20:00
Dierick Christof
3000
logo Cercle Brugge

Georges Leekens begon met het mes op de keel aan de eerste wedstrijd van een moeilijk tweeluik. Hij voelde de druk van de supporters en van voorzitter Lambrecht en kon maar beter overtuigend winnen om terug wat rust in en rond Daknam te brengen. Daarvoor rekende Leekens voor het eerst dit seizoen op nieuwkomer De Ridder. De middenvelder liet zich meteen opmerken: een afstandsschot van zijn voet week af en ging over De Bie in doel. Vlak voor het rustsignaal maakte diezelfde De Ridder er oog in oog met De Bie 2-0 van. Geen wolkje aan de lucht dus voor de Waaslanders bij de rust.
Na een kwartier in de tweede helft kwamen de donkere wolken dan toch boven Daknam hangen. Bourdin zorgde voor de aansluitingstreffer en amper drie minuten later bracht Kis de Vereniging helemaal langszij.
"Leekens buiten!", werd er luidkeels door de supporters van de Tricolores gescandeerd. Tot wanneer Diarra aan de noodrem ging hangen en de doorgebroken De Sutter neerhaalde. Lokeren mocht nog tien minuten tegen tien man spelen en moest voluit gaan aanvallen. Het leverde de thuisploeg nog een onverhoopt doelpunt op. Terki trapte een hoekschop op het hoofd van de ongelukkige De Schryver en die verlengde in het eigen doel. Leekens en Lokeren deden zo wat moest, winnen. Maar of Lambrecht tevreden zal zijn met de geleverde prestatie, is maar zeer de vraag.Bron: sporza.be