05/05/2013
20:00:00
Wouters Luc
29042

Club Brugge heeft thuis met 2-1 gewonnen van Lokeren. Club kwam eerst 0-1 achter maar zette de scheve situatie recht via Maxime Lestienne en Lior Refaelov. Club komt zo op een gedeelde tweede plaats in Play-off 1. De wedstrijd werd wel ontsierd door het afvoeren van een bewusteloze Boubacar Copa.
Copa bewusteloos afgevoerd Club Brugge moest voorbij Lokeren om de kansen op Europese tickets niet in het gedrang te brengen. Maar het was Lokeren dat het beste uit de startblokken schoot. De Waaslanders domineerden zelfs maar konden dat niet meteen omzetten in kansen. Tot Harbaoui in de 38e minuut een voorzet van De Pauw voorbij Kujovic tikte, 1-0 Lokeren. Club was echter niet meteen aangeslagen en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Vazquez en Rafaelov dreigden voortdurend maar het was opnieuw Maxime Lestienne die scoorde. Hij krulde, net als vorige week tegen Anderlecht, de bal knap voorbij doelman Lazic. Die laatste was al vroeg Copa komen vervangen. De Ivoriaanse doelman botste met zijn hoofd tegen een doelpaal en was een tijd bewusteloos. Copa werd meteen afgevoerd naar het ziekenhuis. Er wordt gevreesd voor een zware hersenschudding. Rafaelov doet het Club kwam een stuk frisser uit de kleedkamers. Refaelov kreeg al na twee minuten de unieke kans om zijn team op voorsprong te zetten maar hij schoot een rebound hoog over. Club bleef Lokeren wegdrukken maar moesten even de adem inhouden toen Lestienne geraakt werd in een duel. De Brugse held kon echter doorspelen. Lokeren probeerde wel te counteren en kwam even dreigen via Harbaoui. Maar zijn omhaal kon Kujovic niet verontrusten. Een kwartier voor tijd kwam Lestienne plots alleen voor Lazic. De aanvaller trapte echter over. Aan de andere kant mikte opnieuw Harbaoui een schot net naast. In de 78e minuut kreeg Club dan toch waar het recht op had. Lior Refaelov haalde verwoestend uit en zette Club 2-1 voor. Doelman Lazic zag er echter niet goed uit. Lokeren kon daarna geen vuist meer maken en onder andere Carlos Bacca kwam nog dicht bij de 3-1. Club komt door deze zege op een gedeelde tweede plaats, Lokeren blijft op een zesde en laatste plaats in Play-off 1.verslag sportwereld.be