De laatste wedstrijd uit de reguliere competitie is de uitwedstrijd op het veld van Racing Gent. Voor deze wedstrijd geldt een combiregeling voor de bezoekende fans. De supportersclubs alsook sfeergroepering Authentics zullen aan deze regeling niet meewerken en organiseren derhalve geen vervoer. Zij willen hiermee een signaal geven naar de buitenwereld dat het welbevinden van de doorsnee fan ernstiger moet worden genomen. De club heeft alle begrip voor dit signaal.

Laat hier vooral geen misverstand over bestaan: Lokeren-Temse beschouwt de veiligheid en de sportiviteit rond voetbalwedstrijden als prioriteit nummer één. In het verleden heeft de club trouwens een hoge prijs betaald voor de enkelingen die deze boodschap blijkbaar niet volledig hadden begrepen. Maar veelvuldig en intensief overleg met de supportersvertegenwoordigers hebben ervoor gezorgd dat die boodschap nu door iedereen wordt gedragen. Dit resulteerde in een vlekkeloos seizoen. Onze supporters waren vaak massaal én erg gedisciplineerd aanwezig op de velden van onze collega’s uit tweede nationale. Niet zelden mochten we trouwens felicitaties in ontvangst nemen van de ons ontvangende clubs over de voorbeeldige houding van onze fans.

Vorig jaar werden de supporters van Sporting Lokeren-Temse bij de verplaatsing naar Racing Gent geconfronteerd met een wat ons betreft buitensporige versie van een combiregeling. Ook dit jaar houdt men vast aan die regeling. De club neemt daar nota van, maar begrijpt anderzijds de noodzaak hiervan niet.

De club begrijpt dan ook dat supportersclubs deze wedstrijd boycotten en stelt het op prijs dat onze fans de spelers op een andere manier willen verzekeren van hun steun. Sporting Lokeren-Temse zal alternatieve acties, zoals bijvoorbeeld het uitwuiven van de spelers bij hun vertrek richting Gent, effectief ondersteunen.

P