Zoals verwacht is de crisiscel van de voetbalbond overeen gekomen om nu nog geen definitieve beslissing te nemen omtrent de opstart van de amateurvoetbalcompetities. Men wacht op de vergadering van het overlegcomité van 22 januari alvorens op 25 januari tot een “definitieve” beslissing te komen.

Gezien de huidig situatie rond COVID-19 stond het in de sterren geschreven dat de overheid geen toestemming zou verlenen om vanaf half januari de trainingen te laten starten voor amateurclubs. Dat was nodig om rond half februari de competitie te laten heropstarten.

De vertegenwoordigers van de Belgische voetbalbond, Voetbal Vlaanderen en de Franstalige tegenhanger, de Pro League en een afvaardiging vanuit de politiek namen dan ook de meest voor de hand liggende beslissing: men hakt vandaag de knoop nog niet door in de ene of de andere zin. Men houdt alle opties open. Maar over 14 dagen al zou er wel een definitieve beslissing worden genomen. Die zal zich baseren op basis van de beslissingen van het Overlegcomité. Als dat comité op 22 januari geen versoepelingen in het vooruitzicht stelt, dreigt een algemene afgelasting van het lopende seizoen.

De club reageert via sportief verantwoordelijke Steven De Proost: “Een logische, te verwachten beslissing. We zijn blij dat de deur voor een verderzetting van de competitie alsnog op een kier staat. Ons standpunt is duidelijk: als de situatie het toelaat, willen we de competitie verderzetten. Er is dus nog hoop. In afwachting van de beslissing focussen we ons op de bekerwedstrijd van 2 februari tegen STVV.”

 

P