13/09/2009
18:00:00
Wouters Luc
10000

Germinal Beerschot heeft zijn eerste overwinning van het seizoen beet. De ploeg van nieuwbakken trainer Jos Daerden won met 2-1 van Lokeren. Vertrouwen bij Lokeren De Ratten begonnen gretig aan de wedstrijd en hun harde werk werd op het kwartier beloond met een doelpunt van de 18-jarige Tshibuabua. De jonge spits schoot de bal in de draai voorbij Copa. Maar nog geen vier minuten later hingen de bordjes in evenwicht want Janczyk strafte stuntelig verdedigen bij de thuisploeg af. Bovendien putte Lokeren vertrouwen uit het doelpunt en werden de bezoekers steeds sterker. Dupré en Malki, overgekomen van Germinal Beerschot, konden echter geen tweede doelpunt scoren voor Lokeren. Gretige tweede helft De thuisploeg kwam in de tweede helft opnieuw gretig uit de kleedkamer en dat loonde. Na tien minuten schoot Faris Haroun de Ratten vanop afstand opnieuw op voorsprong. Lokeren leek aangeslagen en de beste kansen waren nog voor de thuisploeg. Door de eerste zege van het seizoen is Germinal Beerschot weg van de voorlaatste plaats in het klassement en springt het over Lokeren. Beerschot heeft zes punten uit zes wedstrijden, Lokeren vier. Verslag HLN.be