SC Lokeren-Temse heeft vandaag een nieuwe trainer voor zijn doelmannen aangeworven. Het is Björn Uyttendaele (40), zelf gewezen doelman, maar nu al tien jaar aan de slag als trainer.

Björn Uyttendaele was tijdens zijn actieve carrière als doelman aan de slag in tweede en derde provinciale. Hij vond zichzelf geen toptalent, maar zijn coaching maakte veel goed. Na zijn actieve loopbaan werd hij daardoor als vanzelfsprekend trainer. Hij begon met het trainen van de allerjongsten en combineerde dat met het volgen van allerlei opleidingen. De voorbije vier jaar was hij aan de slag bij Sporting Lokeren, tot daar helaas het doek viel. Dit seizoen combineerde hij het trainerschap van de U16 van AA Gent met het trainen van de doelmannen bij Lochristi. Nu komt hij dus naar Lokeren-Temse, met medeweten van Lochristi. Vanaf vrijdag begeleidt hij de drie doelmannen van de A-kern en zal hij ook de jongere doelmannen op de voet volgen, met het oog op latere doorstroming.

Björn Uyttendaele:

“Afscheid moeten nemen van Sporting Lokeren vorig jaar deed heel veel pijn. Ik heb er een heel mooie tijd beleefd. Ik was er niet alleen vier jaar trainer van heel wat jongere spelertjes, ik was en ben nog altijd een trouwe fan van de club. Al van 1996 heb ik een abonnement. Ik maakte alle Europese verplaatsingen mee. Dat ik er nu bij de eerste ploeg aan de slag kan, voelt dus aan als een hele eer. Sibe Emmaneel heb ik vroeger nog getraind, de andere twee heb ik al een keer aan het werk gezien. Ik kijk er echt naar uit om met hen aan de slag te gaan en te timmeren aan de weg naar boven.”

Zaterdag ontvangt Lokeren-Temse in de vijfde ronde van de Beker van België KVC Jong Lede. Bij winst volgt in de volgende ronde met zekerheid een thuiswedstrijd tegen een club uit de Jupiler Pro League. LET OP: ook abonnees moeten voor de wedstrijd tegen Lede een kaartje kopen. Dat kan online nog tot zaterdagmiddag 12u(!).

P