20:00:00
Goudeseune Marc
8300
logo KAA Gent

In een flauwe eerste helft scoort Gent op voorzet van Boussoufa via Foley na 10 minuten, de tot dan toe enige kans van de wedstrijd. Lokeren dat duidelijk Bancé - de man in vorm na de winterstop - mist probeert wel maar kan Herpoel enkel in het slot van de eerste helft bedreigen na een vrije trap van Hasi die Herpoel vanonder z'n lat ranselt.
Gent laat na de vroege 0-1 Lokeren komen en vangt rustig op, er is voor onze jongens geen doorkomen aan. Gent probeert vlug over te schakelen maar mede door de vele onzorgvuldigheden komt er telkens niks van. Aan het veld dat er weer als een biljartlaken bijligt zal het alvast niet liggen. Nog te noteren is dat Kristinsson een gele kaart krijgt na een duwtje op Boussoufa, even later krijgt diezelfde Boussoufa een gele kaart onder de neus geduwd van scheidsrechter Goudeseune omdat hij zich, op weg naar Milojevic, liet vallen. Terecht geel voor een schwalbe. Boussoufa probeert nog een blessure te veinzen.
Laat ons hopen dat de tweede helft beterschap brengt. De tweede helft start furieus als Bouchouari na amper anderhalve minuut mooi overhoeks binnenknalt op voorzet van Vukomanovic. Vukomanovic die Kristinsson na de rust is komen vervangen, een rare wissel maar wel eentje die onmiddellijk resultaat oplevert. Gent, nog niet helemaal wakker, is direct koud gepakt.
Lokeren gaat enthousiast verder en dringt Gent terug op eigen helft. Overmeire mag van buiten het strafschopgebied aanleggen maar z'n bal gaat naast.
Na 66 minuten krijgt Lokeren een vrije trap op een mooie plek na twee opeenvolgende overtredingen op Bouchouari en Vukomanovic. Hasi trapt mooi maar treft de dwarsligger. Enkele minuten later krijgt Boussoufa nog een schietkans maar Milojevic redt in twee maal. In de daaropvolgende fase mag Camara doorgaan maar Herpoel pakt makkelijk. Zoals zou vaak krijgt de ploeg met de meest aanvallende intenties het deksel op de neus als Foley in de 73ste minuut buitenkant voet mooi binnentrapt.
Vlak voor tijd krijgt Kielo-Lezi die Camara is komen vervangen nog een unieke kans maar probeert een fantasietje dat falikant afloopt. Hier is dé kans op 2-2 blijven liggen.

Lokeren krijgt niet waar het mijns inziens toch wel recht op had, een gelijkspel maar Gent dat duidelijk uitgekookter is neemt de drie punten mee naar Gent.