Doelpuntenmaker
Goal
3-1
goal60

RC Genk knoopte na de 2-2 tegen Club Brugge weer aan met de goede gewoonte van dit seizoen: ook tegen Lokeren pakte de Limburgse leider weer een ruime zege. Het werd 3-1 na de negende en tiende goal van topschutter Jelle Vossen.
Bij Lokeren gaat het heel wat minder goed dan bij Genk. 6 op 21 is de magere balans voor het volledig vernieuwde elftal. De nul houden, lukte al niet meer sinds 27 februari. De laatste uitoverwinning, de geannuleerde 0-5 in Moeskroen niet meegeteld, dateert al van 23 september 2009, in Roeselare toen. Nochtans hield Lokeren het 37 minuten lang behoorlijk onder controle in de Cristal Arena. Genk had de match wel in handen, maar geraakte niet tot bij Copa. Er was alleen een botsende kopbal van Ogunjimi. Voor het overige konden Ogunjimi en Vossen de bal voorin onvoldoende vasthouden. Op rechts raakte Dugary er wel een paar keer door, maar zonder gevaar. De eerste grote kans was zelfs voor de bezoekers. Maar De Ceulaer trapte de voorzet van Overmeire hoog over. Voor Lokeren bleef het bij die ene uitbraak. Genk in bedwang houden, dat was de enige bekommernis. Zes dolle minuten
Dat lukte dus vrij aardig. Tot zes dolle minuten voor rust. Tussen minuut 37 en minuut 43 scoorde Genk maar liefst drie keer en werd de match meteen beslist.
De eerste twee doelpunten waren bijzonder gelijkaardig: uitstekend geplaatste voorzet vanop de linkerflank en perfecte afwerking met het hoofd voorbij Copa. Bij de eerste goal was Pudil de aangever en Ogujimi de afwerker. Bij de tweede zette Camus voor en knikte Vossen binnen. Het negende doelpunt van het seizoen voor Jelle Vossen, die voordien nog geen kans had gekregen. Maar nog eens drie minuten later demonstreerde de 21-jarige aanvaller zijn uitstekende vormpeil. Tözser zag magistraal een opening bij Dugary op rechts. De trok voor doel, waar Vossen het kleine gaatje tussen Copa en de doelpaal perfect wist te vinden. 3-0 dus en nummer tien voor topschutter Vossen, die ook Europees al vier keer scoorde. In de competitie scoorde Vossen in elke match al minstens één keer. In de topschutterstand staat hij onbedreigd op nummer één. Vierde voor Leko
De tweede helft was dus een maat voor niets. Vossen legde een voorzet van Camus net naast doel maar voor het overige viel er niet veel meer te noteren. Tot Lokeren de spanning een beetje terug in de wedstrijd bracht. De Ceulaer legde terug en Leko, na zijn twee goals als invaller tegen Westerlo aan de aftrap, mikte keurig vanop afstand zijn vierde van het seizoen naast een kansloze Courtois. Wat later pakte de jonge keeper wel erg goed een kopbal van Maric om de aansluitingstreffer te voorkomen.
Collega Copa moest ook een karpersprong eruit halen op een poging van Ogunjimi en op een trap van Tözser. De Genkse overwinning kwam op geen enkel moment in gevaar en Vercauteren kon vanuit de tribune de gretige jongeren Labylle (19) en Limbombe (pas 16) laten debuteren. Die laatste kon zelfs bijna nog scoren, maar zijn eerste schot ging naast en zijn tweede belandde in de armen van Copa.verslag: sportwereld.be