18/09/2014
21:05
Oliver Michael (Engeland)
21475

Lokeren is er niet in geslaagd te stunten in de heksenketel van Legia Warschau en verloor met 1-0. Toch konden de Waaslanders terugblikken op een verdienstelijk debuut in de groepsfase van de Europa League. De Poolse kampioen werd in eigen huis bijwijlen zelfs weggedrukt maar scoorde op counter en won met het kleinste verschil.
Peter Maes zat niet in de dug-out van Lokeren. Zijn verbaal akkefietje met de scheidsrechter in Hull kwam hem op een straf te staan. Hij moest de wedstrijd vanuit de tribune volgen.  Het balbezit was aanvankelijk grotendeels voor de thuisploeg maar de Waaslanders kwamen steeds beter in de wedstrijd. Bij Legia was Zyro voor rust de gevaarlijkste man: één grote kans trapte hij voorlangs, een afstandsschot pakte Copa zonder veel problemen. Lokeren kon daar ook één grote kans tegenoverstellen: Vanaken trapte de bal laag overhoeks, Kuclak redde met de voet. Lokeren kwam gedreven uit de kleedkamer en nam het initiatief bij de start van de tweede helft. Het liet de thuisploeg zelfs even achter de bal aanhollen maar na een uur spelen werd het op een vlijmscherpe counter volledig uit verband gespeeld. Uitblinker Radovic stond vrij aan de strafschopstip en had de hoek voor het uitkiezen: 1-0. De thuisploeg nam daarna de match in handen en even was het alle hens aan dek bij de Waaslanders. Ze herstelden echter snel het evenwicht maar vonden geen openingen. De inbreng van Abdurahimi, Dutra en Patosi bracht geen zoden meer aan de dijk. De thuisploeg bleef gevaarlijk op de counter en scoorde nog wel maar dat doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Zo werd uiteindelijk met het kleinste verschil verloren. Metalist - Trabzonspor , de andere wedstrijd in Groep L, eindigde op 1-2.