18:00:00
De Bleeckere Frank
4948
logo KRC Genk

1' - Lokeren direct in de aanval met een verre voorzet. Koteles bokst weg met de vuisten.
2' - En aan de overkant meteen een goede kans voor Genk. Buffel draait voorbij De Bock en zet goed voor. Gueye zit er met het hoofd tussen en De Bruyne trapt de bal van dichtbij over.
9' - goal Doelpunt GENK - BENTEKE Christian
9' - Corner van De Bruyne. Benteke klimt boven alles en iedereen en kopt in het hoekje in doel. Lokeren op achtervolgen.
12' - Vossen kan op doel af maar schuift de bal naast.
16' - Mooie actie met Harbaoui die De Pauw kan aanspelen, die wordt getackled en corner.
17' - Actie Sporting, Koteles kan de voorzet van Benji onderscheppen.
19' - Lokerse druk met een aantal corners op rij.
21' - Afstandsschot van Hamdi, metertje over het doel van Genk.
22' - De Ceulaer plukt de bal mooi uit de lucht en geeft mee aan Hamdi. Die kraakt zijn schot, de bal rolt naast.
26' - Mooie actie van Genk. Buffel zet voor een beetje achteruit. Vossen neemt de bal meteen op de slof, houdt de bal goed laag maar Copa pakt de bal klemvast.
28' - yellow Gele kaart voor MASUERO Abel (GENK)
beeld wedstrijd
29' - Sporting kan counteren maar Masuero hangt aan De Ceulaer, terecht geel.
31' - Leko speelt Benji perfect in de diepte. Die verslikt zich in de bal en valt op weg naar doel.
34' - De Ceulaer kan alleen op weg naar de achterlijn en geeft perfect aan Harbaoui. Die tikt een metertje van doel tegen een Genkse voet, zijn rebound met het hoofd wordt van de doellijn gered. Weg reuzekans, en meteen wordt het nog eens duidelijk waar het schoentje knelt. Als je zo een kansen mist...
39' - Bij Genk gaat het vlotter, een snelle counter en meteen corner.
40' - goal Doelpunt LOKEREN - DE PAUW Nill
40' - Eindelijk. Een afgeweken bal van De Pauw verschalkt dan toch Koteles. Pudil is de ongelukkige.
42' - red Rode kaart voor BENTEKE Christian (GENK)
42' - Benteke met beide voeten vooruit tegen de enkels van De Bock. Terecht rood.
44' - Lokeren in 5 minuten in betere papieren, de gelijkmaker en Genk nog met 10.
44' - Fevang naar Harbaoui. Die trapt goed naar doel, Het schot gaat maar net naast.
45' - 1 minuut extra.
45' - RUST
Lokeren begon met goede intenties aan de eerste minuten maar bij de eerste hoekschop voor Genk was het al raak. Sporting zakte als een pudding in elkaar en kwam met moeite tot doelrijpe kansen. 5 minuten voor de rust ging een afgeweken schotje van De Pauw toch binnen, een onverhoopte gelijkmaker. Benteke pakte 2 minuten later nog rood met een smerige tackle op De Bock. Alles kan nog in helft nr. 2.
46' - inout Vervanging GENK - VOSSEN Jelle wordt vervangen door NWANGANGA Kennedy.
46' - En we zijn opnieuw gestart. Hamdi met een vliegende kopbal, net naast.
53' - Mooie actie van Harbaoui, maar na het passeren van 2 verdedigers is die 3e er teveel aan, toch een corner.
55' - Benji wordt nog eens perfect in de diepte gespeeld. Het gaat opnieuw naar Harbaoui maar die wordt te veel gehinderd. Goeie actie van Sporting.
56' - Toszer met een vrije trap, ver over het doel van Copa.
58' - Sporting probeert druk te ontwikkelen tegen de 10 limburgers maar we komen niet tot bij Kteles.
60' - De Ceulaer is een gesel voor de Genkse verdediging. Nu wordt hij weer foutief gestopt op rechts.
63' - En opnieuw Benji. Harbaoui raakt niet aan zijn voorzet.
65' - Schot Kennedy na mistasten Gueye, Copa gaat goed plat.
65' - Veel slordig voetbal van Sporting, er wordt niet snel genoeg gespeeld.
72' - inout Vervanging GENK - BUFFEL Thomas wordt vervangen door DUGARY Ndabashinze.
73' - Vers bloed bij Genk. Dugary komt de vermoeide Buffel vervangen.
74' - Benji nog maar eens in de diepte. Hij tikt de bal iets te hard vooruit. Jammer, want wat een match van onze spits.
75' - inout Vervanging LOKEREN - DE PAUW Nill wordt vervangen door PATOSI Ayanda.
77' - Patosi met een afgeweken schot. Corner.
78' - goal Doelpunt LOKEREN - GUEYE Ibrahima Khouma
78' - Een rebound op corner belandt voor Gueye. Die kopt beheerst in de winkelhaak binnen.
80' - Wat een entree van Patosi. Vanop rechts trapt die verste hoek paal binnen. Lokeren op rozen.
80' - goal Doelpunt LOKEREN - PATOSI Ayanda
81' - inout Vervanging GENK - DE BRUYNE Kevin wordt vervangen door OGUNJIMI Marvin.
83' - Patosi herdoet bijna zijn trucje. Net naast de rechterpaal nu. Genk hangt in de touwen.
86' - Corner Genk, Copa pakt klemvast.
87' - Sporting op weg naar zijn eerste thuiszege? Het zou nu niet meer mogen mislopen, maar na vorige week zeggen we niets meer.
90' - inout Vervanging LOKEREN - OVERMEIRE Killian wordt vervangen door MARIC Mijat.
90' - 2 minuten erbij.
93' - EINDE
Lokeren pakt zijn eerste thuiszege van het seizoen. Het begon nochtans dramatisch toen na 8 minuten Benteke een hoekschop binnenkopte. Sporting was nergens in de eerste helft maar kon toch tegenscoren na een afgeweken schot van De Pauw. 2 minuten later ging Benteke te wild in op De Bock, De Bleeckere trok meteen rood, terecht. Na de rust was Sporting de ploeg met het meeste balbezit maar we konden het niet verzilveren. Gueye kon na een ingestudeerde hoekschop Lokeren toch op voorsprong heisen. Genk was nergens meer met z'n tienen en Patosi maakte nog een prachtige goal paal-binnen. De eerste thuiszege is binnen!