17/04/2013
20:00:00
Nzolo Jerome Efong
20000

Anderlecht behaalde een vlotte overwinning tegen Lokeren, en schenkt zichzelf zo weer een comfortabele leiderspositie in Play-off 1. Al na 37 minuten stond de 3-0 eindstand op het bord. De grootste opwinding kwam daarna van een discutabele rode kaart die scheidsrechter Nzolo aan Olivier Deschacht gaf.
De druk op Anderlecht was groot tegen Lokeren in de vierde speeldag van Play-off 3. De Brusselaars hadden in hun laatste zeven wedstrijden slechts 7 op 21 gehaald, en zowel Genk, Standard, Zulte als Brugge waren opnieuw in hun titelkansen beginnen te geloven. Van den Brom gooide zijn ploeg door elkaar. Hij stapte af van de 4-3-3 en plaatste De Sutter samen met Mbokani in de spits. Jovanovic keerde terug in de basis, Suarez bleef op de bank, en Praet verdween zelfs uit de kern. Jovanovic maakt verschil De wedstrijd op de bank had Jovanovic blijkbaar deugd gedaan, want hij kopte Anderlecht al na 4 minuten op voorsprong. Boubacar Copa kon nadien nog een paar keer de 2-0 verijdelen, en zag een schot van Bruno tegen de paal belanden, maar na een voorzet van opnieuw Jovanovic, werd hij geklopt door een kopbal van De Sutter. Nog voor de rust trapte Sacha Kljestan met een mooie krul via de onderkant van de lat de 3-0 binnen. Rood Deschacht Lokeren moest vrezen voor een afstraffing, maar kreeg bij het begin van de tweede helft een onverwachte meevaller. Deschacht werd na een zeer strenge beslissing van scheidsrechter Nzolo naar de kant gestuurd. De verdediger tackelde half op de bal, maar zijn been gleed door en eindigde hoog op de scheen van Jore Trompet. Die maakte geen misbaar, maar Nzolo greep zonder aarzelen naar de rode kaart. Pas vorige maand kreeg Deschacht de eerste rode kaart uit zijn carrière, de tweede kwam er sneller dan verwacht. Ook met een man minder kon Anderlecht simpel controle houden. De match kabbelde rustig naar het einde. Alleen ref Nzolo zorgde nog voor wat vuur bij het thuispubliek, dat treiterend 'Merci Jerome' zong bij iedere beslissing van de man. Dankzij de overwinning heeft Anderlecht nu opnieuw 4 punten voorsprong op de dichtste achtervolgers. Morgen speelt Zulte nog op het veld van Club Brugge.