02/02/2014
00:00:00
Bourdouxhe Claude
8100

0' - VOORAF - Sporting gaat in het Regenboogstadion op zoek naar de drie punten. Zulte Waregem kan bij winst opnieuw op gelijke hoogte komen van Club Brugge en Anderlecht, Lokeren komt bij winst op twee punten van de West-Vlamingen. Sporting.be is er LIVE bij vanavond.
0' - 1' - Na uitgebreide felicitaties voor Dury en Hazard, fluit scheidsrechter Bourdouxhe de wedstrijd op gang.
2' - Meteen een eerste hoekschop voor Hazard. Copa moet twee keer redding brengen.
5' - Maric bezeert zich aan de enkel, hij moet even naar de kant.
6' - inout Vervanging LOKEREN - MARIC Mijat wordt vervangen door MERTENS Gregory.
6' - De blessure van Maric speelt weer op. Hij moet na vijf minuten al gewisseld worden. Mertens is zijn vervanger.
9' - Grote kans voor Lokeren. De Pauw glipt door de verdediging en komt alleen voor Bossut. De lobbal gaat echter over.
12' - goal Doelpunt LOKEREN - PERSOONS Koen
12' - Persoons brengt Lokeren op voorsprong. De hoekschop van Vanaken komt met wat geluk bij de 30-jarige middenvelder en die kopt zijn eerste van het seizoen binnen.
17' - Na een kwartier Lokeren, probeert Zulte Waregem nu het commando over te nemen.
23' - Lokeren is de betere ploeg tot nu toe. De bal gaat goed rond bij de Waaslanders, Essevee holt achter de feiten aan.
23' - Dutra doet de linkerflank opnieuw pijn, maar de Braziliaan vindt geen ploegmaat met z'n teruglegger.
24' - Conte komt aan de overkant erg dicht bij een doelpunt. De goeie voorzet van Caceres krijgt echter geen vervolg.
26' - Hazard claimt een penalty maar krijgt die niet. Een correcte beslissing van de wedstrijdleiding.
29' - Hazard blijft op rechts hangen na een hoekschop, de Gouden Schoen ziet zijn trap in de tribunes verdwijnen.
34' - De thuisploeg heeft het initiatief overgenomen. Copa houdt goed stand, de Lokerse counters leveren voorlopig evenmin gevaar op.
42' - De wedstrijd lijkt wat stil te vallen. Hazard kan een tegenaanval opzetten, maar voor Pourie is de hoek te scherp om af te werken.
45' - Uithaal van Persoons, Bossut moet een hoekschop toestaan.
45' - Hazard probeert aan de overkant hetzelfde, zijn trap gaat naast.
45' - RUST - Lokeren staat verdiend op voorsprong aan de Gaverbeek. Koen Persoons verzilverde het balbezit van het eerste kwartier met een kopbal. Zulte Waregem probeerde nadien het initiatief over te nemen onder impuls van Hazard, maar de Oost-Vlamingen weigerden te plooien.
46' - inout Vervanging WAREGEM - CHEN Roberto wordt vervangen door DE FAUW Davy.
46' - inout Vervanging WAREGEM - CONTE Ibrahima wordt vervangen door ANDERSON Bobley.
46' - Lokeren trapt af voor de tweede helft. Dury gooit De fauw en Anderson in de strijd, Conte en Chen zijn de kinderen van de rekening.
50' - yellow Gele kaart voor HARBAOUI Hamdi (LOKEREN)
51' - 54' - Copa moet alles uit de kast halen op een uithaal van Hazard. Het schot van de Chelsea-huurling wijkt nog af en zo wordt het extra moeilijk voor de doelman.
55' - yellow Gele kaart voor DUTRA Sergio Junior (LOKEREN)
55' - Dutra krijgt een ferme tik. Hij tikt de bal buiten en krijgt daarvoor ook nog eens geel. Vreemde beslissing van de scheidsrechter.
56' - Diezelfde Dutra kan perfect breed leggen voor Galitsios, maar gaat voor eigen succes. De bal gaat enkele meters naast.
57' - Mooie actie aan de overkant. Hazard legt terug tot bij De fauw, de rechtsachter haalt uit en dwingt een corner af.
59' - Lokeren heeft het erg moeilijk om de bal bij te houden. Alweer een hoekschop voor de thuisploeg.
64' - Eindelijk nog eens de bezoekers aan zet. Echte doelkansen krijgen we voorlopig niet te zien.
66' - De Pauw wordt slim diep gespeeld, al kan hij net niet afwerken.
69' - Een knal van invaller Anderson draait weg van het doel van Copa.
70' - inout Vervanging LOKEREN - DUTRA Sergio Junior wordt vervangen door PATOSI Ayanda.
72' - Mertens komt te laat op Kums, vrije trap voor Zulte Waregem.
73' - Voorzet van Hazard. Dury vraagt om een strafschop, maar Galitsios krijgt de bal onvrijwillig tegen de arm.
73' - yellow Gele kaart voor KUMS Sven (WAREGEM)
73' - De Pauw wil snel uitbreken, Kums steekt daar een stokje voor en krijgt daarvoor geel.
76' - 79' - Anderson vuurt een pegel af vanop afstand, net over de kooi van Copa.
80' - yellow Gele kaart voor SCHOLZ Alexander (LOKEREN)
82' - Copa torent boven iedereen uit op een vrije trap van Hazard. De Ivoriaan krijgt wel een tik tegen de ribben en blijft liggen.
82' - inout Vervanging WAREGEM - POURIE Marvin wordt vervangen door SYLLA Idrissa.
83' - De vicekampioen dringt nu erg aan, Lokeren krijgt het moeilijk. Zulte Waregem speelt al dertien thuiswedstrijden zonder nederlaag en scoorde in elke match aan de Gaverbeek.
86' - inout Vervanging LOKEREN - VANAKEN Hans wordt vervangen door TROMPET Jore.
88' - goal Doelpunt WAREGEM - CACERES Raphael
88' - Het hing in de lucht: Lokeren geeft de voorsprong alsnog weg. Na twee pogingen lukt het Caceres dan toch om te scoren.
90' - Drie minuten blessuretijd. Gebeurt er nog wat?
90' - EINDE - Een boeiende Zulte Waregem-Lokeren levert een gelijkspel op. De eerste helft was Sporting de betere, na de rust onderhield de thuisploeg het tempo. Een kopbaldoelpunt van Persoons werd in de slotfase nog ongedaan gemaakt door Caceres. Met 1-1 mogen beide ploegen tevreden zijn.