Dierick Christof
7442
logo RSC Anderlecht

0' - VOORAF
Sporting staat vandaag tegenover Anderlecht op Daknam, Anderlecht dat nog graag in het spoor van Genk wil blijven en Lokeren dat heel graag een paar mooie resultaten neerzet tegen de 'topclubs'. Afspraak zo dadelijk hier op de LIVE-pagina voor de wedstrijd.
8' - Na enkele technische problemen zijn we bij u geraakt. Er zijn nog geen grote kansen geweest, buiten een hoekschop voor Sporting die niets opleverde.
9' - Peter Maes bracht één grote wijziging door ten opzichte van de wedstrijd op Club Brugge. De Roover vervangt Tiko op de rechtsback.
10' - yellow Gele kaart voor PERSOONS Koen (LOKEREN)
12' - yellow Gele kaart voor WASILEWSKI Marcin (ANDERLECHT)
12' - Wasilewski met de overtreding op De Ceulaer, een mooi plekje voor Leko.
13' - Leko trapt hem een metertje over, een eerste schot van Lokeren richting Proto.
14' - Leko komt alleen in het half maantje te staan, maar hij trapt helemaal vrij naast de bal.
15' - Mokulu snoept op het middenveld de bal af en kan 2 tegen 1 met De Ceulaer richting Proto, Mokulu haalt de achterlijn maar dan is er al veel volk terug, Biglia kuist weg, maar doet dit bijna in eigen doel, net naast, goede mogelijkheid voor Lokeren.
18' - Wasilewski weer met de overtreding, deze keer op Mokulu.
19' - De vrije trap ven Taravel schuift een metertje naast
24' - De wedstrijd valt een beetje stil, veel overtredingen en balverlies aan beide kanten.
25' - red Rode kaart voor WASILEWSKI Marcin (ANDERLECHT)
25' - Leko stuurt De Ceulaer diep, hij mag op Proto afgaan, maar Wasileski werkt Benji tegen de vlakte. Penalty voor Sporting en rood voor de Pool.
26' - Leko trapt de penalty, Proto redt in de rechterbenedenhoek
beeld wedstrijd
28' - Listige trap van Biglia uit de tweede lijn, Copa gaat goed plat
29' - goal Doelpunt ANDERLECHT - SUAREZ Matias
29' - Deksel op de neus voor Sporting, Suarez kopt een voorzet van Lukaku binnen.
31' - Helemaal tegen de gang van het spel in kwam Anderlecht op voorsprong, Lokeren is helemaal van slag en Anderlecht trekt met z'n tienen naar voren.
35' - inout Vervanging LOKEREN - MOKULU TEMBE Benjamin wordt vervangen door FINNBOGASON Alfreð.
36' - Mokulu, eerder in de match aangetrapt door Kouyate, moet het veld ruimen voor Finnbogason
37' - yellow Gele kaart voor TSHIMANGA Katuku (LOKEREN)
41' - goal Doelpunt LOKEREN - DE CEULAER Benjamin
41' - Sporting scoort! Een hoekschop (die helemaal geen was) wordt kort genomen door Leko, die op zijn beurt de bal terug krijgt van De Pauw, Leko zwiept voor en Benji op de slof, 1-1! Een onverdiende hoekschop maar een oververdiende gelijkmaker!
43' - Leko kan voorzetten vanaan de achterlijn, maar de vrijgelopen De Pauw mist z'n schot compleet
44' - Opnieuw een mooie mogelijkheid voor Lokeren. De roover brengt ditmaal Persoons in schietpositie, maar hij is te overhaast in z'n schot.
45' - Nog 2 minuten extra
45' - Anderlecht dwingt nog een corner af, Lukaku kopt gelukkig naast
45' - RUST
Lokeren startte zeer aanvallend tegen paars-wit dat de eerste twintig minuten niet tot bij Copa geraakte. De Ceulaer glipte in minuut 25 langs de Anderlechtverdediging waar Wasilewski toch aan de noodrem trok, rood en penalty voor Sporting, helaas pakte Proto de trap van Leko. Nog geen minuut later stond het 0-1, Lukaku met een mooie voorzet die Suarez kon binnenkoppen. 5 minuten voor de rust kon De Ceulaer wel nog met een halve volley tegenscoren na een voorzet van Leko. We zullen zien wat de tweede helft brengt.
46' - inout Vervanging ANDERLECHT - WESELINOVIC Dalibor wordt vervangen door MARECEK Lukas.
46' - We zijn weer weg!
46' - Lukaku zet zich door op rechts, Tshimanga stopt hem foutief, Katuku moet opletten.
47' - Kanu met de vrije trap, die wordt door niemand aangeraakt en doeltrap Copa.
48' - Lukaku vormt de eerste minuten een echte kwelling voor Tshimanga, Taravel trapt de voorzet van Romelu wild in corner.
49' - Kanu trapt de hoekschop in een boog aan de andere kant weer buiten.
51' - Voorlopig weinig goede balcontacten aan Lokerse zijde, wel het balbezit.
53' - Suarez probeert het van ver en mikt dan ook hoog over
54' - Hoekschop Ivan Leko, recht in de handen van Proto
57' - 2 hoekschoppen op een rij voor Lokeren, maar voorlopig levert het niet veel op.
57' - Bij de laatste hoekschop kan Persoons toch eens koppen, recht in het midden en Proto pakt.
58' - yellow Gele kaart voor TARAVEL Jérémy (LOKEREN)
61' - De Ceulaer zoekt een tweede strafschop waneer hij over Mazuch gaat, maar krijgt hem niet
62' - Sporting houdt Anderlecht op de eigen helft, maar doelgevaar blijft uit.
63' - goal Doelpunt ANDERLECHT - LUKAKU Romelu
63' - Anderlecht komt een keer over en het is prijs. Lukaku is goed bezig en bekroont z'n wedstrijd met een goal.
63' - inout Vervanging ANDERLECHT - DOS SANTOS DA ROCHA Rubenilson wordt vervangen door DIANDY Chrispohe.
65' - Grote kansen hadden we nog niet moeten noteren voor paars-wit, maar doelpunten vallen er helaas wel.
68' - Anderlecht kan op cruciale punten de bal afsnoepen en de tegenaanval lanceren, wat altijd gevaar oplevert, één van de voornaamste verschillen met Lokeren, dat te traag kan counteren.
70' - Lokeren komt niet meer tot bij Proto, Anderlecht houdt de boel op slot en prikt telkens stevig tegen.
71' - Suarez onzeilt de buitenspelval en kan alleen op Copa afgaan. Onze goalie pakt de bal uit de voeten van de spits
72' - De Roover met een afstandschotje, Proto pakt.
76' - Met meer geluk dan kunde onsnapt Anderlecht aan de gelijkmaker
80' - inout Vervanging LOKEREN - TSHIMANGA Katuku wordt vervangen door DEEKMAN Donovan.
84' - inout Vervanging ANDERLECHT - LUKAKU Romelu wordt vervangen door SECK Ablaye.
84' - inout Vervanging LOKEREN - DE ROOVER Sepp wordt vervangen door TSHILOLA TSHINYAMA Tiko.
87' - Lokeren slaagt er niet meer in een bal tussen de palen te fabriceren.
87' - De Pauw probeer het nog eens van ver, hoog over
87' - yellow Gele kaart voor PROTO Silvio (ANDERLECHT)
90' - Nog 3 minuten extra, valt er nog een paasei uit de lucht?
93' - EINDE
Lokeren verliest nipt van Anderlecht na 2 klasseflitsen van Lukaku, Sporting miste een penalty en dat had het begin kunnen zijn van iets mooi, maar er was te weinig creativiteit om 10 Brusselaars te verschalken. 1-2.