20:00:00
Vandevenne Pieter
4800
logo RAEC Mons

Sporting had nog wat recht te zetten, na de uitschakeling in Bergen twee weken terug. De Henegouwers haalden het toen, na 120 minuten en een buitenspelgoal er bovenop.
Met mannen als Ciobutario, Joly en Roussel haalden ze heel wat ervaring in huis. Geen wonder dat ze op de zevende plaats prijken.
De afwachtende bezoekers lieten het initiatief aan de Sporting. Maar de thuisploeg toonde te weinig creativiteit en Mons loerde op de counter. Het is 23 minuten wachten alvorens een doelman in actie moet komen. Van De Putte redt uitstekend op een dito vrije trap van Runar Kristinsson. Uit de daaropvolgende hoekschop kopt Bangoura krachtig naar doel, maar ongelukkig op het hoofd van een Bergense verdediger.
Pas na een half uur moest ook Vanderjeugt zijn handen uit de mouwen steken. La Placa bediende met veel overzicht de vrijstaande Baudry. Keeper Vanderjeugt stopt het schot.
Daarna werkte Rivenet zich met veel geluk door de Lokerse defensie, en tot zijn eigen verbazing kwam hij ook oog in oog met Sven Vanderjeugt. Al even verrast plaatste hij de reuzekans naast.
Ook al was er weinig te beleven , het leek voor Vandevenne nog allemaal wat te snel te gaan en om dat te verhelpen liet hij geen gelegenheid aan zich voorbij om te blazen. Eén maal mocht hij zelfs naar de stip wijzen. Want Davy De Beule scoorde in de 40e minuut een prachtig doelpunt : 1-0. Meteen ook de ruststand.
Na de pauze begonnen de mannen van Put gretiger. Bangoura kopte nipt naast. Gretarsson trapte twee keer naast, de spitsen Kimoto en Bangoura kwamen nauwelijks in beeld. Uitblinker De Beule daarentegen wel, die scoorde in de 72ste minuut op voorzet Van Hoeylandt en 8 minuten later maakte hij zijn hattrick rond 3-0. En kapitein Vidarsson deed er nog een toetje bovenop, zijn afstandsschot ging via een Bergense verdediger onder de lat binnen. Doelman Vanderjeugt moest zich nog tonen op een vrije trap van Joly.
Een matige eerste helft, een mooie tweede. Man van de match was ongetwijfeld Davy De Beule. Een duidelijke zege die moraal moet geven voor de verplaatsing naar leider Club Brugge.
Trainer Put toonde zich tevreden na afloop van de wedstrijd. Tegen Anderlecht waren de mannen overgemotiveerd en daardoor te zenuwachtig, met het gekende resultaat tot gevolg. Vandaag pakten ze het heel wat rustiger aan. Met dertig punten hebben we ons vooropgestelde doel voor de winterstop reeds bereikt. Alles wat er nu nog bijkomt is surplus.
In Brugge zie ik ons met het zelfde team starten. Kristinsson kan momenteel maar 60 à 70 minuten spelen. Dat zal woensdag allicht ook zo zijn.