20:00:00
Szabó Zsolt (Hongarije)
2000
logo Vfb Stuttgart

Sporting, met Dabanovic en Bangoura er terug bij, begon met de meest aanvallende intenties aan de wedstrijd. Een lob van Kristinsson werd afgeblokt. Twee kopballen van Bangoura gingen naast. De Duisters op het veld beperkten zich tot countervoetbal. Die naast het veld hadden letterlijk meer noten op hun zang, maar demonstreerden tot hilariteit van de Sportingers waarom bengaals vuurwerk nu juist verboden is. Op het halfuur kreeg De Beule een unieke kans, nadat Kristinsson hem vrijspeelde met een subliem hakje. Hindebrand redde. Op de 40ste minuut werd een licht geblesseerde Zoundi vervangen door Kimoto. Meteen daarna schoot Ganea de enige Duitse kans hoog over. Sylla bracht de Duiste keeper met een afstandsschot nog in de problemen, maar het bleef 0 - 0 ondanks het betere spel en de vele hoekschoppen van Lokeren.Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Sporting bleef proberen, Stuttgart speelde Duits voetbal : verdedigend en fouten uitlokkend, iets waar de zwakke arbitrage al te makkelijk op inging. Het droeg allemaal niet bij tot de spektakelwaarde van de wedstrijd, zodat enkele afstandsschoten van Sylla lange tijd het enige meldbare bleef. Ondanks het defensieve voetbal was het uitkijken voor de counter: Dabanovic won een één tegen één met Balakov en hield sporting zo in de wedstrijd. Gretarsson en De Beule schoten nog op de doelman, een vrije trap van Kristinsson ging naast. De wedstrijd leek op 0 - 0 te eindigen, maar u kent het verhaaltje: op het einde winnen de Duitsers. Zo ook nu met in blessuretijd een tegenstoot van Hleb, Dabanovic nu wel geklopt in een één tegen één situatie. 0 - 1, vooral op basis van wat Stuttgart slechts op de mat legde zeer onverdiend. Sporting verlaat met opgegeven hoofd de intertoto beker om nu naar de competitiestart toe te werken