21/12/2012
20:00:00
Delacour Christophe
8100

Lokeren heeft na een spektakelmatch met 2-3 gewonnen op het veld van KV Kortrijk. De bezoekers gaven - nadat Chavarria bij de thuisploeg een rode kaart had gekregen - een 0-2-voorsprong uit handen, maar Harbaoui lukte het winnende doelpunt in de 82ste minuut. Dankzij deze zege springt Lokeren voorlopig naar de derde plaats. Voor een moedig KV Kortrijk is Play-Off 1 nu héél ver weg.
In de eerste helft kreeg het publiek in het Guldensporenstadion een aardige pot voetbal voorgeschoteld. KV Kortrijk wilde na enkele turbulente weken tonen aan de fans dat ze bereid waren om de mouwen op te stropen. Chavarria kon de sterke start van de thuisploeg echter niet verzilveren. Tegen de gang van spel in viel het openingsdoelpunt aan de overkant. Met een gelukje belandde de bal voor de voeten van Maric die het leer van dichtbij voorbij Keet gleed.

Diezelfde Maric maakte er na 35 minuten vanaf elf meter zelfs 0-2 van. Kortrijk leek uitgeteld, maar sloeg drie minuten later al terug. Aanvoerder Nfor krulde een vrije trap vanop de rand van de zestien meter tegen de touwen: 1-2. Bovendien zag Lokeren voor de pauze ook nog Patosi uitvallen met een stevige enkelblessure.

Rode kaart, gemiste strafschop en 2 goals in slotfase

Het uitstekende voetbal van de eerste helft bleef helaas na de pauze in de kleedkamer. Het zware veld en enkele dubieuze beslissingen van scheidsrechter Delacour waren daar niet vreemd aan. Eerst stuurde een strenge Delacour Chavarria met rood van het veld na een overtreding op Persoons, even later compenseerde hij deze beslissing met een onterechte strafschop voor de thuisploeg. Zukanovic nam het geschenk echter niet aan en trapte de elfmeter in de tribune van het Guldensporenstadion .

De gelijkmaker kwam er uiteindelijk toch. Oussalah bracht in de 78ste minuut de tien strijdende Kortrijkzanen verdiend op gelijke hoogte: 2-2. Net als tegen AA Gent vorige week gaf Lokeren opnieuw een dubbele bonus uit handen. Maar in tegenstelling tot de vorige speeldag bleek de gelijkmaker niet fataal. Vier minuten later trapte Harbaoui op aangeven van invaller Leko de winning goal in twee tijden voorbij Keet.verslag sportwereld.be