Alexis Villarreal (21) woont in Lokeren, maar zijn ouders komen uit Ecuador. Hij was destijds wat blij met de komst van José Cevallos naar Sporting Lokeren en had toen regelmatig contact met hem. Hij doet het nu weer heel goed bij Emelec, zegt Alexis ons. Maar zelf wil hij straks ook vlammen bij Lokeren-Temse.

Ik speelde tot mijn tien jaar bij Sporting, nadien trok ik naar Doorslaar, waar ik tot nu aan de slag was als flankspeler of diepe spits. Ik was helemaal niet ontevreden bij Doorslaar, verre van zelfs. Maar dit project heeft toch een uitstraling die alle andere overtreft. Ik wil hier verder groeien als voetballer. Ik ken nog niemand van mijn ploeggenoten, maar dat komt wel. Het belangrijkste is dat we elkaar heel snel leren kennen op het veld.

Ik heb heel wat familie in Ecuador en we gaan er regelmatig nog wel eens op bezoek. Het voetbal leeft in Zuid-Amerika enorm. Toen José Cevallos naar Sporting kwam, leefde men daar enorm mee. Via de sociale media had ik toen redelijk wat contact met hem. Nu is dat sterk verminderd, maar ik hoor hem nog wel eens. Hoe dan ook, het voetbal zal altijd een belangrijke plaats innemen in mijn leven. Ik heb altijd gevoetbald en wil dat blijven doen. Overdag werk ik als arbeider bij Grada, hier vlakbij. Maar het is als voetballer dat ik me het best kan uitleven. Ik kan niet wachten!”

P