Benjamin Baert (26) staat voor een geweldige opdracht: de doelman wil proberen speelminuten te vergaren bij de club waaraan hij sinds jaar en dag zijn hart heeft verpand. Hij weet dat de concurrentie zwaar is, maar hij wil het op zijn minst proberen.

Ik begon bij FC Daknam als jonge knaap, eerst als veldspeler, dan als doelman. Dat kwam zo: er was op een bepaalde dag eens geen keeper, dus vroeg men mij om het eens te proberen. Ik wou dat wel en de kennismaking viel enorm mee. Mijn vader, zelf een gewezen doelman, was in zijn nopjes en gaf me volop goede raad. Toch stopte ik zo’n tien jaar geleden met voetballen, althans in competitieverband. Ik bleef wel spelen, her en der. Maar de competitiedrang was groter dan mezelf en toen ik hoorde van de plannen hier bij Lokeren, was ik dadelijk verkocht.

Ik ben namelijk al heel mijn leven fan van Sporting. Natuurlijk was ik ook fan van Killian Overmeire, hoe kan je jezelf geen fan van hem noemen. Dat is geen doelman, dat klopt. Als ik voor een keeper moet gaan, doe mij dan maar Davino Verhulst. Gemotiveerd, ernstig, betrouwbaar. Ik schat hem net iets hoger in dan Copa, al is die zijn showgehalte groter. Davino straalde meer betrouwbaarheid uit, vind ik.

Natuurlijk ken ik Ilias Rchidi. Ik schat hem hoog in, maar ik ben bereid de strijd aan te gaan. Ik hoop toch mijn kans te krijgen in de voorbereiding. We zullen wel zien wat het resultaat wordt. Wat mijn professionele leven betreft: dat is perfect te combineren met het sporten. Ik werk bij Bomaro, een schrijnwerkersbedrijf “op de Heirbrug”. Ramen en deuren plaatsen in hout, aluminium of een andere kunststof: bij ons ben je aan het juiste adres.”

P