Wat ooit begon als een vriendenploegje in de Hamse Liga groeide uiteindelijk uit tot een eerstenationaler onder de KBVB. Echter begon ARB Hamme op haar limieten te botsen vanwege het steeds geringer aantal mensen die zich wilden engageren. Om de ploegen niet aan hun lot over te laten zocht het bestuur van de club samen met enkele medewerkers naar een structuur waar ze zich konden in vinden.

Via David Vanhoyweghen kwam men in contact met voorzitter Hans Van Duysen. Het komende seizoen zal Sporting Lokeren – Temse dus ook in het Futsal actief zijn want ARB Hamme zal in de tricolore kleuren en met het stamnummer van onze club verder gaan. Momenteel is er een damesploeg actief in Eerste Nationale en twee jeugdploegen: namelijk een U15 en U17 ploeg. Hopelijk komt daar voor de aanvang van het seizoen nog een herenploeg bij in provinciale.

De hoop wordt uitgesproken dat deze uitbreiding voor beide partijen – weliswaar als één geheel – een meerwaarde kan betekenen zowel op structureel als op sportief vlak. De Futsal thuiswedstrijden zullen op zondagnamiddag plaatsvinden in sporthal Meulenbroek in Hamme. Voor KSC Lokeren – Temse is dit een duidelijk signaal dat onze club verder blijft inzetten op regionale verankering.

P