Het zal wel toeval zijn, maar feit is: de tweede taal van onze nieuwe ploeg zou best wel eens het Spaans kunnen zijn. Want ook Alejandro Quinonez Fernandezs (23) is perfect tweetalig, Nederlands en Spaans. Kan niet anders met een vader uit Ecuador en een moeder uit Spanje.

“Ik las zelf ook al bij de voorstelling dat er nog een jongen was met roots in Ecuador. Ik ken hem niet, maar dit is toch leuk. Ik ben zowel Belg als Spanjaard. Ik woon in het Antwerpse, mijn moeder is afkomstig uit Galicië, tegen de Portugese grens. Voetballen deed ik altijd al, vooral in het Antwerpse. De club waarbij ik laatst was aangesloten was KV Turnhout, een ploeg die uitkwam in tweede nationale tot er een faillissement was, wat leidde tot een fusie met FC Turnhout. Maar in 2015 stopte ik met veldvoetbal in regulier verband, ik schakelde over op zaalvoetbal.

Het kriebelde al een tijdje om weer buiten op een veld te staan, maar corona verhinderde dat ik me vorig jaar weer bij een club aansloot. Gelukkig maar, denk ik nu, want zo kan ik participeren aan dit mooie project. Ik hoorde ervan via de sociale media en vermits ik dit jaar toch naar Sint-Niklaas kom wonen, was dit een unieke kans. Ik werk namelijk als operator bij Becton Dickinson in Temse, een farmaceutisch bedrijf.

Ik noem mezelf een flankspeler, al kan ik ook worden uitgespeeld als diepe spits of in de positie net achter een diepe spits. Dat ik vijf jaar geen veldvoetbal speelde, zal me niet tegenhouden. Ik weet van mezelf dat ik fit ben en fysiek sterk. Door het zaalvoetbal zal ik ook mijn techniek wel niet zijn kwijtgespeeld. Ik kijk echt uit naar de start van de trainingen. Als ik de info lees over mijn toekomstige collega’s denk ik wel dat er voldoende kwaliteit zal aanwezig zijn.”

 

P