20/10/2012
20:00:00
Vertenten Bart
7089

Zulte Waregem heeft op eigen veld met 0-3 verloren van Lokeren. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar Lokeren werkte zijn kansen efficiënt af. Door het verlies zakt Zulte Waregem terug naar de vijfde plaats in het klassement.
Francky Dury koos centraal achterin verrassend voor Bruno Godeau. De Anderlecht-belofte verving de geschorste Steve Colpaert. Bij Lokeren stonden geen nieuwe namen op het veld. Het eerste gevaar viel in de tiende minuut op te tekenen. Hazard stuurde Habibou simpel weg, maar Taravel kon net genoeg storen om de aanvaller te doen uitwijken. Habibou stuitte op Copa. Het antwoord van Lokeren kwam via Patosi, die hard op Bossut knalde. Zulte Waregem creëerde enkele kansjes, maar kon de score niet openen. De bezoekers toonden hoe het wel moest. Harbaoui werd in de zestien even gehinderd door Godeau, scheidsrechter Vertenten wees naar de stip en Maric zette de strafschop feilloos om. Zulte Waregem had het niet onder de markt tegen de Oost-Vlamingen en vooral achteraan liep het niet altijd even vlot. Enkele minuten voor de pauze glipte Patosi door de verdediging, waardoor Harbaoui kon binnentikken, maar zijn doelpunt werd - onterecht - afgevlagd voor buitenspel. De laatste opwinding voor de rust kwam van Naessens, die zijn schot net naast doel van Copa zag gaan. Koude douche Zulte Waregem nam na de koffiepauze het initiatief en trok richting doel van Copa. Zo kon Delaplace op rechts meteen de bal terugleggen op Habibou, maar zijn schot was te wild om de gelijkmaker te scoren. Lokeren zette in op de counter en kwam er knap uit via Harbaoui. Die speelde makkelijk D'Haene uit, maar Bossut was goed uit doel gekomen en kon zo de 0-2 verhinderen. Aan de overkant claimde Habibou een strafschop na licht contact met Overmeire, maar de scheidsrechter gaf geen krimp. Het spel ging even goed over en weer. De doelpoging van De Pauw, na inspelen van Patosi, spatte op de doellat uit elkaar. Taravel verkwanselde bijna de voorsprong door balverlies, waar Berrier kon van profiteren. De Fransman vond Naessens, maar die stootte op Copa. Zulte Waregem-coach Francky Dury haalde twintig minuten voor tijd verdedigers Godeau en De Jonghe van het veld voor aanvallers Leye en Trajkovski. Zulte Waregem trok resoluut naar voren, maar het was Taravel die na hoekschop voor de koude douche zorgde. Tien minuten voor het einde kwam ook de 0-3 op het scorebord door balverlies van Delaplace. Harbaoui kon alleen op Bossut afgaan en zorgde koelbloedig voor de eindstand. Dankzij de overwinning schuift Lokeren op in het klassement. Zulte Waregem zakt naar de vijfde plaats, op drie punten van Club en Anderlecht.verslag sportwereld.be