28/10/2012
18:00:00
Bourdouxhe Claude
25888

Club Brugge heeft de kans gemist om alleen aan de leiding te komen in de Jupiler Pro League. Een vinnig Lokeren smeerde Blauw-zwart de eerste thuisnederlaag van het seizoen aan met 2-3. Dankzij de zege springt Lokeren naar de zevende plaats. Club Brugge deelt de leidersplaats met Zulte Waregem, Anderlecht en Genk na een zeer magere 2 op 12 in de laatste vier wedstrijden De bezoekers begonnen uitstekend aan de wedstrijd en brachten de Brugse defensie meteen in de verlegenheid. Op het kwartier verzilverde Harbaoui het bezoekende overwicht met de verdiende 0-1. Defensie draait vierkant Club Brugge kon echter snel de bordjes opnieuw in evenwicht brengen via een fantastisch doelpunt van Tchité. De Brugse spits joeg de bal met een omhaal staalhard tegen de netten: 1-1. Daarmee was het evenwicht verre van hersteld want Blauw-zwart bracht collectief veel te weinig klaar. Lokeren deed dat daarentegen wel en speelde vrank en vrij tegen een defensie die bij wijlen vierkant draaide. Daar kon Nill De Pauw van profiteren en de 1-2 te scoren. Na rust wilde Club Brugge het tij snel keren met de ingevallen Lestienne, maar het doelpunt viel opnieuw aan de andere zijde. Patosi en Harbaoui rolden de Brugse defensie op in een heerlijke counter, waarna Patosi de 1-3 tegen de netten prikte. Doelpunt Tchité afgekeurd Club Brugge nam nu helemaal het heft in handen en drukte Lokeren op de eigen helft weg. Het resulteerde vooral in afstandschoten, maar toch kwam er twintig minuten voor tijd het doelpunt van de hoop. Tchité krulde zijn tweede van de avond met een heerlijke vrije trap voorbij Boubacar Copa: 2-3. Met nog zes minuten op de klok kopte Tchité de gelijkmaker onhoudbaar voorbij Copa, maar de lijnrechter liet het feestje niet doorgaan. Volgens de man met de vlag was de bal voordien namelijk over de achterlijn geweest. Harbaoui weigerde nadien op de counter het lot van Club Brugge definitief te bezegelen door voor eigen succes te kiezen en de bal niet af te geven aan de meegelopen Trompet. Gelukkig voor Lokeren werd deze misser de bezoekers niet fataal, want Club Brugge kwam niet meer langszij en blijft achter met een trieste 2 op 12 en een gemiste kans op de solitaire leidersplaats. Het deelt die positie nu met Zulte Waregem, Anderelcht en Genk.verslag sportwereld.be