De wedstrijd van woensdag is belangrijk. Uiteraard uit sportief perspectief: winnen tegen Racing Harelbeke staat gelijk met het realiseren van een goede start en betekent meteen een boost voor al wie bij de club betrokken is. Maar ook uit organisatorisch oogpunt: de exponentiële groei van het aantal COVID-19 besmettingen verplicht ons tot zeer ernstig te nemen maatregelen.

Het bestuur van SC Lokeren-Temse realiseert zich dat de pandemie ernstige vormen aanneemt en wil zijn maatschappelijke taak ten volle opnemen. Daarom zat het bestuur gisteren samen met de veiligheidsverantwoordelijken van de club en bespraken ze de te volgen strategie. Hun bevindingen lees je hier.

 1. Men zal beroep doen op een zo groot mogelijke groep stewards om alles in goede banen te leiden. Het bestuur geeft hen de bevoegdheid om de richtlijnen rond COVID-19 zo goed als mogelijk te implementeren.
 2. Er wordt gevraagd de handhygiëne strikt toe te passen en zoveel als mogelijk afstand te houden van andere supporters.
 3. De poorten van het stadion gaan open om 18u30. Lang voor het begin van de wedstrijd, maar de beste manier om fans gespreid hun plaats in het stadion te laten innemen.
 4. Abonneehouders hebben voldoende aan hun seizoenkaart en kunnen zich aanmelden bij de tribune waarvoor ze zich een abonnement aanschaften.

Concreet:

 • tribunes 1, 3 en 4 worden gebruikt.
 • Abonnees van VAK 2 zijn welkom op TRIBUNE 4, VAKKEN K en L.
 • Abonnees van VAK 4 zijn welkom op TRIBUNE 3, VAKKEN I en J
 • Wij adviseren de mensen met tickets voor tribune 1 en 4 om langs de Daknamstraat te komen, zij die tickets hebben voor tribunes 2 en 3 raden wij ingang Daknammolenstraat aan.

Omdat alleen zitplaatsen toegelaten zijn, zullen mensen die dit seizoen een staanplaats reserveerden, ondergebracht worden in tribune 3, vak I en J, uiterst rechtse vak gezien vanuit de hoofdtribune. De regel is trouwens: blijven zitten, onder alle omstandigheden. Hoe moeilijk dat ook zal zijn als we weten te scoren.

 1. Abonnementen die al eerder of pas recent online werden aangeschaft, kunnen worden afgehaald aan het loket “reserveringen”.
 2. Losse tickets zijn morgen niet beschikbaar aan de loketten. Men kan er zich online nog wel een afschaffen voor woensdag 17 uur. Later lukt niet!
 3. Men moet zitten in bubbels van maximum 5 personen. De stewards leiden je naar de plaats die je volgens je abonnement toekomt of een plaats zo dicht mogelijk daarbij in de buurt. Omdat er rijen moeten vrijblijven en omdat er gewerkt wordt met bubbels, kunnen we niet garanderen dat je op de plaats terecht komt die je abonnement aangeeft. We rekenen hierbij op jullie begrip.
 4. De drankbedeling zal nog steeds op de tribune gebeuren. Meer concrete info zal gegeven worden bij het betreden van het stadion.
 5. Bij het affluiten van de wedstrijd wordt geen drank meer bedeeld. De nog bestelde drank mag natuurlijk wel nog geconsumeerd worden. We hopen zo het verlaten van het stadion gespreid te laten verlopen.
 6. Mondmaskers zijn verplicht gedurende de hele wedstrijd, ook bij het zitten. Alleen op het moment dat je iets eet of drinkt, mag het af.
 7. Roken is verboden in het stadion. Om te roken moet men het mondmasker afnemen en dat willen we zoveel als mogelijk vermijden.
 8. Wij geven een grote verantwoordelijkheid aan onze stewards. We hopen dat iedereen hun aanwijzingen dan ook nauwgezet volgt. Het interne videocircuit zal ons toelaten na te gaan of onze fans die richtlijnen respecteren.

Onze grootste zorg blijft in de eerste plaats de gezondheid van onze fans. Die hebben we in alle leeftijdscategorieën, ook in de kwetsbare groepen. Wij willen voor hen zorgen. Maar ook minder kwetsbare groepen hebben baat bij het correct opvolgen van de regels, ook om hun welzijn zijn we bekommerd.

Daarnaast willen we te allen koste vermijden dat de ons nu toegestane capaciteit van 2375 plaatsen door ons eigen onverantwoordelijk gedrag zou worden teruggeschroefd.

Dit is een zaak van gedeelde verantwoordelijkheid. Als iedereen zijn gezond verstand gebruikt, zijn we al een heel eind op weg. Wij rekenen op jullie medewerking!

 

 

 

P