Sporting Lokeren – Temse zal deel twee van dit seizoen aanvatten met een nieuwe keepertrainer. Vanaf vandaag, dinsdag 27 december, zal Barry Boubacar Copa de doelmannen van de A-kern onder zijn hoede nemen. De oud-doelman van Sporting volgt zo Bjorn Uyttendaele op, die sinds oktober 2020 aan de slag was bij de eerste ploeg.

Barry Copa hoeft geen voorstelling, want met ruim 250 wedstrijden in het shirt van onze Tricolores en twee bekerzeges op het palmares mag de Ivoriaan gerust een legende van Sporting Lokeren genoemd worden. In 2018 beëindigde hij zijn actieve carrière bij OH Leuven, waar hij nadien een jaar als keepertrainer aan de slag was. Sinds 2021 was Copa actief bij de jeugdopleiding KAA Gent als doelmannentrainer van de bovenbouw.

Met de komst van Barry Copa nemen we ook afscheid van Bjorn Uyttendaele. De rasechte Lokeraar was ruim twee jaar aan de slag bij de A-kern. Gedurende die periode pushte hij onze doelmannen tot het uiterste. De samenwerking werd in onderling overleg beëindigd. We willen Bjorn van harte bedanken voor zijn inzet en we wensen hem nog veel voetbalplezier toe in zijn verdere loopbaan.

P