20:30:00
Vervecken Peter
6845
logo KRC Genk

0' - Geen Maric in de ploeg bij Lokeren. Hij wordt vervangen door Gueye. Racing Genk is intussen wel terug op zijn sterkst. De Bruyne en Vossen starten op Daknam.
1' - Matoukou moet Benji al onmiddellijk foutief afstoppen en ontsnapt aan geel.
7' - De studieronde is volop bezig met 2 ploegen die voor de aanval kiezen.
9' - Fout inspelen van Gueye levert Genk bijna de eerste kans.
12' - Een Genkse voorzet waait voorbij alles en iedereen. Barda pikt op maar raakt niet voorbij Tshimanga.
15' - goal Doelpunt LOKEREN - TSHIMANGA Katuku
15' - Eerste mooie Lokerse aanval. Tshimanga wil eigenlijk voorzetten maar zijn bal valt achter Courtois in doel.
18' - Ogunjimi trapt naast een lage voorzet van Pudil. Scherpe actie van Genk over links.
22' - Persoons trapt op Courtois maar was eerder reeds afgevlagd in buitenspel.
beeld wedstrijd
25' - Tshimanga dribbelt bijna de ganse Genkse verdediging voorbij. Het is uiteindelijk Leko die trapt maar zijn schot wordt gekraakt.
30' - Nog eens Lokeren in de aanval. Benji mag doorspelen na een fout op Leko. Benji gaat door tot de achterlijn maar een misverstand met Nill wringt de kans de nek om.
32' - Vossen krijgt centraal de bal opnieuw vanop de linkerflank. Hij neemt de bal ineens op de slof maar zijn volley mist kracht en precisie.
33' - De Ceulaer kan 2 keer proberen maar zijn svhot gaat ver over.
37' - goal Doelpunt LOKEREN - GUEYE Ibrahima Khouma
37' - Een hoge bal belandt voor de voeten van Gueye die niet aarzelt en keihard in de winkelhaak besluit.
37' - yellow Gele kaart voor PINTO CHAVES Joao Carlos (GENK)
45' - Bijna Benji nog net voor rust maar Courtois stopt op de lijn.
45' - RUST : We gaan rusten bij een 2-0 voorsprong voor Lokeren. Het spel in de eerste helft was evenwichtig. Genk was zeker de evenknie tot een voorzet van Tshimanga in doel waaide. Genk probeerde wel de bakens te verzetten maar echt uitgespeelde kansen kreeg het niet. Het was in tegendeel Gueye die met een heerlijke trap de voorsprong voor Lokeren verdubbelde.
47' - Ogunjimi haalt uit op een afvallende bal van Gueye. Naast.
55' - goal Doelpunt GENK - PINTO CHAVES Joao Carlos
55' - Een rebound op een vrije trap wordt door Carlos en doel verlengd.
56' - Wat een kansen voor Lokeren. Benji zet schitterend voor maar Mokulu trapt naast de bal. Leko krijgt in dezelfde actie nog een kans maar trapt naast. Onmiddellijk na de aansluitingstreffer 2 geweldige kansen voor Sporting.
65' - inout Vervanging LOKEREN - DE PAUW Nill wordt vervangen door TROMPET Jore
68' - inout Vervanging GENK - DE BRUYNE Kevin wordt vervangen door BUFFEL Thomas.
69' - Lokeren nog eens. Taravel kan koppen maar Courtois plukt makkelijk.
74' - goal Doelpunt GENK - OGUNJIMI Marvin
74' - Ogunjimi knalt de gelijkmaker in de rechterhoek binnen. Taravel krijgt ook nog geel.
74' - yellow Gele kaart voor TARAVEL Jérémy (LOKEREN)
76' - yellow Gele kaart voor BUFFEL Thomas (GENK)
80' - Gueye mist een interceptie en dat leidt tot een kans voor Genk. Vossen kan niet besluiten.
82' - Reuzekansen voor Genk. Eerst de paal en dan een Lokers lichaam redden Lokeren voorlopig tegen de Limburgse pletwals.
85' - inout Vervanging LOKEREN - LEKO Ivan wordt vervangen door BAILLEUL Julien.
87' - Mokulu krijgt nog een counterkans maar trapt te zacht en Courtois gaat gepast plat.
89' - inout Vervanging GENK - VOSSEN Jelle wordt vervangen door DUGARY Ndabashinze.
91' - yellow Gele kaart voor MATOUKOU Eric (GENK)
92' - Matoukou velt Benji die alleen op doel afkon. Rood was de enige logische keuze geweest.
93' - EINDE : Meteen na zijn blunder fluit Vervecken af. 2-2 is een billijke eindstand. Lokeren nam de eerste helft voor zijn rekening, maar Genk was de betere na rust en kwam verdiend op gelijke hoogte.