Met spijt in het hart vernemen we het overlijden van Aloïs Leclercq, bij de meesten gekend als “Wies” Leclercq. Hij overleed thuis op 78-jarige leeftijd na een korte periode van ziekte.

Wies is de broer van huidig materiaalverantwoordelijke Ronny Leclercq. Hij speelde ooit zelf nog voetbal bij Racing Lokeren en was een fervent supporter van Sporting Lokeren sinds de fusie tussen Racing en Standaard Lokeren. In 1980 werd hij afgevaardigde bij de preminiemen en zag zo met eigen ogen de evolutie van Jelle Van Damme, Killian Overmeire, Nill De Pauw en heel veel anderen. Sinds 1980 was hij een gewaardeerd klusjesman. Hij stond in voor het herstellen van het veld, de belijning, kleine herstellingen allerhande. Sporting was ruim 35 jaar lang gewoon zijn tweede thuis. Op elk moment van de dag en de nacht kon op hem beroep worden gedaan. En dat gebeurde vaak.

Na de tweede Bekerwinst in 2014 nam hij afscheid, de gezondheid speelde hem parten. Hij deed dat in alle stilte, bescheiden zoals hij altijd geweest is. Wij zijn fier en trots dat wij Wies zo lang in onze rangen hebben gehad. Sporting is hem heel veel dank verschuldigd.

Wij bieden de familie ons oprecht medeleven aan. Wij nemen afscheid van hem in het rouwcentrum De Clercq, Bleekmeersstraat Lokeren, op zaterdag 12 november om 14 uur.

P