Het seizoen 2020-2021 zit er – helaas – op voor amateurclubs zoals SC Lokeren-Temse. Tijd voor bezinning over wat voorbij is, maar vooral ook een tijd om vooruit te blikken. Lokeren-Temse moet het volgend seizoen vervellen tot een ploeg met titelambitie.

Spelerskernen in amateurreeksen heel volatiel

De traditionele Sporting Lokeren supporter moet er misschien nog even aan wennen: het verloop van spelers bij amateurclubs is ontzettend groot. Heel wat spelers beperken hun verblijf bij een club tot soms zelfs maar één enkel seizoen. Ook opvallend: amateurclubs stellen hun kern vaak heel vroeg samen. Of beide fenomenen over de hele lijn enkel positief zijn, valt te bediscussiëren, maar ook onze club kan niet anders dan zich tot op zijn minst zekere hoogte aan deze gang van zaken aanpassen. Vandaar dat ook nu al binnenskamers het huiswerk wordt gemaakt: hoe zal de spelerskern er volgend seizoen uitzien?

Achterliggende filosofie

Steven De Proost (sportief verantwoordelijke): “Het voorbije seizoen wilden we graag op zijn minst linker kolom halen, liefst zelfs ons onder de eerste vijf nestelen. Corona heeft er anders over beslist, we hebben niet kunnen bewijzen dat we dat waard waren, hoewel de resultaten van de laatste weken toch een zekere indicatie gaven dat het kon. Dit jaar moeten we de lat resoluut hoger leggen: we gaan voor de titel. We moeten die ambitie durven uitspreken, maar tegelijk moeten we nederig genoeg blijven en zeggen dat de titel halen niet vanzelfsprekend zal zijn. Ik kan voor de vuist weg wel een drietal clubs opsommen die ook die ambitie koesteren. Hoe dan ook: de spelers die naar Daknam komen, moeten ons helpen om die ambitie gestalte te geven. De spelers die nu al al zijn vastgelegd passen in dat plaatje. We zijn wel nog op zoek naar drie extra absolute meerwaardespelers. Die zullen vermoedelijk pas worden vastgelegd tijdens de gebruikelijke transferperiode van 1A en 1B.”

We brengen deze info in twee afleveringen. Vandaag vertellen we welke nieuwe spelers er nu al zijn vastgelegd (7). Eind deze week geven we de namen van de spelers uit de huidige kern die op Daknam blijven. Sommige gesprekken daarover lopen trouwens nog.

De nieuwkomers

Jelle Merckx (29, 1m85): doelman die zijn jeugdopleiding kreeg bij Anderlecht en Germinal Beerschot. Vorig seizoen in tweede nationale aan de slag bij SK Londerzeel. Kwam toen over van kampioenenploeg SK Deinze. Voordien ook FC Eindhoven, Wolvertem en Sint-Niklaas, in wat toen derde klasse heette. Heeft nog enige tijd meegetraind met A-kern van Sporting Lokeren.

Tibo Gabriel (19, 1m81): doelman die op één jaar Club Brugge na, zijn opleiding kreeg bij Sporting Lokeren. Een internationale cap bij U17. Vorig seizoen verkast naar Racing Gent, waar hij tweede doelman was en de bekerwedstrijden voor zijn rekening nam.

Yesten Baert (17, 1m80): doelman die zijn opleiding kreeg bij Sporting Lokeren. Tot vorig seizoen bij Waasland-Beveren.

Sami Djadi (22): aanvallende middenvelder bij KVC Jong Lede. Kan spelen op posities 7, 10 en 11. Opgeleid bij Sporting Lokeren, waar hij deel uitmaakte van de Beloften naast onder andere Gil Van Moerzeke. Jonge speler met individuele actie.

Arno De Kuyffer (18): jonge beloftevolle (centrale) verdediger die dit seizoen als 17-jarige debuteerde in tweede nationale bij Berchem Sport en meteen basisspeler werd. Door zijn grootte en kracht ideaal profiel voor zijn positie.

Niels Elewaut (27): de linkerflankaanvaller of spits woont in Lokeren en kreeg een deel van zijn opleiding bij Sporting Lokeren. Heeft ervaring in zowel de toenmalige tweede als derde klasse bij Wetteren en speelde de voorbije zes jaar bij Racing Gent in eerste en tweede amateur. Zijn statistieken ogen zeer fraai en constant met gemiddeld 15 goals per jaar in onze reeks. Scoorde dit seizoen opnieuw vier doelpunten in 4 matchen.

Gianni De Neve (26): grote box to box speler die zijn jeugdopleiding kreeg bij Sporting Lokeren, SK Deinze en AA Gent. Ervaring in 1B met Deinze, de voorbije drie jaar aan de slag bij Eendracht Aalst waar hij dé spelverdeler en kapitein was. Scoorde voor Aalst 25 keer in vier seizoenen.

De kennismaking hier is erg summier. Het spreekt vanzelf dat we deze spelers later, op een gezonder en minder corona geïnfecteerd moment, uitgebreider aan jullie zullen voorstellen via de site en onze social media kanalen.

P