22/09/2007
20:00:00
Geldhof Frederik
4650

Lokeren-coach Georges Leekens stuurde voor de derde keer op rij dezelfde elf het veld op. Door de schorsing van zowel doelman Volders als verdediger Grondin kregen Martin en Huyghebaert hun kans. De Spaanse dribbelkont Carles Coto kreeg van Brys de voorkeur op Niçoise die deze week enkele trainingen moest overslaan wegens kniepijn. De thuisploeg begon sterk. Oussalah dook in de rechthoek, zijn voorzetschot was iets te scherp voor zowel Tomou als Custovic. Moeskroen hield er een hoekschop aan over. Copa ging onder de corner van nieuwkomer Huyghebaert en Sapina kon simpel binnenknikken. Lokeren was wat aangeslagen en toch duurde het nog een kwartier voor de tweede kans er aankwam. Carlos gleed de voorzet van Custovic voor de voeten van Tomou weg. Met technisch voetbal kwam Lokeren meer in de wedstrijd. De greep op het middenveld werd versterkt en de thuisdefensie werd onder druk gezet. Een mooie inspanning van Mbayo, die met grote regelmaat de linkerflank afliep, werd weggekopt door Huyghebaert en een afgeblokt schot van Tiko werd door Vukomanovic naast gevlamd. Vijf minuten voor de rust was er een goede reactie van Martin op een knappe omhaal van Tambwe. Dugardein besloot de eerste helft met een knap schot waar Copa redding moest brengen. Tien minuten na de rust trok Tambwe, door de buitenspelval geglipt, op Martin af. De Congolees werd door Martin onderuit gehaald waarna ref Geldhof naar de stip wees en de rode kaart opdiepte voor de ongelukkige invallersdoelman. Brys slachtofferde Coto en derde keeper Descamps vatte post tussen de palen. De Braziliaan Carlos, iets te zelfzeker, mikte naar de rechterhoek, maar Descamps had de goede hoek gekozen. Het bleef 1-0, maar Moeskroen moest nog meer dan een half uur met tien verder. Tien minuten na de strafschopfase stuurde Leekens Armoumen als tweede spits naast Tambwe in de vuurlinie. Maar het spel van Lokeren verbeterde er niet echt op. Alles liep in een trechter van compact spelend Moeskroen. Op een counter via Tomou versierde ook Moeskroen zijn strafschop. El Mouataz werd als dader aangewezen en Custovic liet Copa geen schijn van kans, 2-0. Moeskroen trok met nog een klein kwartier te spelen een muur op, waar Lokeren zich stuk op liep. Zelfs Lokerens derde spits Jancevski kon niet voor doelkansen zorgen. (bron: HNB, HLN)