Woensdag- en vrijdagavonden worden de twee vaste trainingsmomenten voor de spelers van het B-team. Afgelopen dinsdag kwamen alle spelers voor het eerst samen. Ze dienden een Coopertest af te leggen die moest uitwijzen hoe ze er fysiek aan toe waren. Vandaag stond er een alternatieve training op het programma: zumba-fitness.

De spelers van het team kwamen eerder al naar de club in groepjes van acht, maar dinsdag konden ze voor het eerst met de volledige groep kennismaken. Op de atletiekbaan van AVLO dienden ze een Coopertest af te leggen, voor de leken onder ons: op 12 minuten tijd zoveel mogelijk afstand afleggen. De hitte werkte deels verlammend, maar toch varieerden de resultaten van behoorlijk naar uitstekend.

Om van de stijve spieren af te raken, stond vrijdagavond een alternatieve training op het programma. Tina De Jonghe, die deel uitmaakt van het begeleidend team, was een gedroomde lesgeefster. Ze is een gediplomeerde coach zumba-fitness en ze schotelde de spelers een intensieve workout voor die ze ook eerder al aan andere clubs had gegeven. De spelers reageerden blij verrast en gaven het beste van zichzelf.

David Van Hoyweghen:

“Ik merkte eerder al de gedrevenheid van de groep. De resultaten van de looptest waren zeker hoopgevend. Tot eind juni trainen we nu tweemaal in de week, op woensdag en vrijdag. Een keer op het kunstveld, een keer op natuurgras. Onze thuiswedstrijden zullen we afwerken op het B-terrein. Onze eerste oefenwedswedstrijd is op het veld van VW Hamme, we spelen er tegen de plaatselijke Beloften. Die wedstrijd is een soort voorprogramma bij de wedstrijd van het eerste team tegen Eendracht Aalst. Nadien krijgen de spelers drie weken vakantie, op 21 juli beginnen we dan aan de specifieke voorbereiding.”

Tina De Jonghe:

“De spelers reageerden eerst wat lacherig toen ze hoorden wat er op het programma stond, maar ze gaven het een kans. Ze merkten algauw dat zumba-fitness een ideale mix is om uithouding, lenigheid en coördinatie te trainen. Ik gaf deze les ook al aan andere voetbalclubs in de streek, telkens met succes. De reactie is altijd dezelfde: eerst reageren spelers wat afwachtend, maar dan gooien ze zich erg enthousiast. Dat was vanavond niet anders.”

 

 

P