27/10/2010
20:30:00
Smet Wim
2015

Wetteren - Het bekeravontuur van Standaard Wetteren is ten einde. Eersteklasser Lokeren had wel welgeteld 120 minuten voetbal nodig om de leeuwen van zich af te schudden. Ze hadden het zich anders voorgesteld.Al van in de eerste minuten werd het team van Peter Maes op zijn plaats gezet. Jan De Langhe nam in de beginfase, na een afgeweerde bal, Copa te grazen. Het 'Marcel De Kerpelstadion', gevuld met liefst 2015 toeschouwers, daverde op zijn grondvesten. Alleen de nieuwe tribune gaf geen krimp. De ploeg van voorzitter Lambrecht mocht een kaars branden want rond het kwartier sloeg De Langhe een tweede keer toe maar spelleider Smet had een duwfout gezien. Net zoals tegen Roeselare werd Standaard gepakt op de tegenaanval. Deekman bracht zijn ploeg langszij. Lokeren mocht een paar minuten na de gelijkmaker alweer de goden aanbidden toen Servaes op Copa afging maar net over besloot. De Wetteraars moesten op geen enkel ogenblik onderdoen voor de buren.Halfweg de tweede periode bracht De Ceulaer Lokeren op voorsprong. Het antwoord van de leeuwen liet niet lang op zich wachten. Opnieuw De Langhe bracht geelgroen langszij. Lokeren dreigde maar als Wetteren in balbezit was en counterde was het opvallend hoe de eersteklasser achteruit kroop. Na negentig minuten wezen de bordjes nog altijd 2-2. Verlengingen dus, net zoals vorig jaar tegen Charleroi. Ook in het eerste kwartier hield de thuisploeg gelijke tred. Na vijf minuten in de tweede verlenging was er een fout van De Wilde op De Ceulaer. De scheidsrechter wees naar de stip. Koen Persoons zette de penalty om. Pas toen de Wetteraars alles in het offensief gooiden kon Lokeren op de counter er 2-4 van maken.wedstrijdverslag: standaard wetteren