18/03/2012
14:30:00
Virant Christof
8400

Beerschot tegen Lokeren leek een typische eindeseizoenswedstrijd met uitsluitend kansen vanuit stilstaande fasen. Op slag van rust was er uiteindelijk wel opschudding, met Peter Van der Heyden die rood pakte na een stevige fout op Koen Persoons. Even later kwam Beerschot wel op voorsprong via MacDonald, na een defensieve misser van Taravel. In de tweede helft zette Porokara de 2-0 op het bord, maar Lokeren kon nog langszij komen via de ingevallen Fall en De Ceulaer maakte de late 2-2-gelijkmaker.
beeld wedstrijd Alle gevaar in de eerste helft kwam via stilstaande fases. De openingsfase was voor de thuisploeg met enkele scrimmages en schoten na hoekschoppen. Een kopbal van Tomislav Mikulic werd van de lijn gered.beeld wedstrijd Na een dik kwartier kon Lokeren eindelijk in de match komen. Het scoorde zelfs via Jérémy Taravel, maar die werd afgekeurd voor zeer twijfelachtig buitenspel. Ook de bezoekers dreigden hoofdzakelijk via stilstaande fases. Na een goeie voorzet knikte Nill De Pauw nog een grote kans naast. Op slag van rust ging Peter Van der Heyden te stevig door op Koen Persoons en pakte meteen rood. De thuisploeg leek het moeilijk te gaan krijgen. Maar toen de verdediging weggleed, kon Sherjill MacDonald solo naar Boubacar Copa om toch nog met een voorsprong te gaan rusten.
beeld wedstrijd
Na de koffie ging het weer gezapig met af en toe een kans. Tot een dolle laatste twintig minuten. Roni Porokara scoorde de schijnbaar veilige 2-0. Toen bracht Maes zijn joker Fall in. De Senagalees kopte bij zijn eerste baltoets de aansluitingstreffer binnen. Niet veel later kopte Benjamin De Ceulaer de gelijkmaker tegen de touwen, al kostte dat bijna zijn kop. In de laatste minuten ging het vol over en weer. Beide ploegen kregen nog dé kans om de volle buit te pakken, maar het bleef 2-2. Lokeren werd te laat wakker tegen een verdienstelijk Beerschot AC, dat vlot stand hield met een man minder.beeld wedstrijd