Goal
1-0
goal91
Goal

Lokeren ving het aanvallend onmondige Anderlecht makkelijk op en claimde in de 25e minuut niet onterecht een strafschop toen Kara in de zestien meter Bolbat licht aantikte. Verder dan een lobje van Defour op de bovenkant van de lat kwam Paars-Wit voor de rust niet meer. Het thuispubliek trakteerde de spelers op een fluitconcert. In de tweede helft ging Anderlecht nadrukkelijker op zoek naar de openingsgoal, maar echt veel beter voetballen dan voor de pauze deed het niet. De kansen die het creëerde werden wel gevaarlijker. Praet en de goed ingevallen Okaka raakten via de vingertoppen van Copa de buitenkant van de paal. Ook Lokeren liet zich niet onbetuigd. Patosi dwong Proto met een stevige knal tot een parade, Rechtsback Gillet bracht redding voor de neus van de aanstormende Ansah. Net wanneer Anderlecht het leek alsof Anderlecht niet verder zou gaan geraken dan 0-0 bracht Dennis Praet dan toch de verlossing. Na een één-twee met de ingevallen Ezekiel trapte hij de winning goal in de 91e minuut in de verste hoek. Een zucht van opluchting bij Anderlecht-coach Hasi, tranen in de ogen bij sommige thuisfans. In de slotminuut werd Deschacht nog afgevoerd met een gekloven wenkbrauw.Bron verslag sportwereld.be