vervroegd kerstgeschenk. Muzinga trapt een vrije trap kort tot bij Katana, Suad wil Davy bereiken maar geeft een slechte pass en dan komt de Lierse-counter-machine op gang. Kone geeft diep voor Schaessens die doorgaat op rechts en voor doel tussen 2 Sportingers Huysegems weet te bereiken. Sven zit er nog tussen, de bal blijft even hangen maar rolt uiteindelijk toch in doel. Sporting heeft het nu even moeilijk, en nog voor rust staat op een haar na de 0-2 op het bord. Muzinga verliest de bal aan Kone, die doorspeelt naar Huysegems. Zijn schot gaat maar net voorlangs. Stand bij de rust: 0-1. Sporting komt moedig het plein op voor de tweede helft. Je weet dat het tegen een counterploeg als Lierse bij een 0-1 stand enorm moeilijk wordt, maar al bij al geeft Lokeren die tweede helft weinig kansen weg. Huysegems krijgt wel nog een kans, met een nog betere kans voor Imschoot in de rebound, maar Sporting is net als in de eerste helft de beter voetballende ploeg met de beste kansen. Kristinsson, die Van Hoeylandt is komen vervangen, geeft een extra push naar voren toe. Hij kan Davy De Beule de bal toespelen. Davy trapt naar de korte hoek, maar daar had Yves Van Der Straeten op gerekend. En er komen nog kansen. Kristinsson geeft een heerlijk opwippertje binnendoor, maar zowel Kimoto als Bangoura lopen voorbij de bal. Ons spitsenduo staat al enkele weken droog, en ook vanavond lieten ze allebei een onscherpe indruk. Sven moet nog een vrije trap van Imschoot uit doel lepelen, maar intussen heeft Sporting het eindoffensief ingezet. Bangoura wordt kort voor afsluiten ongestraft van de sokken gelopen in het strafschopgebied, en in dezelfde faze wordt Kristinsson kort voor de baklijn onderuit geschoffeld. Opnieuw vergeet scheidsrechter Bultynck te fluiten. Iedereen heeft zich intussen zowat neergelegd bij de eerste thuisnederlaag, behalve de spelers zelf dan. Diep in blessuretijd vertrekt een voorzet richting strafschopgebied, Doba kan klaarleggen voor Gretarson. Met Ijslandse koelbloedigheid kapt Arnar zich vrij en trapt heerlijk hoog in doel binnen. Een oververdiend gelijkspel voor Sporting, dat op geen enkel moment de kopjes heeft laten hangen, maar integendeel zich tot de laatste seconde naar een punt heeft geknokt. Stefaan Roets