06/04/2012
20:30:00
Carlos Manuel Alho-Guerreiro
4330

Ook in play-off II werd vanavond al een wedstrijd gespeeld. Beerschot won die overtuigend tegen bekerwinnaar Lokeren. Harbaoui had nochtans de score geopende, maar een strafschopfout en rode kaart voor Galitsios deed de match kantelen. Losada zette de penalty en Dayan maakte er nog voor de rust 2-1. Na de rust kon Lokeren met een man minder niet meer reageren en via Angeli en de jonge Laerenbergh werd het nog 4-1. Beerschot is voorlopig even (mee) leider met 3 op 6. Bergen of Zulte Waregem kunnen er morgen nog wel over gaan. Lokeren is laatste met 1 op 6. Harbaoui kopte al snel een voorzet van Galitsios met een botsende kopbal slim voorbij Pacovski. Rond het halfuur haalde diezelfde Galitsios de doorgebroken MacDonald onderuit. Mogelijk raakte hij ook licht de bal, maar het verdict van de ref was keihard: rood en strafschop. Losada zette die feilloos om voor zijn elfde van het seizoen. Even later verlengde Dayan een gekraakt schot van Nyoni tegen de netten.

Ver schot
Na de rust kreunde Lokeren met een man minder onder de Kielse aanvalsgolven. Toch hield de bekerwinnaar nog lang stand. Pas in de slotminuten konden de Ratten de score nog aandikken. Angeli zag een ver schot via een tegenstander heerlijk in doel landen en de jonge Laerenbergh beleefde zijn 'moment de gloire' bij de 4-1.